@gruba
od toga datuma niti jedan dan nije mogao biti poklopljen,jer prije toga bi bila blokada.to je stavljena brana da dokupljuju na ovim razinama.
i pitanje jeli to br.8 iz topa 10?!
———————————————–
vidjeti ćemo kada ga počnu skidati sa aska, čiji je nalog,mora se vidjeti u TOP-10
Zanimljivo je da se zemljište turističke namjene u Njivicama u knjigama vodi po 22€/m2!!! Po meni to je zemljište dovoljno za namirenje kompletnog kredita HYPO banke u iznosu 55 mil. €. Radi se o preko 50 čestica ukupne površine 619647 m2.
Građevinski tereni na Krku se prodaju po tržišnoj cijeni od cca 100 EUR m2
Zanimljivo je da se zemljište turističke namjene u Njivicama u knjigama vodi po 22€/m2!!! Po meni to je zemljište dovoljno za namirenje kompletnog kredita HYPO banke u iznosu 55 mil. €. Radi se o preko 50 čestica ukupne površine 619647 m2.
Odlična primjedba!
Vrijednost zemljišta ukupne površine 791 587 m2 izračunana je na temelju prometne vrijednosti pete zone zemljišta Grada Zagreba koja je iznosila 50,- DEM/m2 te procijenjena vrijednost zemljišta za lokaciju Zagreb iznosi 39.579.350,- DEM. U prometnoj vrijednosti zemljišta sadržani su troškovi uređenja, pripreme i prenamjene zemljišta.
Zemljište na lokaciji u Omišlju procijenjeno je na temelju podataka iz izvadaka
zemljišnih knjiga Općinskog suda u Krku od 5. svibnja 1995. Procijenjeno je
2 347 739 m2, od čega 1 572 605 m2 po cijeni od 30,- DEM/m2, a 775 134 m2
po cijeni od 80,- DEM/m2 te ukupno procijenjena vrijednost zemljišta iznosi 109.188.870,- DEM.
Prijašnji vlasnici zemljišta u Njivicama na otoku Krku pokrenuli su postupke za povrata zemljišta ukupne površine 394 071 m2 kojima se traži poništenje eksproprijacije od 1980.
Eksproprijacija je provedena za potrebe izgradnje stambeno-rekreativnog naselja Kijac u korist tadašnje DINA-Petrokemije d.d. u osnivanju. Društvo
(pravni slijednik društva DINA-Petrokemija d.d.) je zemljište u navedenoj površ
ini evidentiralo u poslovnim knjigama po vrijednosti 80,- DEM/m2 , ukupno 112.302.353,58 kn. Zahtjevi prijašnjih vlasnika temelje se na odredbama Zakona o izvlaštenju prema kojima se na zahtjev prijašnjeg vlasnika može poništiti pravomoćno rješenje o eksproprijaciji, ako nije okončana gradnja objekta ili nisu izvedeni radovi radi kojih je nekretnina eksproprirana u roku dvije godine.
Ovo je iz elaborata o procjeni!!![emo_smijeh]
@sava
Cijene koje ti navodiš su tko zna koliko stare. Ovo što sam ja naveo je svježi podatak sa FINA stranica predstečajne nagodbe. Presedan je da bi dvije najvrednije lokacije neoperativne imovine DIOKI grupe otišle po smijšnim cijenama. Možda se RJ u vidu otpremnine namješta zemljište u Njivicama po ovim cijenama?
@sava
Cijene koje ti navodiš su tko zna koliko stare. Ovo što sam ja naveo je svježi podatak sa FINA stranica predstečajne nagodbe. Presedan je da bi dvije najvrednije lokacije neoperativne imovine DIOKI grupe otišle po smijšnim cijenama. Možda se RJ u vidu otpremnine namješta zemljište u Njivicama po ovim cijenama?
DEM=EUR pa imaš zemljište od 150 milijuna eura a 2/3 je neoperativna imovina ma šta značila obzirom da će se graditi LNG terminal.
A ima nešto i nekretnina na tom zemljištu, kompletirana je infrastruktura i sl.
Svakako da ćemo budno paziti na to što se događa!!!!
Manirom dobrog gospodara – a RJ neka se liepo odmara u švici – ovdje je sve pod kontrolom!
Korisniji je vani:[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Župan je pozitivno komentirao i nova rješenja Vlade oko Dine, odnosno najave da će država otkupiti zemljište za LNG terminal na Krku:
– Meni je drago da je donesena takva odluka, i to je upravo u skladu s onim što sam nedavno razgovarao s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom. Time se rezervira teren za gradnju LNG terminala, a što je važnije, nalazi se i rješenje za predstečajnu nagodbu u Dini, čiji je rok pomaknut zahvaljujući ministru Slavku Liniću. Ovo je bio zadnji vlak da se pokušaju spasiti radnici Dine i njihove plaće, kao i projekt LNG-ja – izjavio je Komadina u izjavi za medije.
Vaš link …
Stečajni povjerenik Mladen Janiška kazao je da je plan restrukturiranja za Dinu neprovediv bez prihvaćanja plana za Dioki jer Čermak u vlasništvo Dine treba ući posredno, preko Dine. “Još je važnije da su planovi operativno povezani, tako da je nemogue provesti restrukturiranje u Dini bez Diokija”, rekao je Janiška. Moguć je obrat za tjedan dana, kad bude predstavljen dopunjeni plan za Dioki, budući da Hypo banka nije glasovala na ovom ročištu. U slučaju da Hypo pristane na restrukturiranje, mišljenje bi mogli promijeniti i drugi veliki vjerovnici.
Vaš link …
E, tako fino, treba li još nešto nekome crtati, živili[emo_palacg]
Stečajni povjerenik Mladen Janiška kazao je da je plan restrukturiranja za Dinu neprovediv bez prihvaćanja plana za Dioki jer Čermak u vlasništvo Dine treba ući posredno, preko Dine. "Još je važnije da su planovi operativno povezani, tako da je nemogue provesti restrukturiranje u Dini bez Diokija", rekao je Janiška. Moguć je obrat za tjedan dana, kad bude predstavljen dopunjeni plan za Dioki, budući da Hypo banka nije glasovala na ovom ročištu. U slučaju da Hypo pristane na restrukturiranje, mišljenje bi mogli promijeniti i drugi veliki vjerovnici.
Vaš link …
E, tako fino, treba li još nešto nekome crtati, živili[emo_palacg]
Sada je jasno DA NIŠTA nije dogovoreno!!!!!
Pozdrav
Župan je pozitivno komentirao i nova rješenja Vlade oko Dine, odnosno najave da će država otkupiti zemljište za LNG terminal na Krku:
– Meni je drago da je donesena takva odluka, i to je upravo u skladu s onim što sam nedavno razgovarao s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom. Time se rezervira teren za gradnju LNG terminala, a što je važnije, nalazi se i rješenje za predstečajnu nagodbu u Dini, čiji je rok pomaknut zahvaljujući ministru Slavku Liniću. Ovo je bio zadnji vlak da se pokušaju spasiti radnici Dine i njihove plaće, kao i projekt LNG-ja – izjavio je Komadina u izjavi za medije.
Vaš link …
Ovo što se jučer dogodilo u Rijeci i Komadinina izjava je od povijesnog značenja za Hrvatsku!!!!
Županijski vijećnici nakon sedam i pol sati rasprave usvojili novi prostorni plan
Komadina: TE Urinj na plin – ili je neće biti
LNG i plin IN sve ostalo OUT!
bisakovi
Vlasništvo Dine nakon PSN-a je 60% Dioki, 30% Hep, 10% Zaba. Čermak preko PSN Diokija postaje većinski vlasnik Diokija, a posredno samim time i Dine, a zauzvrat daje 27 milijuna eura za pokretanje proizvodnje. Čermak bez uspješne PSN Diokija ne dobiva ništa, a da to nije rješeno, FINA ne bi objavila ročište za Dinu 30.09., tako da je pitanje dana kada će se do 30.09. objaviti ročište za Dioki.
Kolega sava ne uzimate valjda izjavu Komadine za ozbiljno. Pa taj je izjavio da Dina..Dioki nije problem njega vec drzava…pa zupanijsko odlagaliste otpada nije u odgovornosti zupanije nego grada rijeke..itd..itd…On da je htio nesto poduzet i doprinjet boljitku primorskog kraja ostao bi u ministarstvu mora i u vladi.Ali ne tamo treba donosit odluke…a ne samo laprdat
Pozdrav
Kolega sava ne uzimate valjda izjavu Komadine za ozbiljno. Pa taj je izjavio da Dina..Dioki nije problem njega vec drzava…pa zupanijsko odlagaliste otpada nije u odgovornosti zupanije nego grada rijeke..itd..itd…On da je htio nesto poduzet i doprinjet boljitku primorskog kraja ostao bi u ministarstvu mora i u vladi.Ali ne tamo treba donosit odluke…a ne samo laprdat
Pozdrav
Pa nije to ništa novo,a i sam HEP je na to pristao:
Vaš link …