@bisakov
Država JOŠ NIJE ODLUČILA o kupnji zemljišta,koliko je meni poznato,a i radi se o privatnoj firmi,zar ne???Ako i kupe,po meni,radi se samo o "kupovanju vremena",a ne rješavanju problema.
Pozdrav
A tko to kupuje vrijeme s 40 milijuna eura – ja stalno naivno mislim da se kupuje zemljište!!!![emo_smijeh]
A kada plate 40 milijuna eura za zemljište PROBLEM kojega ti spominješ JE RIJEŠEN![emo_smijeh]
Ma kakvih 40 milja Eura!!!!!!
Opet izmišljate!!!
Nego kako napreduje proizvodnja????
Ovo je već dugo vremena “zrelo za stečaj”.
Gospodin,skuplja…..kao što nina1 kaže on nije tu radi prodaje,već radi strašenja!
Koju količinu dionica su izgubili u pravcu rušenja,nije ni čudo ,nema se što skupiti više ispod 30 kn, za jače skupljanje mora potegnuti prema 34-35 kn,u kojem trenutku- morati će ubrzo,danas je počišćeno do 28,80 kn- stoga vrijeme mu je za povlačenja .
@nina1
Kako stojimo sa FINA objave ???
Trenutno su nam prioritet nekretnine!
Treba se dobro oznojiti za što bolju cijenu za LNG terminal – 40 milja eura u komadu a onda ostalo lagano parcelirati i prodavati zainteresiranima koji žele također biti blizu LNG terminala.
Nakon toga ide projekt proizvodnje LDPE a VCM/PVC isključivo ako nam se da novac EIB-a kojega je Kovačev izblokirao.
Ili to ili cijeli projekt uvaliti HBOR-u i Hypo banci – 70 milijuna eura pa neka oni proizvode na nezavršenom projektu.
I usput sve te proizišle troškove neka plate.
lacoste10
moram te ispravit. niti jednu dionicu nisu izgubili u pravcu rušenja.imaju više skrbničkih računa,te sami sebi prodaju.pozdrav
Kako dobra fora oko prodaje zemljišta za LNG terminal.Država kupuje zemljište i radi procjenu.Zamislite da kupujete novi BMW a prodavač vas pita koliko biste platili.Samo maloumnik bi rekao realnu vrijednost.Mislim da će se glavni krivac za ovu zavrzlamu ( R.J.) elegantno izvući a radnicima se sprema duga i iscrpljujuća bitka za zaostale plaće.
@lacoste
Ima na Kijac nekretnine podnesak razlučnog vjerovnika izvadak iz poslovnih knjiga da je iznos tražbina po kreditu 011-249/2007, korisnik DINA, a za osiguranje je upisano založno pravo na nekretnine u vlasništvu KIJAC nekretnine d.d. iznosi 131,9 mil. Kn. To je iznos sa kamatama što je po meni puno manje od 23 mil. € koliko je konzervativna procjena zemljišta za lng. Možda je Savo bolje upućen pa zna da li je za ovaj kredit DINA založila predmetno zemljište ( ja se ograđujem jer nisam provjeravao), ako je bit će novaca još za puno toga ne samo za zaostale plaće.
Ma to je malo jača ekipa….sjećam se (kao da je bilo jučer)da sam na gledalici vidio kad se postavio taj nalog od 12000kom na cijeni od 3x,xxkn a to je bilo 29.08.2013….STRAŠILO.Da nije strašilo,onda je već jedno 50 puta do sad mogao izaći a nije,što nam daje vrlo jasnu poruku i signal!!
[emo_smijesak][emo_namigusa]
Donekle si u pravu – činidba mora biti jednaka ili približno jednaka protučinidbi!
Ovaj teški zadatak se približava jedino mogućem rješenje jer ne zaboravi da osim zemljišta ima još nekih stvari koji teško terete državu RH – do te granice da joj i međunarodni ugled srozavaaju!
HBOR je trebao proslijediti 35 milijuna eura za VCM/PVC projekt – novci su od EIB-a!
HBOR se uredno hipotekarno uknjižio za 144 milijuna kuna a dao samo 44 milijuna!
Rezultat je nedovršena priča i štete i troškovi.
To su rak rane koje treba liječiti nagodbom.
Pa svaki prosječan odvjetnik ti na arbitraži iskamči duplo više na ovom slučaju nego što je procjena zemljišta za LNG!
Ma to je malo jača ekipa….sjećam se (kao da je bilo jučer)da sam na gledalici vidio kad se postavio taj nalog od 12000kom na cijeni od 3x,xxkn a to je bilo 29.08.2013….STRAŠILO.Da nije strašilo,onda je već jedno 50 puta do sad mogao izaći a nije,što nam daje vrlo jasnu poruku i signal!!
[emo_smijesak][emo_namigusa]
——————————————————————————–
od toga datuma niti jedan dan nije mogao biti poklopljen,jer prije toga bi bila blokada.to je stavljena brana da dokupljuju na ovim razinama.
i pitanje jeli to br.8 iz topa 10?!