DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@gismund

recimo na primjer ovo….[emo_smijeh][emo_smijesak][emo_namigusa]

Državna ponuda za kupnju zemljišta trebala bit biti poslana uskoro, dok je navodno završena i studija izvedivosti LNG terminala, čija je izrada bila povjerena jednoj danskoj konzultantskoj tvrtki. Što se mogućih investitora tiče, već se neko vrijeme spominju američke, ali i neke europske kompanije, kao i Katar. Kapacitet terminala iznosio bi oko šest milijardi kubičnih metara plina godišnje.

cash je cash,a sve ostalo je sex!

@ajkulazg
ma daj, koliko puta do sada je sve već bilo “riješeno” pa je stalno propadalo? Turci su čak bili uplatili avans za preuzimanje, pa su i oni odustali… A još ih je masa spominjana kao zainteresirana pa nikad ništa od toga (Azerbejđanci, Švicarci, Nizozemci, Amerikanci, Turci…).
Što misliš da se sad poteže ova varijanta s državom kao kupcem jer je veliki interes ulagača? To je zadnja slamka spasa jer da ima realnog interesa ulagača, odavno bi netko preuzeo i DIOKI i LNG projekt, a ne bi se stalno pojavljivala država kao spasitelj!

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Kad u vjesti ne bude..”rade procijenu”…”vidjet cemo”…”hocemo li..”…itd..itd..vec..ponuda je predana…ponuda je prihvacena…novac je uplacen..proizvodnja je pocela…Onda je to kolega senzacionalna vijest…Ovako je to opet samo nastavak zavrzlame. Puno bi vise znacilo da je izasla psn za Dioki u kojoj se vjerovnici slazu s planom kojeg je ponudio crodux nego ovo uplitanje duudi-a.
Sto se tice investitora u lng..(amera,kataraca,aust..) u njih ne treba sumnjat..ali to su oni koji zele prodavat plin…problem je u onima koji ce ga kupovat…Tih se nesto malo javlja..(procitajte iskustva poljske na danasnjem tltxtu str 211).
Inace danas je na sjednici pg zupanije tocka usvajanja plana prostornog uredjenja i nakon sto to danas prodje (a nema razloga da nece) sve formalnosti sto se ticu te vrste papirologije su odradjene.Tako da ima poprilicno razloga kolega zasto cijena relativno stoji ( strasilo ili ne od 12 000 dionica na 30 kn je jos uvjek tamo) i nije bas za zaletat se …kao sto ste vidjeli opcenito na svim dionicama koje su “izgledale da krecu”..

Pozdrav

svi smo mi Crobex

@gismund

Sumnjam da bi država dopustila da neki stranci dodju i uzmu cash na priči oko LNG-a,zar nije bolje da država uleti,kak vidimo i hoće… a i Čermakov CRODUX je već u kombinaciji u cijeloj priči….pa da se proda dio vlasništva Amerima ili Azerima ili kome već…??

just asking…[emo_smijeh]

@gismund

Državna ponuda za kupnju zemljišta trebala bit biti poslana uskoro, dok je navodno završena i studija izvedivosti LNG terminala, čija je izrada bila povjerena jednoj danskoj konzultantskoj tvrtki. Što se mogućih investitora tiče, već se neko vrijeme spominju američke, ali i neke europske kompanije, kao i Katar. Kapacitet terminala iznosio bi oko šest milijardi kubičnih metara plina godišnje.

“Trebalo bi”!!!!”Bilo bi dobro”!!!
“Mislimo da triba”!!!!
Smijurija!!!!!
Ništa konkretno,osim što postrojenja propadaju,a dug se “gomila”.
Po “dežurnim spamerima” proizvodnja je “počela 01.09.2013,zar ne???”.
Umjesto konkretnih odluka i ulaganja,do besvjesti se spamaju novinarski članci koji idu “u prilog” nečega,a “zaobilaze” oni drugi.
Država JOŠ NIJE ODLUČILA o kupnji zemljišta,koliko je meni poznato,a i radi se o privatnoj firmi,zar ne???Ako i kupe,po meni,radi se samo o “kupovanju vremena”,a ne rješavanju problema.
Pozdrav

@lucijan

dobro kažeš kolega,strašilo i je… i ništa više taj s 12k kom.[emo_smijesak][emo_namigusa]

http://liderpress.hr/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/slovnaft-zapocinje-izgradnju-novog-postrojenja-za-proizvodnju-polietilena/

eto tako. A mi svoja koja imamo zatvaramo i rušimo, šta će to nama, tko je još vidio proizvodit. Živjet ćemo od turizma i konobarenja.

Uložiti će 300 milijuna eura – ha, ha, ha…..
Mi sve to imamo a s LNG-om ćemo imati i sirovine napretek – i nećemo ništa uložiti! 105kt LDPE, 200kt VCM-a i pola projekta za 120kt PVC-a konačnog kapaciteta 180kt!
Pa koliko onda vrijede ta postrojenja na Krku???
600M EVRA!?
[/quote]
Očito ne vrijede ništa jer "nema strateških investitora na vidiku"!!!!
Ova crna mrtvačka glava uz vaš nick je najbolji komentar vaših postova!!!
Pozdrav
[/quote]

Nema strateških partnera i investitora!!!!
Ma je li molim te – gdje si to PROČITAO?

10.09.2013.
Održan tehnički sastanak predstavnika Hrvatske, Ukrajine, Mađarske te Europske komisije na temu Jadranskog plinskog koridora
Zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić sastao se u Ministarstvu gospodarstva s predstavnicima Ukrajine, Mađarske i Europske komisije kako bi se usuglasio tekst Deklaracije o kreiranju Jadranskog plinskog koridora.
Vaš link …
06.09.2013.
Ruska tvrtka Gazprom i hrvatska tvrtka LNG Croatia d.o.o. potpisale su Plan aktivnosti o realizaciji projekata korištenja prirodnog plina kao motornog goriva u javnom prijevozu
Planom aktivnosti dogovorena je suradnja između Gazproma i tvrtki za transport i logistiku u okviru realizacije pilot-projekata plinifikacije lokalnih autobusnih flota u nekoliko velikih gradova u Hrvatskoj.
Vaš link …

Evo samo s stranice minitarstva gospodarstva u zadnjih par dana!!!
Pa Gazprom već dvije decenije pokušava ući na Krk!
[/quote]
Bla,bla,bla ,Sava,ništa konkretno,"trla baba lan da joj prođe dan"!!!
Tko je uložio makar 1 Euro????????
Turci su "zbrisali" je nisu vidjeli nikakvu perspektivu.
Pustite priče!!!Konkretno pitanje?Tko je uložio novac i koliko?
Nitko ne želi kupiti ni zemljište za "famozni LNG",zar ne???
Vrtite istu priču od kada je dionica bila ,koliko kuna???Koliko je sada???
Pozdrav
[/quote]

Ima li komentra na tekst?
10.09.2013.
Održan tehnički sastanak predstavnika Hrvatske, Ukrajine, Mađarske te Europske komisije na temu Jadranskog plinskog koridora
Zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić sastao se u Ministarstvu gospodarstva s predstavnicima Ukrajine, Mađarske i Europske komisije kako bi se usuglasio tekst Deklaracije o kreiranju Jadranskog plinskog koridora.
Vaš link …
06.09.2013.
Ruska tvrtka Gazprom i hrvatska tvrtka LNG Croatia d.o.o. potpisale su Plan aktivnosti o realizaciji projekata korištenja prirodnog plina kao motornog goriva u javnom prijevozu
Planom aktivnosti dogovorena je suradnja između Gazproma i tvrtki za transport i logistiku u okviru realizacije pilot-projekata plinifikacije lokalnih autobusnih flota u nekoliko velikih gradova u Hrvatskoj.
Vaš link …

Ma pusti mene – ja samoprenosim što drugi odlučuju i pišu.
To trebaš interpretirati – sve ostalo je bla, bla, bla,,,

Što ste sad navalili na jadnog “ajkuluzg”? Pa čovjek je htio samo malo podrukati pred otvaranje da ušićari za koji burek, a svi odmah drvlje i kamenje po njemu! Ima ovdje puno gorih spamera od njega [emo_smijeh]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Biti će bježanije sa aska.

iz pouzdanih izvora sam jučer saznao u krugovima bliskih čermaku,da dotični ubrzaje proceduru preuzimanja diokija i dine,jer mu kasni pokretanje proizvodnje.
te da je samo pitanje vremena.ne posjedujem dionice diokija,te kao što sam napisao u prošlim postovima da sam bio 100% siguran do zadnjeg ročišta diokija da će biti prihvačena PSN,tako sam iza tog datuma bio uvjeren 100% da od tog nema ništa.informacija sam dobio od poznanika u croduxu.nije nagovor na kupnju i prodaju.

@gismund

"Trebalo bi"!!!!"Bilo bi dobro"!!!
"Mislimo da triba"!!!!
Smijurija!!!!!
Ništa konkretno,osim što postrojenja propadaju,a dug se "gomila".
Po "dežurnim spamerima" proizvodnja je "počela 01.09.2013,zar ne???".
Umjesto konkretnih odluka i ulaganja,do besvjesti se spamaju novinarski članci koji idu "u prilog" nečega,a "zaobilaze" oni drugi.
Država JOŠ NIJE ODLUČILA o kupnji zemljišta,koliko je meni poznato,a i radi se o privatnoj firmi,zar ne???Ako i kupe,po meni,radi se samo o "kupovanju vremena",a ne rješavanju problema.
Pozdrav
[/quote]
Za plasman plina kroz taj terminal zainteresirane su i američke kompanije koje ukapljuju plin iz škriljaca i već su ga počele isporučivati u Španjolsku i Veliku Britaniju. To je onaj isti jeftini američki plin koji je promijenio energetsku sliku svijeta i koji će 2014. početi stizati u poljski LNG-terminal na obali Baltik
Propušteno bi sada moglo biti nadoknađeno, uz tu prednost da bi kroz naš teritorij mogao teći iznimno važan “neruski” plin. Osim novca od tranzita plina to ovom prostoru jamči geopolitičku važnost, a ona je neprocjenjiva, ako je iskoristimo pametno poput Turske.
Vaš link …

Evo ovako vide stručnjaci, bačen državni novac za zemljište za LNG. Ovo se dragi kolega može prodati u roku sad,ali država je pametno postupila i ovo zemljište ne da drugima.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

diokidina

[emo_palacg][emo_palacg][emo_palacg]

New Report

Close