Strpite se do objave u NN -ponedjeljak u jutro.
radnici koji su otišli prije devet mjeseci iz diokija nemaju “obećane” plaće i otpremnine nego napismeno iako sve lebdi u magli radi nedostatka pravog interesa za rješavanje situacije,a rumenović priča o čekanju već dvije godine.inače je dotični prije godinu dana rekao da i on ide van s onih tristo ljudi,ali…..
radnici koji su otišli prije devet mjeseci iz diokija nemaju "obećane" plaće i otpremnine nego napismeno iako sve lebdi u magli radi nedostatka pravog interesa za rješavanje situacije,a rumenović priča o čekanju već dvije godine.inače je dotični prije godinu dana rekao da i on ide van s onih tristo ljudi,ali…..
sa novim produženjem predstečajne nagodbe dioki ide u prošlost.
lacoste 10
nisi napisao prvi dio članka,jer ti vjerovatno ne odgovara.
jutarnji list 06.09.2013g. strana 11. piše Adriano Milovan
citiram:
Dioki je jedna od prvih značajnih tvrtki koje su iskoristile mogučnost predstečajne nagodbe. No, ni nakon gotovo šest mjeseci Dioki zapravo ne zna na čemu je. Razlog je nesloga vjerovnika , zbog čega još nije postignut dogovor oko plana financijskog restrukturiranja poduzeća.
E pa da se baš ne zna nije točno!
Prošla je PSN Dina Petrokemije, prošla je nagodba s Talijanima za AdriaOil SpA, u tijeku su nagodbe za Kijac i Piros!
Logičan je zaključak – obzirom da je dio kompanija iz Dioki Grupe uspješno priveo kraju pregovore s vjerovnicima – PSN za Dioki je neupitan!
Ruska tvrtka Gazprom i hrvatska tvrtka LNG Croatia d.o.o. potpisale su Plan aktivnosti o realizaciji projekata korištenja prirodnog plina kao motornog goriva u javnom prijevozu
Vaš link …
Kakva je ovo kombinacija?
radnici koji su otišli prije devet mjeseci iz diokija nemaju "obećane" plaće i otpremnine nego napismeno iako sve lebdi u magli radi nedostatka pravog interesa za rješavanje situacije,a rumenović priča o čekanju već dvije godine.inače je dotični prije godinu dana rekao da i on ide van s onih tristo ljudi,ali…..
sa novim produženjem predstečajne nagodbe dioki ide u prošlost.
[/quote]
dali se možeš prestaviti sa starim nickom -da znam sa kime razgovaram..
lacoste 10
nisi napisao prvi dio članka,jer ti vjerovatno ne odgovara.
jutarnji list 06.09.2013g. strana 11. piše Adriano Milovan
citiram:
Dioki je jedna od prvih značajnih tvrtki koje su iskoristile mogučnost predstečajne nagodbe. No, ni nakon gotovo šest mjeseci Dioki zapravo ne zna na čemu je. Razlog je nesloga vjerovnika , zbog čega još nije postignut dogovor oko plana financijskog restrukturiranja poduzeća.
E pa da se baš ne zna nije točno!
Prošla je PSN Dina Petrokemije, prošla je nagodba s Talijanima za AdriaOil SpA, u tijeku su nagodbe za Kijac i Piros!
Logičan je zaključak – obzirom da je dio kompanija iz Dioki Grupe uspješno priveo kraju pregovore s vjerovnicima – PSN za Dioki je neupitan!
Ruska tvrtka Gazprom i hrvatska tvrtka LNG Croatia d.o.o. potpisale su Plan aktivnosti o realizaciji projekata korištenja prirodnog plina kao motornog goriva u javnom prijevozu
Vaš link …
Kakva je ovo kombinacija?
[/quote]
sava-ne kometiraj,pusti ostale da skuže…
Da je HBOR ispratio financiranje VCM/PVC projekta ništa se ne bi dogodilo od svega ovoga. LDPE i PVC bi na Krku radili i otplaćivali kredite od EIB-a.
Ovako niš ne šljaka, Dioki dužan dobavljačima za izvršene radove na PVC projektu od 167 milijuna kuna, HYPO potražuje 110 milijuna kuna koje je HBOR plasirao Dini preko HYPO-a……stvorio se začarani krug!
A da je HBOR isplatio preostalih 100 milijuna kuna zasigurno ne bi bilo problema jer bi se projekt završio i sve otplaćivao.
A prva rata je dospjevala 30.06.2013.
Dakle 3 godine sveopćeg cirkusa i kaosa u kojem se nagomilalo nekoliko stotina milijuna kamata i uzročno posljedično gubitaka.
Sada je napokon prilika da se sve to do u detalje rasčisti i da se nakon toga pokrene proizvodnja.
Daj Savo sidji s kruške, Dioki nije plaćal nikome ništa od dobavljača a za svoju je robu pare i unaprijed uzimal! Sad kad su mu svi zatvorili pipu onda je Ebrd i Hbor kriv sa 100 milijunčića!
izdvojeno iz članka :
U Diokiju se nadaju da će iduće ročište biti sazvano u roku od dva tjedna, te podsjećaju da je zadnji rok za predstečajnu nagodbu 13. listopada
od ovog datuma prošlo je dva tjedna.a ročištu ni traga.znači još se nisu dogovorili.
ja sam bio optimist do 20.08.,ali ovo ne ide na dobro.ostao sam dobar sa nekim radnicima,i oni više nisu optimisti,te više ne vjeruju u upravu i u spas diokija.
Daj Savo sidji s kruške, Dioki nije plaćal nikome ništa od dobavljača a za svoju je robu pare i unaprijed uzimal! Sad kad su mu svi zatvorili pipu onda je Ebrd i Hbor kriv sa 100 milijunčića!
Projekt je 70 milijuna eura i uvelike ugovoren i završen pretežito komercijalnim kreditima Hypo Banke.
A 34 milijuna eura koje je HBOR dobio od EIB-a ostade na toj krušci s svim lančanim posljedicama.
Gdje je taj novac ako HBOR potražuje mizernih 40-ak milijuna kuna?
Može biti 100 ali i čitavih 200 milijuna!
@diokidina
izdvojeno iz članka :
U Diokiju se nadaju da će iduće ročište biti sazvano u roku od dva tjedna, te podsjećaju da je zadnji rok za predstečajnu nagodbu 13. listopada
od ovog datuma prošlo je dva tjedna.a ročištu ni traga.znači još se nisu dogovorili.
ja sam bio optimist do 20.08.,ali ovo ne ide na dobro.ostao sam dobar sa nekim radnicima,i oni više nisu optimisti,te više ne vjeruju u upravu i u spas diokija.
—————————————————————
Strpi se da se objavi danas u NN.