” dosta bilo promatračke aktivnosti, da i ja koju napišem… ako nije primjećeno osim plinskog DIOKI ima još jedan poslić s Inom. To je vezani plasman primarnog benzina za NIS, Pančevo za etilen. Dakle ako Ina gubi na plinu ne vjerujem da gubi u čitavom poslu s DIOKI-jem. Znači cijena plina ide gore, a kome će prodati primarac ako ne DIOKI-ju? Rusima Nema šanse…
”
Drži vodu.Osim toga Dioki je u odnosu na Petrokemiju mali potrošač p. plina( godišnje oko 60 milijuna m3, naspram Petrokemijinih oko 700 milijuna m3).
ne drži ti baš vodu. stavi količine na jednu i drugu stranu i sve će ti biti jasno. da ne govorimo o tome da uvozni ruski plin (kad ponestane molvarskoga) Inu košta oko 2 kune. a prodaje ga diokiju za kunu. ili HEP-u i Petrokemiji za još smješniju cijenu. ja se samo bojim da će uz cijenu plina od 1,2 ili 1,3 ili 1,4 kune diokijevo poslovanje ove godine biti sve samo ne bajno. tješi me jedino LNG terminal, sada više nema odgode.
[/quote]
za LNG nema frke, odvojena priča…
ali ako se uzme u obzir da DIOKI-ju etilen treba za život onda cijena koju nudi INA nije stvar pregovora. ako se ne varam taj iznos je oko 43 milijuna ojra.
s druge strane, DIOKI troši plin kao energent i tu ide ovaj uvozni skupi, a domaći kojem je cijena .0,xx ide kao sirovina… e sad , ovaj domaći INA ne bi smjela ubaciti u široku upotrebu pučanstvu zbog nečistoća itd, itd… vjerovatno ide ali do kada? dok se neki Rkman ne pobuni…
ako griješim unaprijed isprika i molim ispravak, ali mislim da sam dobro povezao končiće…
Prepirete se o nebitnim stvarima.
Predlažem da se uputite u scijet plastike, polimera , polikarbonata…….. i sl.
A ovajproizvođač ispod nudi tu mogućnost!
sava, prijatelju, cijena plina za tvrtku poput diokija itekako je bitna stvar (i priznajem, jedini izvor mojih snomorica kada je dioki u pitanju).[pray]
sava, prijatelju, cijena plina za tvrtku poput diokija itekako je bitna stvar (i priznajem, jedini izvor mojih snomorica kada je dioki u pitanju).[pray]
Kamenac već živimo u vremenu kada se percipiraju SAMO dvije stvari, a to je IMATI ili NEMATI.
Sve ostalo pa čak i ta cijena je NEBITNO!
Šta vi svi mislite da su rusi tako glupi pa da če davati plin bogat etanom?Pa i oni ga iskorištavaju i daju plin za kućanstva.Jedina nada je LNG i suhi plin iz Siska ako se dogovore![bye]
ako je to jedina nada onda možemo početi slaviti[smiley][smiley]
nitko ne odgovara na moja pitanja?[cry][pray]
Šta vi svi mislite da su rusi tako glupi pa da če davati plin bogat etanom?Pa i oni ga iskorištavaju i daju plin za kućanstva.Jedina nada je LNG i suhi plin iz Siska ako se dogovore![bye]
Neće DAVATI nego PRODAVATI!
Rusi, ma kako ih netko percipirao, vode vrlo istančanu i uravnoteženu politiku u jugoistočnoj Europi!
Slijedom toga kada su potpisali s Srbijom da South Stream prolazi Srbijom bilo je jasno da se isto nudi Hrvatima .
Sve ovisi o kvaliteti plina u ruskom plinovodu,a cijena sigurno neće biti niža od inine.[bye]
Da se kladimo?
i još jedno pitanje:
Dioki planira proizvoditi struju, ako je to toliko isplativo zašto onda Ina naftaplin to ne radi?
Pa kod Diokija će struja biti “nusproizvod” koji će dizati stupanj isplativosti energane. Naftaplin pak nema nikakve potrebe za energanom, pa ni ne pomišlja na proizvodnju struje.