Nemojmo o ratnom profiteru cermaku. Tko zna sto je taj dogovorio ispod stola i sto u biti planira. Jedno je sigurno – hoce profit. Ali i ostatak hrv. gospodarsko – politickog klana zeli svoj dio. Poslije ovoliko godina samo vjeciti naivac se moze pozivati na medijske objave i vjerovati u iste. Trziste kapitala i cijena dionice, a to je ono cime se mi mali dionicari bavimo, miljama je daleko od stvarnog razvoja dogadjaja oko ove kompanije, plivate u mutnim vodama, na to upozoravam ali nemate sluha. Napomena za moderatora: molim ne brisati post ako je moje vidjenje gosp. Cermaka uvredljivo buduci da isto o njemu nije nikad dokazano, to je moje subjektivno vidjenje na osnovu javnih informacija.
To je na tragu Odluka Vlade još iz 2012. godine!
…Navedena poslovna odluka donijeta je temeljem Zaključka Vlade RH od 22. ožujka 2012., kojim su Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture zaduženi da trgovačkim društvima Hrvatska elektroprivreda d.d., Hrvatske željeznice holding d.o.o. i HŽ Cargo d.o.o. nalože da poduzmu sve potrebne radnje radi uključivanja u proces restrukturiranja trgovačkog društva DIOKI d.d. Radi provedbe navedenog Zaključka i potrebe žurnog iznalaženja rješenja financijskog izvora za isplatu zaostalih plaća radnicima društva DIOKI d.d. iskorišten je ranije započeti pregovarački proces vezan za kupnju industrijskog kolosijeka i zemljišta na Žitnjaku, u krugu tvornice DIOKI d.d. …..
http://www.dorh.hr/ZupanijskoDrzavnoOdvjetnistvoUZagrebuDonijeta
Izmjene koje traži HEP su moguća posljedica arbitraže glede duga!
Time mu se smanjuje udio!
Cermak i ostali su uocili pravu vrijednost Diokija i zato ga kupuju.
Samo ona Diokijeva katedrala u srcu Zagreba na Zitnjaku vrijedi. A tek pogoni, zemlja…
Zato im se Dioki obracunava po 100 kn/dionica, jer vredi puno vise. Kad bi Diokija isli kupovat preko burze platili bi ga puno vise i od tih 100kn.
Vrijedi ovo – vrijedi ono.. Znate li vi koliko vrijedi belje? I tamo vam je ratni profiter. Pogledajte cijenu.
Gospodine sava, prije par godina donesen je i “plan21” pa sto?
Postovani "ulagaci", u idealnom slucaju dioki postaje profitabilna kompanija tek 2017. godine, taj detalj se iz Croduxovog/Cermakovog plana uopce ne spominje od strane magicnog dvojca, svaki put "ide to do xx.xx" gluposti i tako u nedogled, u ovoj dionici nema (jos) ozbiljnih investitora, ni domacih ni stranih, samo spekulanti i gubitnici iz proslih vremena koji nastoje ublaziti gubitak, pazite po kojoj cijeni kupujete!
Imao sam dionice DIOK,ovim postom ne nagovaram na kupnju niti prodaju istih.
prodali ste dionice prerano i sad pametujete[emo_smijesak]
želite jeftin dokup i ukrcaj po nižim cijenama [emo_namigusa]
[/quote]
Gospon Roroxnet moje saučešće.
MALO ste se prerano riješili istih.
Sljedeći tjedan ulazim već u kasne pedesete[emo_vrtimise], a u petak ću pokušati doći dokote G 30[emo_palacd].
Tko jaaaako visoko leti, jako nisko pada.
Kako kaže naš gradonačelnik.
[emo_ooooo][emo_ooooo][emo_ooooo]
Admin molim te da izbrišeš ovaj post.
Preveć mi se starački vidi[emo_mrgud]
…Navedena poslovna odluka donijeta je temeljem Zaključka Vlade RH od 22. ožujka 2012., kojim su Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture zaduženi da trgovačkim društvima Hrvatska elektroprivreda d.d., Hrvatske željeznice holding d.o.o. i HŽ Cargo d.o.o. nalože da poduzmu sve potrebne radnje radi uključivanja u proces restrukturiranja trgovačkog društva DIOKI d.d. Radi provedbe navedenog Zaključka i potrebe žurnog iznalaženja rješenja financijskog izvora za isplatu zaostalih plaća radnicima društva DIOKI d.d. iskorišten je ranije započeti pregovarački proces vezan za kupnju industrijskog kolosijeka i zemljišta na Žitnjaku, u krugu tvornice DIOKI d.d. …..[/i]
http://www.dorh.hr/ZupanijskoDrzavnoOdvjetnistvoUZagrebuDonijeta [dorh.hr]
N. Dizdarević (unutar grupe autora), ”Energetski i financijski aspekti poslovnog odnosa HEP-a d.d. i ovisnih društava u sastavu HEP Grupe s društvima DIOKI d.d. i DINA-Petrokemija d.d. uključujući cijenu električne energije u razdoblju od 2008. do 2010. godine”, Energetski institut Hrvoje Požar, Zagreb, Hrvatska, 2011, Vještački nalaz za Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Državnog Odvjetništva Republike Hrvatske (DORH)
Kako je to završilo?
Za Dioki vještačenje su radili slovenci iz Milana Vidmara.
Baš gledam ovaj graf pored, ova strelica se odlijepila od 25 kn i kao da će poletiti, ja sam ovih dana pikno 2 tisuće komada, i ne žuri mi se, samo da firma proradi, i polako…inače ulažem u turiste, ali su oni manje više odradili svoje, treba poći dalje…a ovdje je izgleda dno dna…
Kad vidim neciju tvrdnju kako su “turisti odradili svoje”, dodje mi da se ranim hrdjavom vilicom u oko.
…Navedena poslovna odluka donijeta je temeljem Zaključka Vlade RH od 22. ožujka 2012., kojim su Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture zaduženi da trgovačkim društvima Hrvatska elektroprivreda d.d., Hrvatske željeznice holding d.o.o. i HŽ Cargo d.o.o. nalože da poduzmu sve potrebne radnje radi uključivanja u proces restrukturiranja trgovačkog društva DIOKI d.d. Radi provedbe navedenog Zaključka i potrebe žurnog iznalaženja rješenja financijskog izvora za isplatu zaostalih plaća radnicima društva DIOKI d.d. iskorišten je ranije započeti pregovarački proces vezan za kupnju industrijskog kolosijeka i zemljišta na Žitnjaku, u krugu tvornice DIOKI d.d. …..
http://www.dorh.hr/ZupanijskoDrzavnoOdvjetnistvoUZagrebuDonijeta [dorh.hr]
N. Dizdarević (unutar grupe autora), ‘’Energetski i financijski aspekti poslovnog odnosa HEP-a d.d. i ovisnih društava u sastavu HEP Grupe s društvima DIOKI d.d. i DINA-Petrokemija d.d. uključujući cijenu električne energije u razdoblju od 2008. do 2010. godine’’, Energetski institut Hrvoje Požar, Zagreb, Hrvatska, 2011, Vještački nalaz za Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Državnog Odvjetništva Republike Hrvatske (DORH)
Kako je to završilo?
Za Dioki vještačenje su radili slovenci iz Milana Vidmara.
1) sklapanje sporazuma između tijela državne Uprave, banaka, trgovačkih društava u većinskom ili pretežito većinskom državnom vlasništvu, fondova i lokalne samouprave o ulasku u kapital i restrukturiranju društva DINA – Petrokemija d.d., a sve shodno Planu restrukturiranja DIOKI Grupe iskazanom u Prilogu 2 investitorove ponude;
2) potpisivanje ugovora o prodaji društva Ćuf d.o.o. HEP-u d.d. kojom
kupoprodajom je potrebno osigurati namirenje duga prema Hypo Grupi kao
založnom vjerovniku u iznosu 23.500.000,00 eura i radničkih potraživanja DINAPetrokemije d.d. i DIOKI-ja u iznosu 6.000.000,00 eura;
3) preostali iznos investitor ÇALIŞKAN İÇ VE DIŞ TİCARET SANAYİ AŞ,
İNCİLİPINAR MAH.NAİL BİLEN CAD.UĞUR PLAZA, KAT.17 27090
GAZİANTEP, Turska, bi koristio za namirenje troškova za start-up i radni kapital DINA-Petrokemije d.d., te za plaćanje strateških dobavljača kako bi se omogućila daljnja isporuka sirovina DINA-Petrokemiji d.d.
Vaš link …
Cermak i ostali su uocili pravu vrijednost Diokija i zato ga kupuju.
Samo ona Diokijeva katedrala u srcu Zagreba na Zitnjaku vrijedi. A tek pogoni, zemlja…
Zato im se Dioki obracunava po 100 kn/dionica, jer vredi puno vise. Kad bi Diokija isli kupovat preko burze platili bi ga puno vise i od tih 100kn.
Pogoni 🙂 Kako se čini najviše će im se obradovati ovi što otkupljuju metalni otpad. Na veliku žalost 🙁 Pola sad, a pola za max 10-ak godina. A do tada ko živ ko mrtav…