Sve mi se čini da netko navlači male da prodaju na 600-615.
Na bidu izviru nalozi na 100 i 50 oko 610 i čekaju da ih netko poklopi u strahu od masivnog iskrcavanja.
Kad bi imao para za takve operacije to bih i ja napravio u slučaju da hoću skupiti veće količine
u kratko vrijeme na dionici koja ima relativno mali promet prije objave neke važne vijesti pogotovo ako
imam neki insajderski info prije ostalih. [wink]
Izgleda dace otok Krk biti Hrvatski energetski DIV[lol] http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=be1ee3fb-a7dc-44cd-9762-be7135330f94%5Blol%5D [lol]
Sve mi se čini da netko navlači male da prodaju na 600-615. Na bidu izviru nalozi na 100 i 50 oko 610 i čekaju da ih netko poklopi u strahu od masivnog iskrcavanja. Kad bi imao para za takve operacije to bih i ja napravio u slučaju da hoću skupiti veće količine u kratko vrijeme na dionici koja ima relativno mali promet prije objave neke važne vijesti pogotovo ako imam neki insajderski info prije ostalih. [wink]
Imam feeling da ovome (ili više njih) na asku nije cilj prodaja nego nešto drugo….
Idem se pritajiti. [rolleyes]
zar su to zastrašujeće količine na prodaji ???[lol]
Pa što tek biti kada ja budem izlazio. [thumbsup]
na žalost, mislim da je nešto drugo posrijedi.
ina je dobila zeleno svjetlo da odere velike potrošače plina.
kućanstva su zaštićena do ljeta, HEP-u i Petrokemiji bit će nekakav diskont, a nominalna cijena za sve druge velike kupce je 1,40 kn (bez PDV-a). dakle, za dioki to znači 40-ak posto veće račune za plin.
jedino nas spašava LNG u Omišlju, a projekt će se sad ubrzati zbog dolaska Rusa u naše dvorište.
tko bi rekao da ćemo se rusima radovati
Znakovito je kako se povremeno poklopi kupnja, odmah nakon toga izviru skoro identični nalozi.Što se tiče cijene prirodnog plina Dioki je dosad plaćao 1,10 kuna , a u tijeku su pregovori da budu niži od 1,40 (navodno između 1,20-1,30).
istine radi, dioki je plaćao oko kunu (službeno 1,07 kn a diskontirano oko 1 kn)
kamo sreće da sad uspiju ispregovarati 1,2 kn.
samo, sumnjam. prvo, Mol će to kontrolirati, a drugo, u tom bi slučaju to izazvalo lančanu reakciju kod drugih velikih potrošača.
dosta bilo promatračke aktivnosti, da i ja koju napišem…
ako nije primjećeno osim plinskog DIOKI ima još jedan poslić s Inom. To je vezani plasman primarnog benzina za NIS, Pančevo za etilen. Dakle ako Ina gubi na plinu ne vjerujem da gubi u čitavom poslu s DIOKI-jem.
Znači cijena plina ide gore, a kome će prodati primarac ako ne DIOKI-ju? Rusima [lol] Nema šanse…
dosta bilo promatračke aktivnosti, da i ja koju napišem… ako nije primjećeno osim plinskog DIOKI ima još jedan poslić s Inom. To je vezani plasman primarnog benzina za NIS, Pančevo za etilen. Dakle ako Ina gubi na plinu ne vjerujem da gubi u čitavom poslu s DIOKI-jem. Znači cijena plina ide gore, a kome će prodati primarac ako ne DIOKI-ju? Rusima [lol] Nema šanse…
ne drži ti baš vodu.
stavi količine na jednu i drugu stranu i sve će ti biti jasno.
da ne govorimo o tome da uvozni ruski plin (kad ponestane molvarskoga) Inu košta oko 2 kune. a prodaje ga diokiju za kunu. ili HEP-u i Petrokemiji za još smješniju cijenu.
ja se samo bojim da će uz cijenu plina od 1,2 ili 1,3 ili 1,4 kune diokijevo poslovanje ove godine biti sve samo ne bajno.
tješi me jedino LNG terminal, sada više nema odgode.
gledam malo i ja to slaganje na prodaji, hm. meni to izgleda kao jedno veliko plašenje malih dioničara. da stvarno hoče prodati onda bi stavio par manjih naloga a ne ovako, možda se i varam ali nisam se uplašio.
Jel zna tko kakva je to delegacija iz neke arapske zemlje bila danas ili će biti u Diokiu?