DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ništa novoga nije iznešeno u Novom listu.Sve će to biti ako LNG bude blizu jer povečanje ovisi o etilenu koji dobijemo iz etana pirolizom itd.da ne nabrajam,a etan treba doći u plinu LNG brodovima na terminal jer se ne smije transportirati niti željeznicom niti cestom.Ali lijepo je da se planira![yawn]

pixma, lng ce sigurno doci u diokijevo dvoriste, u to ne treba dvojiti ni sekunde.
ali, doci ce i zemni plin (hrvatski i ruski) plinacrovim cijevima, i to vrlo brzo.
i on je dobar za sirovinu.
dakle, planovi nisu samo lijepi vec i sigurno ostvarivi.[cool]

hate red

” Ništa novoga nije iznešeno u Novom listu.Sve će to biti ako LNG bude blizu jer povečanje ovisi o etilenu koji dobijemo iz etana pirolizom itd.da ne nabrajam,a etan treba doći u plinu LNG brodovima na terminal jer se ne smije transportirati niti željeznicom niti cestom.Ali lijepo je da se planira![yawn]

Kako ništa nije novog,ovo su planovi koji su si zacrtali i koje će ostvarit u navedenom roku

Sto milijuna eura i sto radnih mjesta za novi uzlet DINA-e
Pogon vinil klorid monomera pokrenut će se 2009. godine, a za pogon polivinil klorida dobivena je lokacijska dozvola i trenutačno se radi na projektu i ishođenju građevinske dozvole kako bi postrojenje počelo s radom početkom 2010.

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Oni koji duže čitaju ovu temu možda će se sjetiti da sam vas prošle godine obavijestio da je dr. Zdenka Damjanić sa Ekonomskog fakulteta napravila znanstveno istraživanje i objavila znanstveni rad vezan uz izgradnju LNG trminala na Kvarnerskom zaljevu.

Danas sam dobio novi broj znastvenog časopisa “Socijalana ekologija” u kojem ova utorica ide korak dalje te objavljuje novi znanstveni rad s naslovom “Lokalni potencijal civilnog društva u izgradnji terminala ua ukapni prirodni plin”

Istraživanje je vrlo zanimljivo jer je gro istraživanja napravljen na otoku Krku, točnije u Omišlju (+ još neka mjesta koja gravitiraju ovoj lokaciji) [thumbsup]
Rezultati su također zanimljivi.
Da ne dulji, ono važno je da su građani pokazali veliku dozu pasivnosti u smislu spremnosti na civilne akcije i prosvjede u slučaju da se LNG terminal gradi kod njih. Njih 15% je iskazalo spremnost da će napraviti sve kako bi zaustavili izgradnju LNG terminala dok njih 73% bi prihvatilo izgradnju LNG terminala ako to neće utjecati na kvalitetu mora Kvarnerskog zaljeva i turistički potenijcijal njihovog mjesta……

La vita e bella!

Njih 15% je iskazalo spremnost da će napraviti sve kako bi zaustavili izgradnju LNG terminala dok njih 73% bi prihvatilo izgradnju LNG terminala ako to neće utjecati na kvalitetu mora Kvarnerskog zaljeva i turistički potenijcijal njihovog mjesta……

a tko će ih pitat, moj posejdone…
kao što ih nitko ne bi pitao ni da se nuklearka gradi u Obrovcu (predlaže Štern).
niti će nas tko pitat slažemo li se da Slovenci naprave drugi blok nuklearke Krško.
neke stvari morat će se dogoditi, htjeli mi to ili ne, takve su svjetske energetske okolnosti…

hate red

kako se mozaik slaze[lol] [lol] [lol] jos malo i imat cemo kompletnu SLIKU[thumbsup]

Vidim da je na ovoj temi dosta optimista, a sama dionica je kroz cijelu korekciju prošla odlično ali mislim da sam lng još nije siguran na domaćem terenu i pitanje je koliko će se to sve odraziti na dobit. Uz to Sanader je i danas ponovio da će cijena plina za industriju rasti tako da je još puno upitnika.
Nemam dioki u svome portfelju i još nemam plan za ulazak da ne mislite da drukam ali me zanimaju mišljenja na ove teme.

Kad se sretnu osoba s novcem i osoba s iskustvom: Osoba s iskustvom ode sa novcem, a osoba s novcem ode sa ...

Jel to Škojo pomalo izlazi, čini mi se da je zaokružio na 6700 komada? Pitanje je zašto?

Jel to Škojo pomalo izlazi, čini mi se da je zaokružio na 6700 komada? Pitanje je zašto?

Do 23.1.2008. Škojo nije prodavao niti jednu dionicu.

Vidim da je na ovoj temi dosta optimista, a sama dionica je kroz cijelu korekciju prošla odlično ali mislim da sam lng još nije siguran na domaćem terenu i pitanje je koliko će se to sve odraziti na dobit. Uz to Sanader je i danas ponovio da će cijena plina za industriju rasti tako da je još puno upitnika. Nemam dioki u svome portfelju i još nemam plan za ulazak da ne mislite da drukam ali me zanimaju mišljenja na ove teme.

LNG je trenutno naša največa potencijalna investicija koja uključuje i FDI i naša ulaganja. Kao takva savim je jasno da je ovo ujedno i prvorazredno političko pitanje. Politika usporava biznis, ali mi se čini da je EU jako zagrizla u ovo, a naš premjer će ispuniti želje EU zbog svojih interesa. [thumbsup]

La vita e bella!

Mozda dobije ZERP za LNG.[cool]

Čini mi se da netko veliki izlazi. Još nisam vidio takvu količinu na asku.
370 na 619kn
361 na 630kn
230 na 650 kn
Ima tko kakav komentar?
Da nije sve ovo drukanje sa odličnim vjestima i člancima u svrhu iskrcavanja?

Ili možda netko plaši male pa da nalete na mine na bidu.

Da, znakovito je ovo slaganje na asku.
Nešto se događa. [huh]

La vita e bella!

New Report

Close