Evo na oba dnevnika (Nova i HRT) riječ o ruskom plinu preko Srbije. Komentirano kao buduće sredstvo pritiska na energetski ovisnu Europu. Sad si ja gruntam malo po glavi. Možda nam ovaj problem sa Zerpom i Europom nije slučajan. Što ako je to sredstvo pritiska Europe na nas da se požuri i definitivno odluči o gradnji LNG terminala te to javno objavi. Europa nama: Mi vama Zerp, vi nama LNG terminal bez odgađanja kao alternativni pravac ruskom plinu. Što mislite o mojoj teoriji?
Ja mislim da bi ovu situaciju trebala Hrvatska iskoristiti u manipulaciji sa zapadom, ne samo što se tiče LNG-a, nego i INA-e.To je Tito radio godinama i dobivao povlastice s jedne i druge strane.Mislim da bi najbolje bilo da i LNG i INA budu u domačim rukama, a ako baš moraju biti u stranim, onda treba što skuplje prodat svoju kožu.Mada je moje mišljenje da moramo što više bogatstva ove zamlje neizmjernih potencijala ostaviti budučim naraštajima, oni su naša budučnost.
kerefek 76
dragi moj kerefek ,toliko smo jadni da cak niti o svome “VRTLU” u kojemu sadimo pamidore nemozemo odlucivat vec dozvoljavamo susjedu da nam bere iste,te nemamo snage da mu pokazemo zube,tj da mu kazemo”idi u svoj “vrtal ” i tamo beri pamidore.
to sam iznio misljenje kao asocijaciju na more(vrt),pamidori(riba).
e sad ja tebe pitam !!!! studija je napravljena ,ulozano u studiu 40mil.eur. Vlada dobila mizerni postotak u udjelu a ukupna investicija izmadju 1-1,5 milijardi eura.oce li to proc??!!!! ne oce li vec MORA.[proud]
OMV, Gazprom Agree To Co-Develop Baumgarten Gas Trading Hub
sava: ” OMV, Gazprom Agree To Co-Develop Baumgarten Gas Trading Hub Vaš link ” Sava, uvijek me razveseliš vrijednim informacijama iz najrazličitijih izvora! [thumbsup]
Čini se da je NABUCCO na posmrtnoj postelji i broji zadnje dane!
Jedina alternativa ruskoj dominaciji na tržištu plina u Europi su LNG terminali.
Dakle DINA je definitivno nedvojbena lokacija.
A po priči predsjednika Mesića, trebalo bi ih biti još par u Hrvatskoj!
Hrvatska bi u tom slučaju postala HUB za plin iz arapskih država i Irana.
uh, nema me par dana on line a toliko (dobrih)novih vijesti vezanih samo uz LNG, a gdje su još sve one druge npr. proizvodnja struja, “suhi plinovi” iz siska, povećanje proizvodnih kapaciteta na Dini, mogući IPO za širenje u regiji (a vjerojatnije za gradnju na Dini[proud])…)
ovo kada jednom krene bit će veselo
vidim dosta novih korisnika[cool], e kada bi se još vratio jedan(ali vrijedan, prvo slovo C)
Odluka o lokaciji ili odluka o gradjenju?
Ovako:
– Ožujak – objava kompletne enenrgetske strategije RH za period do 2019 sa vremenskim pomakom do 2030 te.
– Lipanj – bijela knjiga – razglabanje stručnjaka o strategiji
– Rujan – zelena knjiga – konačna verzija strategije za idućih 30 godina
sava, svaka cast na informaciji[thumbsup]
Od ožujka 2002. Komisija europskih zajednica redovito podnosi izvješće o sveukupnom napretku zemalja kandidata za pristupanje EU.
U izvješću koje je u studenom 2007. dostavljeno Europskoj komisiji i Parlamentu izmeđuostalog stoji……………….Osnovan je konzorcij za gradnju terminala za ukapljeni prirodni plin na jadranskoj obali. Cilj
je sagraditi terminal za prijam LNG-a u dvjema fazama. Pripreme su u tom području u tijeku.
Mi znamo koji je to konzorciji i kakvi su njegovi planovi glede lokacije!
Tu i tamo skoknem do vašeg foruma (Dioki – moja stara ljubav), stvarno je ekipa guba…imate srca i entuzijazma, ma vjerujem da će vam se sve isplatiti…
Tu i tamo skoknem do vašeg foruma (Dioki – moja stara ljubav), stvarno je ekipa guba…imate srca i entuzijazma, ma vjerujem da će vam se sve isplatiti…
Ako ovo čita netko iz uprave Diokija možda nas pozove da budemo komunikacijski stratezi za uzbudljivo razdoblje koje je pred nama. [lol]
A možda nam ponude i ozbiljnije uloge.
Neki od nas su više vremena proveli sa Diokijem pred očima nego neki koji su tamo zaposleni. [smiley]