Molim vas recite konkretno: u kojoj je fazi je dogovor s Katarom oko LNG terminala na Krku? Je li posao dogovoren?
– Ne još, polako, ima još niz točaka… Ljudi iz Katara iskazali su volju da počnemo pregovore, sad treba postići ugovor o isporuci plina za razdoblje od 25 godina, u 2013. smo osigurali sredstva da HEP kupi zemljište od Dine, pa treba naći partnere za gradnju samog terminala, što također može biti Katar, ali i drugi, nakon toga moramo naći tržište za 4 milijarde kubika plina, naravno i izvan Hrvatske jer to premašuje naše potrebe… Još je niz koraka da se vidi je li to fizibilan projekt, nije to nešto za što se može reći: evo nama ugovora do Božića. Dajte nam razuman rok za pregovore, jer to je jako, jako važan projekt za diverzifikaciju plina u Hrvatskoj. A ako se u išta razumijem, to je energetika, vjerujte mi. Kad spojimo dva kraka plinovoda, na sjeveru i na jugu, Hrvatska će postati jedan od najvažnijih opskrbnih pravaca Europe. Tada smo sigurni i mirni. Dajte nam vremena. Ali da će proces trajati pet godina, neće. Brzo ćemo mi to riješiti
Vaš link …
Ovo je s kraja 2012
Dajte dosta s licitacijama glede LNG terminala..
Svatite da je LNG game changer na jigoistoku i srednjoj europi!
Tko ga ima upravlja s cijenama…
Diskutirati ma ovoj temi o tome je gubljenje vremena…
Valjda oponenti ovakom stavu imaju neke argumente..
Dioki i dionicari su zrtve strateske vaznosti…..
I neznanja…..mogli su vec dva ozgraditi ….pa strategija se donosi za 50 godina!
8. tocka dnevnog reda sjednice Vlade RH.
Lokacijska 10. mjesec 2013. a pocetak izgradnje pocetak 2014.
Investicija od 5,6 milijardi kuna!
Za lokacijsku treba imati zemljiste ili neko stvarno pravo na zemljistu.
Dakle ako hoce lokacijsku u 10. kako je navedeno u materijalima CEI-a trebali su vec na neki nacin ili platiti ili jamciti placanje!!!!
Koliko me pamčenje služi,točno prije godinu dana tj. 02.08. 2012. Vlada RH donijela je odluku o kupnji zemljišta Dine od strane HEP-a.Toliko o radu Vlade i stvarnim namjerama da se proizvodnja a time i BDP iz ponora vrati na pozitivu.Mjeseci prolaze a te famozne investicije nikako da se maknu s mrtve točke.Usput rečeno svi ministri su svo to vrijeme dobivali plaću,službena vozila, mobitele i ostale druge privilegije.Znate onu narodnu ; “tko radi taj i griješi”.Neka mandat prođe u miru i bez talasanja i eto sretno ostvarene mirovine.Uvjek će se naći netko tko će za te iste njihove mirovine volontirati.
@sava
Dakle ako hoce lokacijsku u 10. kako je navedeno u materijalima CEI-a trebali su vec na neki nacin ili platiti ili jamciti placanje!!!!
———————————————————-
možda i jesu napravili nešto od ovih dvje mogućnosti,samo mi nismo upoznati sa time
@sava
———————————————————-
@kosta
možda i jesu napravili nešto od ovih dvje mogućnosti,samo mi nismo upoznati sa time
(3) Iznimno od stavka 2. ovoga članka, stranke u postupku izdavanja lokacijske dozvole[/u] za zahvate u prostoru za koje lokacijsku dozvolu izdaje Ministarstvo ili za koje je zakonom, odnosno odlukom Vlade utvrđeno da su od interesa za Republiku Hrvatsku, su podnositelj zahtjeva, vlasnik nekretnine za koju se izdaje lokacijska dozvola i nositelj drugih stvarnih prava na toj nekretnini, javna ustanova za upravljanje nacionalnim parkom i parkom prirode i jedinica lokalne samouprave na čijem se području planira zahvat u prostoru.
Octo da je to rijeseno no kako – bumo videli!
Što nam ima novo na sindikatu,radničkom vjeću,radnicima ,u Diokiju??
@ivanIII
Kažu, ako se još dogovorimo sa Hypo-Klagenfurt
[emo_palacg]
—————————————————-
razgovore sa Hypo je strateški partner ,preuzeo na sebe,mislim da je to riješeno.
[emo_palacg]