Iznenedjujuce slebe reakcije trzista na pozitivan clanak u poslovnom.[shocked]
Mislim da ovdje svi sve znaju. Samo se taktizira i čeka, obzirom da je objava određena za kraj godine.
Ali kad odleti …[rolleyes]
Iznenedjujuce slebe reakcije trzista na pozitivan clanak u poslovnom.[shocked]
Nemojte kolega izazivati vraga. [pray]
Gdje je bio Dioki prije tjedan dana? Na 645 – 650.
Gdje je danas? Na 630
To je pad od 1- 2%.
Koliki je pad kod ostalih dionica? 10 – 15%.
Dioki se drži ko car! [thumbsup]
najrealnije je vijest o Adria LNG-u prenio SEEbiz dok je jucer na Businessu pisalo kao da se vlada mora ocitivati do kraja godine.(neimenovani izvor) dok je danas Poslovni u novinama prenio puno konkretnije i to mi je drago .
ENERGIJA
Reuters: Projekt LNG-a mogao bi se ubrzati
“Izvrše li se sve neophodne pripreme u idućim mjesecima, što je moguće, mogli bismo investicijsku odluku donijeti do kraja godine”, rekao je neimenovani izvor.
23.1.2008 18:19:46 http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/reuters-projekt-lng-a-mogao-bi-se-ubrzati,7051.html%5Blol%5D [lol] [lol] [kiss]
causio: ” Iznenedjujuce slebe reakcije trzista na pozitivan clanak u poslovnom.[shocked] ” Mislim da ovdje svi sve znaju. Samo se taktizira i čeka, obzirom da je objava određena za kraj godine. Ali kad odleti …[rolleyes]
Mislim da grijesis.Objava je vec trebala biti sredinom 12.mijeseca ali nije zbog neizvijesnosti sastavljanja nove Vlade.Sjetimo se nedavno kada je Vlada dobila dopis da se javno ocituje pa Sanader kao “fol” rekao da su to stvari koje su u interesu drzave te da se Oni nemaju pravo mijesati u unutrasnju problematiku jedne drzave nakon cega su ubrzano reagirali te se ispricali
Kada malo sagledamo zbog cega se Sanader tako ponio(mada je to bilo za javnost)to se moglo i ocekivati ipak je to bilo u predizborno vrijeme a sada mogu slobodno pritisak vrsiti na Vladu jer je ipak drugacija situacija.Tako da mozemo ocekivati sredinom 2.mijeseca da se Vlada ocituje.[thumbsup][thumbsup]
SANSE DA OVAKAV PROJEKAT PROPADENE SU MINIMALNE POGOTOVO STA SE VLADA MORA ULIZATI E.U. ako zeli kako kaze Sanader u E.U.2009.
Ipak je u pitanju investicija od preko 1. milijarede eur.[thumbsup][thumbsup]
Po mojim informacijama je trebalo biti polovocom 12 a sada dali je polovica 2. ili 3mijesec apsolutno mi je svejedno ali svakako nije 6. ili 12 mijesec.[thumbsup]
Vjerujte mi, ožujak.
Odluka o lokaciji ili odluka o gradjenju?
Cini se da nam dolaze povoljni vjetrovi i preko Atlantika:
SAD zabrinut zbog energetskog utjecaja Rusije na Balkanu…
Evo na oba dnevnika (Nova i HRT) riječ o ruskom plinu preko Srbije. Komentirano kao buduće sredstvo
pritiska na energetski ovisnu Europu.
Sad si ja gruntam malo po glavi. Možda nam ovaj problem sa Zerpom i Europom nije slučajan.
Što ako je to sredstvo pritiska Europe na nas da se požuri i definitivno odluči o gradnji LNG terminala te
to javno objavi.
Europa nama: Mi vama Zerp, vi nama LNG terminal bez odgađanja kao alternativni pravac ruskom plinu.
Što mislite o mojoj teoriji?