DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Mcihna
Nakon što je Novi list jučer objavio priču o upozorenjima radnika mogle su se čuti i primjedbe kako radnici s katastrofičnim najavama pokušavaju skrenuti na sebe pozornost nakon što je, opet, odgođen nastavak predstečajnog postupka za Dinu, a ministar Vrdoljak gradnju LNG-a na Krku najavio za neka bolja vremena.
Vaš link … [novilist.hr]

————————————————

Ha,ha što nam se mlade dame-novinarke :Bojana i Orjana ,dopisuju zastavicama sa zgrade NL i terminala ,pa se dobro ne razumiju da je PSN za DINu riješena ,a da se čeka za DIOKI…

@yeosol

Ponudu kanađana nitko nije komentirao niti objavio. Moglo se reći da je zaprimljena,ali je odbačena zbog toga i toga, ovako se može samo nagađati. U VL piše GryphonCapitalDCI i konzorcija uglednih tvrtki okupljenih na izvedbi projekata u RH, kolega Sava je već naveo projekt na kojem rade.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Stability is the key to Croatia’s progress

..Its future gas and energy supply security would increase tremendously with the EU’s planned North-South and Southern Gas Corridors, new cross-border gas interconnectors to neighbouring countries and Croatia’s plan to build a 600 million euros liquefied natural gas (LNG) terminal on the Adriatic island of
Krk….
Vaš link …[/url

Ako je onih 5m eura akontacija za LNG zemljište šta se čeka s kupnjom?
Svi upiru prstom u LNG projekt ali…..tu smo gdje smo a do kada?

@yeosol
Lacoste10, stvarno si jako ozbiljno shvatio te Kanađane. Nisam siguran da je to opravdano, nemam dojam da je riječ o posebno kvalitetnoj tvrtki (neki dan išao sam surfati o njima i ispostavilo se da je čak i internetska stranica tvrtke ugašena). Što se tiče našeg tiska, nije rijetkost da se u njemu može kupiti i naručeni članak, ne misliš valjda da su novinari moralniji od prosječnih građana? Čak i da je istina da su poslali ponudu, to ne znači da nisu samo jedni u nizu lovaca u mutnom koji za sitnu lovu pokušavaju doći do nečega za što misle da će moći preprodati i zaraditi. Da VL ima informacije koje pokazuju da je bila riječ o super ponudi, sasvim sigurno ne bi niti sekunde čekali oplesti po nesposobnim političarima (naročito ako uzmeš u obzir kojoj političkoj opciji VL naginje).

Sudbina Diokija ne ovisi o takvim kvaziulagačima, već o prihvaćanju predstečajne nagodbe i na to bi se trebali skoncentrirati. Odricanje vjerovnika od dijela potraživanja, uspješno rješavanje problema sa zemljištem … to su stvari o kojima sve ovisi.

——————————————————

Nisam ja ništa ozbiljno svatio Kanađane , već sam rekao da ponudu ako postoji treba i objaviti ,(da ne postoji nebi bilo niti demanta), a ako netko želi potvrditi da ne postoji ,neka javno kaže ne postoji i neka se to objavi u Vl ,na mjestu gdje se treba objaviti ,i kraj priče, nema tu teorija zavjere, Fantomskih tvrtki ili neznam što , SAMO IZJAVA -DALI JE TO TOČNA INFORMACIJA ILI NE,-DALI PONUDA POSTOJI ILI NE I ŠTO JE U PONUDI NAVEDENO. to je pet minuta posla i stvar gotova.

A što se tiče vaše pretrage po google i to da niste ništa našli o njima , pa kolega SAVA – vam je naveo da su na projektu PAROMLINSKA- u Zagrebu , što imate tražiti odete tamo i pogledate cjeli projekat i vrijednost ,ili ukucajte paromlinska u google i vidjeti će te o čemu se radi.

@Nina1
@lavoste10
Ja bih VL uputio demantij na objavljeni demantij, time bi ispalo da je njihov novinar bio u pravu pa nek nas Gryphon ponovno demantira i tako u krug pa da vidimo tko će popustiti, i objaviti istinu ima li ili nema ponude za lng, za DIOKI znamo da postoji od Generala, ovo bi bila druga.

—————————————————————-

demantij na demantij-ha,ha ha, ovo dobro zvući,ha,ha..

Za Dioki je najvjerojatnije ovo druga po redu ,no nebih isključio mogućnost da se pojavi i treća i četvrta ponuda sa nekoliko dana (onosno datuma) razlike .

Ponudu za LNG su očito uputili i ovi što su reagirali priopćenjem.

@lacoste10:

Za pretpostaviti je da urednici u ozbiljnijim novinama imaju načina za procijeniti što je dovoljno relevantno za objavu. Slažem se da je prilično neobično da jedan srednjestrujaški dnevni list (VL) objavi onakav demantij, bez da objavi i detalje ponude. Objašnjenje koje mi pada na pamet: procijenili su da ponuda nije dovoljno ozbiljna/kvalitetna, a da bi joj se trebao posvećivati preveliki proctor, a demantij su objavili kako bi izbjegli mogućnost tužbe.

Kratkoročna sudbina Diokija mora se riješiti u vrlo kratkom roku. Mislim da na to rješenje neće moći jako utjecati neke priče oko projekta LNG terminala, osim rubno, ako netko (HEP, na primjer) ocijeni da je isplativo kupiti zemljište na kojem će se taj terminal eventualno raditi. Na temelju raznoraznih informacija i posjeta, čini se da je u tijeku nekakvo geostrateško natezanje oko plina na našem kontinentu, vrag zna koja će struja na kraju odnijeti pobjedu. Laički, čini mi se da će zapadne zemlje nastojati onemogućiti produživanje ruskog “kraka” i na Hrvatsku (zauzeli su strateške pozicije u Srbiji i dijelu BiH).

Trgovanje nije potrebno komentirati, jer prodavaju sami sebi.

A boost for clean and secure energy in Poland: European Commission approves more than €200 million EU regional funds for liquefied natural gas terminal

(16 July 2013)

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/hahn/headlines/news/detail/index_en.cfm?LAN=EN&id=867&lang=en

Hoćemo li uskoro pročitati nešto slično za naš LNG?

ojko.vobersnel Objavljeno: 19. srpnja 2013. u 14:30

a zanimljivo je da za Roberta Ježića nitko ne pita..
nitko ne pita na čijem brodu plovi Linić
nitko ne spominje još nekoliko kompanija koje su zainteresirane za pruzimanje Dine/diokia/lng
nitko ne pita šta jedu ti jadni ljudi

Zašto Novilist ne napravi članak o bivšem gazdi?
Njegovim povratkom kući na velika vrata
nk rijeka(koja je najbolje poslužila za prezentiranje velikog poduzetnika), novog lista(kontrola medija) i na kraju preuzimanje diokia uz pomoć Gregurića, Šarinića i ekipe..Izvlačenje love iz diokia, max zaduživanje kod banaka, izvlađenje love preko adriaoila…totalni slom ogromne firme, odricanje vlasništva i odlazak

i tako danas za njega nitko više ne pita..

Evo zanimljivog komentara na članak o Dini iz NL, da li čovjek nagađa ili nešto zna?

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

@Yeosol
@lacoste10:

Za pretpostaviti je da urednici u ozbiljnijim novinama imaju načina za procijeniti što je dovoljno relevantno za objavu. Slažem se da je prilično neobično da jedan srednjestrujaški dnevni list (VL) objavi onakav demantij, bez da objavi i detalje ponude. Objašnjenje koje mi pada na pamet: procijenili su da ponuda nije dovoljno ozbiljna/kvalitetna, a da bi joj se trebao posvećivati preveliki proctor, a demantij su objavili kako bi izbjegli mogućnost tužbe.

Kratkoročna sudbina Diokija mora se riješiti u vrlo kratkom roku. Mislim da na to rješenje neće moći jako utjecati neke priče oko projekta LNG terminala, osim rubno, ako netko (HEP, na primjer) ocijeni da je isplativo kupiti zemljište na kojem će se taj terminal eventualno raditi. Na temelju raznoraznih informacija i posjeta, čini se da je u tijeku nekakvo geostrateško natezanje oko plina na našem kontinentu, vrag zna koja će struja na kraju odnijeti pobjedu. Laički, čini mi se da će zapadne zemlje nastojati onemogućiti produživanje ruskog “kraka” i na Hrvatsku (zauzeli su strateške pozicije u Srbiji i dijelu BiH).

————————————————————-

1) nije na VL da procjenjuje kvalitetu prodaje , već to radi vlada preko svojih resornih ministarstava, i vlada odlučuje o kvaliteti ponude.
VL-može samo objavit ili ne objavit ponudu.

2)Bilo strateško geopolitičko natezanje ,manje bitno ,uvjek ga je bilo i biti će .

Tko se to iskrcava, lacoste10, jesi to ti?? [emo_ljut]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

@gruba
Trgovanje nije potrebno komentirati, jer prodavaju sami sebi.

——————————————————-

Dječija posla, ali se ask ne spušta ispod 23 kn, akako stvari stoje , uskoro (ponedjeljak,utorak )neće niti ispod 24-25 kn.

New Report

Close