DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Doista je vrijeme da HEP više nešto gukne jer ako oni neće ima tko hoće,svaki dan iščekivanja je novi gubitak,a ovaj proces PSN se cijelo vrijeme odugovlači, samo ne odugovlači se samo ovdje, ima mnoštvo dionica izlistanih na burzi gdje ide odgoda za odgodom, nevjerojatno[emo_palacd](VART,DLKV, OPTE, CROS…), valjda se ima vremena u gospodarstvu nam cvjetaju ruže[emo_bijesan]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Jedina stvar koja me začuđuje je ta da u trenutku kada je poslana nije i objavljena od strane fin-portala i tiska ,čemu skrivati ponude koje su poslane.

Pa zato te i pitam zašto misliš da će biti objavljena. Radi se o demantu članka od 24.6. znači ponuda je došla prije mjesec, možda i više dana i nigdje nije objavljeno. Očigledno s razlogom, zate me čudi tvoja sigurnost oko toga, kao što si vjerovao da će danas (ili jučer) biti po svim novinama. Da je to “mislilo” biti po novinama, bilo bi odavno.

Receno je da se u rujnu vracaju radnici i pokrecu proizvodnju. Strpimo se do rujna i onda govorimo o visim razinama.

Doista je vrijeme da HEP više nešto gukne jer ako oni neće ima tko hoće,svaki dan iščekivanja je novi gubitak,a ovaj proces PSN se cijelo vrijeme odugovlači, samo ne odugovlači se samo ovdje, ima mnoštvo dionica izlistanih na burzi gdje ide odgoda za odgodom, nevjerojatno[emo_palacd](VART,DLKV, OPTE, CROS…), valjda se ima vremena u gospodarstvu nam cvjetaju ruže[emo_bijesan]

Guknut će oni, sad izmoravaju one nestrpljive (mislim dioničare) jer radnici su takoreći već “pokojni” od iscrpljivanja. A kad guknu biti će kuku svima[emo_zacudjen]

Jedina stvar koja me začuđuje je ta da u trenutku kada je poslana nije i objavljena od strane fin-portala i tiska ,čemu skrivati ponude koje su poslane.

Pa zato te i pitam zašto misliš da će biti objavljena. Radi se o demantu članka od 24.6. znači ponuda je došla prije mjesec, možda i više dana i nigdje nije objavljeno. Očigledno s razlogom, zate me čudi tvoja sigurnost oko toga, kao što si vjerovao da će danas (ili jučer) biti po svim novinama. Da je to "mislilo" biti po novinama, bilo bi odavno.
[/quote]

Počni razmišljati da nije bilo demanta u VL nebi ni znali za nju ,sada znamo i očekujemo pojedinosti ,detalje , koliko je finacijski povoljna za DIOKI ,o kojem iznosu se radi , i kolika je predviđena investicija za LNG.

Navest ću samo jedan detalj prije mjesec dana, koji je trenutno obrisan na nekom portalu,neznam točno sa sigurnošću ,ali sam je tražio tjedan dana da je postam na temu DIOKI,,nakon toga je nisam mogao naći, mislim da su pojedinsti jednim djelom i izašle a radi se o približno 20 % jačoj cifri od postojeće ,no biti ćemo pametniji i objektivniji nakon objave detalja.

Znam da Vi forumaši pročitate sve “živo i neživo”, ali evo ovo jer me fascinira, a sigurno i Vas.
Predsjednik Uprave Dina Petrokemije Fabia Giacomettija jučer je za medije izjavio da su postrojenje i oprema Dine, u kojoj se još nalazi oko 900 tona opasnih kemikalija, zadnji put atestirani prije dvije godine, da su zadnji atesti istekli prije nekoliko mjeseci te da Dina nema novca za atestiranje.

Da je stanje složeno potvrdio je danas u telefonskom razgovoru predsjednik Sindikata radnika Dine Predrag Mihaljević kazavši da je stanje opreme posve nepoznato, da je dio opreme pod tlakom te da bi radnici trebali odbiti raditi ako oprema nije sigurna i ispravna.

Mihaljević je kazao da je teško procijeniti stanje opreme koja stoji više od dvije godine, da smatra da nije sigurno raditi bez obzira na to što u Dini nema proizvodnje, jer dio opreme radi, a u nju spadaju, primjerice, i sigurnosni ventili.

Treba sačekat i ponudu Kanađana da vidimo što nude i koliko novaca ,za DIOKI i LNG.

Zašto si ti tako siguran da će ponuda Kanađana biti objavljena, i kad je očekuješ?
[/quote]

Siguran 100%, ili ajmo reć 99,9% da će biti objavljena , jer ako je vjerovati tekstu u VL-demanti radi se o ponudi koja je upućena na službene adrese, a i u tekstu piše da je VL obavješten o sadržaju, mislim da je demanti rezultat jednog zahtjeva koji je upućen službenim putem i zbog toga je VL to i objavio.
Ako postoji takva ponuda ,onda su to materijalne činjenice koje se trebaju objaviti jer dionice DIOKI-a kotiraju na burzi i investitori trebaju znati pojedinosti.

Sasvim normalna stvar da se saznaju pojedinosti ,bez ikakvih teorija zavjere,sumlje ili neznam što ,itd da ne duljim.

[/quote]

ČEMU SKRIVATI PONUDE ! Odgovor je vrlo jednostavan. Tako je naj jednostavnije spustiti samu vrijednost neke firme , da bi se u konačnici , pogodovanjem nekome namjestila što niža cijena. Kažu , nema zainteresiranih , što je notorna laž !

@ravenus
ČEMU SKRIVATI PONUDE ! Odgovor je vrlo jednostavan. Tako je naj jednostavnije spustiti samu vrijednost neke firme , da bi se u konačnici , pogodovanjem nekome namjestila što niža cijena. Kažu , nema zainteresiranih , što je notorna laž !

——————————————————–

nema se ovdje više što skrivati,da je ta materijalna činjenica bila objavljena na vrijeme , PSN se nebi trebala odgađati i prošla bi i 11.07.2013.

Sve mi se čini da bi prošla i 18.06.2013 na prvom ročištu kad je prošla i DINA.

Stoga je potrebno objaviti navedenu ponudu.

@Pongy

Znam da Vi forumaši pročitate sve “živo i neživo”, ali evo ovo jer me fascinira, a sigurno i Vas.
Predsjednik Uprave Dina Petrokemije Fabia Giacomettija jučer je za medije izjavio da su postrojenje i oprema Dine, u kojoj se još nalazi oko 900 tona opasnih kemikalija, zadnji put atestirani prije dvije godine, da su zadnji atesti istekli prije nekoliko mjeseci te da Dina nema novca za atestiranje.

Da je stanje složeno potvrdio je danas u telefonskom razgovoru predsjednik Sindikata radnika Dine Predrag Mihaljević kazavši da je stanje opreme posve nepoznato, da je dio opreme pod tlakom te da bi radnici trebali odbiti raditi ako oprema nije sigurna i ispravna.

Mihaljević je kazao da je teško procijeniti stanje opreme koja stoji više od dvije godine, da smatra da nije sigurno raditi bez obzira na to što u Dini nema proizvodnje, jer dio opreme radi, a u nju spadaju, primjerice, i sigurnosni ventili.
————————————————————

Ako si djelatnik DIOKI-a ,izuzetno mi je žao zbog nastale situacije,ovo stanje se trebalo riješit 18.06.2013 na prvoj PSN ,no nažalost se pristigle ponude za kupnju DIOKI-a i ulaganje u LNG sakrivaju , kao što je razvidno iz ovog demantija iz VL-

http://www.poslovni.hr/media/forum-user-upload/files/c3/c3950cc51a65371e8a01d6ca9063cb4f.jpg

Bilo bi lijepo kad bi vaš prestavnik sindikata kojeg navodiš i vaše radničko vjeće ,ili kako se već zovete zatražilo informacije od vaše uprave i direktora da se očituje o tekst objavljenom u VL i kaže nešto o tome, tokom sutrašnjeg dana..

Još 40 dana neizvjesnosti

Potpuni psihički slom radnika Dina Petrokemije, koji dežuraju pored, moguće, neispravne opreme, zadnjih je nekoliko dana dodatno potaknula odgoda roka za provođenje predstečajne nagodbe za novih 40 dana koji teku od 13. srpnja. Istovremeno, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u našem je listu, upitan zbog čega HEP ne otkupljuje LNG zemljište na Krku, odgovorio kakao će zemljište biti kupljeno »u trenutku kad taj projekt bude realan, ne prije«.

Vaš link …

@mcinha

Prije 20-ak dana Giacometi je rekao da mu treba DVA milijun i da kreće i Dina i Dioki!
Nema nikakvih problema u POSTROJENJIMA – problem je u GLAVAMA, a znamo i u čijim glavama!
Uz dužno poštovanje prema radnicima – ni ja ne bih pokretao ni p od proizvodnje dok se ne riješi pitanje PSN-a za Dioki!
Svojom Odlukom o kupnji zemljišta Vlada se izblamirala do JAJA – blokirala je sve potencijalne investitore dok istovremeni ne provodi svoju odluku.
Alisada dolazi i tome kraj – ili Da ili NE!
DIOKI IMA RJEŠENJE I ZA JEDAN I ZA DRUGI ODGOVOR.

Predsjednik sindikata još je rekao da su od rujna prošle godine radnicima Dine isplaćene dvije pune plaće i 30 posto jedne plaće, da većina ljudi ne dolazi na posao, a da se postupak predstečajne nagodbe u Dini i prodaja tvrtke opet odugovlače.
Vaš link …[/url]

New Report

Close