Obzirom na gore navedeno može li bilo tko s sigurnošču tvrditi da ponuda od Gryphona već nije na neki način ukalkulirana u novi PSN?
Naravno da ne može no lako je utvrditi sve gore navedeno ako se isčita nova PSN!
Pojasni – jesu li Kanađani unutra ili ih vlada nije ni razmatrala??
A to što ti tvrdiš glede Ćufa- nigdje se Vlada nije ogradila od svoje odluke od prošle godine.
Što više – nisu ni razmatrali ponudu Kanađana a u svezi zemljišta jer očito je da čvrsto stoje uz LNG terminal na Krku!
Pojasni molim te što TI MISLIŠ da ja tvrdim jer meni nije jasno na što točno aludiraš u vezi mojih tvrdnji.
A posebice poslastica na kraju – kolika je BV Diokija nakon što je prošla PSN za Dinu – je li to ukazuje na STEČAJ ili novi početak s čistim računima!
Čekaj malo, nisi odgovorio što će biti s Diokiem ako PSN ne prođe, a on ne može u stečaj. Zašto se uopće održava PSN i gubi vrijeme kad je po tebi sve riješeno??
Da li je Vlada povukla svoju odluku – NIJE!
Da li su HBOR i HYPO usmeno podržali PSN – JESU!
Da li se Grad Zagreb usmeno POZITIVNO očitovao – JEST!
Da li je Gryphon poslao ponudu – JEST!
Da li je prihvaćena PSN za Dinu NAJVRIJEDNIJU operativnu imovinu Diokija – JEST!
Da li prema dostupnim izjavama PSN za Dioki ima 2/3 glasova – IMA!
Izbjegavaš odgovoriti – koliki je BV Diokija nakon prolaza PSN-a za Dinu!
Na koju ti točno odluku misliš?
Da li su HBOR i HYPO usmeno podržali PSN – JESU!
Daj mi link gdje je Hypo podržao PSN, ne sjećam se da sam to negdje pročitao…
Da li prema dostupnim izjavama PSN za Dioki ima 2/3 glasova – IMA!
Zadnji put su se svi, kao, složili pa na kraju skoro stečaj tako da ne trči pred rudo. Iskreno se nadam da će tako biti, ali to prestavljati kao gotovu stvar – naivno i nepromišljeno i/ili zlonamjerno.
Izbjegavaš odgovoriti – koliki je BV Diokija nakon prolaza PSN-a za Dinu!
Ne izbjegavam odgovoriti već me zanima ono što si rekao pa se sad konstantno izvlačiš. Šta će biti s Diokiem ako PSN ne prođe a prema tvojim tvrdnjama ne može u stečaj. Čemu onda sva ova “farsa” s PSN-om? Odgovori konačno.
Stalno načinješ nove teme i onda skačeš s jedne na drugu, a ne odgovaraš na prvotne.
Jedina farsa je da ti izbjegavaš odgovoriti na jedino pitanje koje ti je postavljeno!
No ako govorimo o zemljištu za LNG evo još jedno pitanje!
Zašto u PSN imaš dvije varijante – jedna s Adriaoilom i druga bez Adriaoila u PSN-u za Dioki?
A da ti pomognem 82,5% Čufa je u vlasništvu Adriaoila!
Savo daj nam reci iskreno jesi ti penzić koji se dosađuje pa po cijele dane imaš vremena piskarati ovdje po forumu DIOKI-a? [emo_smijeh]
@mister
Jedina farsa je da ti izbjegavaš odgovoriti na jedino pitanje koje ti je postavljeno!
No ako govorimo o zemljištu za LNG evo još jedno pitanje!
Zašto u PSN imaš dvije varijante – jedna s Adriaoilom i druga bez Adriaoila u PSN-u za Dioki?
A da ti pomognem 82,5% Čufa je u vlasništvu Adriaoila!
Evo ga opet… ti izbjegavaš odgovoriti na nekoliko pitanja, a ne samo na jedno. Vidim da po običaju neću dočekati odgovore pa evo dva lakša pitanja:
1. Kako napreduje rekonstrukcija Etilena na Žitnjaku, jel pri kraju?
2. Daj se zaleti na NYSE pa provjeri cijenu Diokieve dionice, nešto ne pratim u zadnje vrijeme hahaha
Mene samo zanima kolika je tržišta vrijednost ovog zemljišta turističke namjene u Njivicama? Realno ne manje od 600 mil. Kn. Tu je prići kraj, čak i da ne proda zemljište za lng terminal, kvalitetnom komercijalizacijom zemljišta u Njivicama DIOKI rješava sve utege.
Dvije varijante PSN-a – s Adriaoilom i bez Adriaoila u PSN-u – su jasna poruka da kupac za zemljište POSTOJI i da je spreman platiti onoliko koliko se traži u Hrvatskoj po Odluci Vlade!
Ako se dakle to ne provede u HR hoće u Italiji.
A Adriaoil će zatvoriti sva svoja dugovanja i osigurati isplate plaća a koliko se sjećam cijena je takva da bi nešto i ostalo.
Dakle – projekt LNG i zemljište nije prepušteno slučaju!
Isplivala je i ponuda Gryhona pa i to nešto govori o zatvaranju konstrukcije s prodajom zemljišta.
Na Kijcu u gruntovnici imaš i 40.000 m2 apartmana, a koliko to vrijedi ne znamo ali je zasigurno vrlo vrijedno!
Mene samo zanima kolika je tržišta vrijednost ovog zemljišta turističke namjene u Njivicama? Realno ne manje od 600 mil. Kn. Tu je prići kraj, čak i da ne proda zemljište za lng terminal, kvalitetnom komercijalizacijom zemljišta u Njivicama DIOKI rješava sve utege.
Da, no pitanje je koliko je uopće realno da tamo bude turisička aktivnost, uz kemijsku industriju i LNG? Ne znam, ljudi koji žive tamo vjerojatno su upoznatiji s tematikom. Pa to povlači i pitanje cijene, ako bi se dao usprkos svemu tamo organizirati turizam, koja je relna cijena te zemlje za turističku namjenu na toj lokaciji. 600 mil kuna je jako veliki iznos, treba biti top destinacija da netko samo upuca lovu za zemlju pa onda još ide nešto graditi. Ne znam koliko je to realno.
No sve ima svoju cijenu i isplativost pa bi po nekim nižim/niskim cijenama možda i imalo smisla. Ne znam.
Nisu mi jasni ovi iz HEP-a, kupnjom zemljišta i ulaskom u vlasništvo DIOKI grupe postaju djelomični vlasnici ovog turističkog zemljišta sa kojeg se onda skidaju založna prava. Pa sama vrijednost tog zemljišta je preko 100 Kn po dionici. Mislite da će General to ispustiti?