Ma vode projekt Paromlina!
Obzirom na blizinu ZABA-e i njihove zgrade na toj lokaciji……
Ne mislim da je ispod 200 milijuna eura vrijednost investicije.
Kažem da su poslužili Canadskim investitorima no obzirom da Dioki ima ogromno zemljište očito imaju i osobni interes!
Može li se u postupku predstečajne nagodbe razmatrati ponuda o kupnji? Ili se najprije mora sačekati da se taj postupak dovrši?
Što se tiče ovog fonda, našao sam da se ljudi na nekakvom stranom forumu raspituju o njima:
Web stranica im je, čini se, ugašena. Sve u svemu, nije posebno ohrabrujuće.
Ne mislim da pitanje Diokija treba vezati uz prodaju tvrtke u ovom trenutku. Sve se svodi na to vjerujemo li da će predstečajna nagodba proći ili ne. Ja i dalje sumnjam da će poslati tvrtku u stečaj kad se čini da je moguće pokrenuti proizvodnju i zadržati dio radnih mjesta (što nam je svima primarni interes).
Može li se u postupku predstečajne nagodbe razmatrati ponuda o kupnji? Ili se najprije mora sačekati da se taj postupak dovrši?
Što se tiče ovog fonda, našao sam da se ljudi na nekakvom stranom forumu raspituju o njima:
Web stranica im je, čini se, ugašena. Sve u svemu, nije posebno ohrabrujuće.
Ne mislim da pitanje Diokija treba vezati uz prodaju tvrtke u ovom trenutku. Sve se svodi na to vjerujemo li da će predstečajna nagodba proći ili ne. Ja i dalje sumnjam da će poslati tvrtku u stečaj kad se čini da je moguće pokrenuti proizvodnju i zadržati dio radnih mjesta (što nam je svima primarni interes).
Evo dio teksta iz VL: Objavljivanjem netočne i nepotpune informacije povrijeđena su prava i interesi kanadske tvtke GryphonCapitalDCi konzorcija uglednih tvrtki okupljenih na izvedbi projekata u Hrvatskoj. Naša je tvrtka poslala ponudu Vladi resornim ministarstvima za gradnju LNG terminala u RH, o čemu je redakcija Večernjeg Lista bila informirana:
Mandate
Gryphon Capital Development Corporation Inc.
January 2011 – Present (2 years 7 months)
Gryphon Capital Development Corporation Inc. was initially formed as a capital project financing provider. For the past ten years, the major focus of the company has been the energy sector which involved the financing of coal and precious metals explorations and related which then expanded into the trading of crude oil and refined petroleum products. The Company now functions primarily as an offshore syndicate specializing in project investment and management, the financial sector and the purchase and sale of crude and refined oil products, mainly diesel and jet fuel. The last sector is covered by my mandate.
Ma da kolega Sava…nasao sam i ja te info…i spomen na te njihove “ugledne tvrtke”…itd..itd…ma globalni hostapleri koji glume investitore i mlatimudani koji tudjim parama da ne kazem cime udaraju po koprivi…Takvi su “investitori: i do sad pokazivali interes i bolje da ih se ne spominje previse…Da se razumjemo svaka kuna gore ili dolje u cijeni meni znaci dobit ili gubitak prosjecne hr place …da ne mislite da drukam za rast ili pad…samo zelim realno sagledat situaciju…nadam se da se takvi nikad nece docepat diokia.
A sad druga tema…zanima me ako moze netko od radnika pojasnit kakva je situacija sa placama…naime proslo ljeto se prijetilo blokadom mosta ako se nesto ne pokrene..itd..itd…od onda se nista nije desilo , bar sto se tice financijske situacije i proizvodnje..pa me zanima dobijate li kakva sredstva…slabo vas se nesto cuje…
Pozdrav
@Lucijan
Ma da kolega Sava…nasao sam i ja te info…i spomen na te njihove “ugledne tvrtke”…itd..itd…ma globalni hostapleri koji glume investitore i mlatimudani koji tudjim parama da ne kazem cime udaraju po koprivi…Takvi su “investitori: i do sad pokazivali interes i bolje da ih se ne spominje previse…Da se razumjemo svaka kuna gore ili dolje u cijeni meni znaci dobit ili gubitak prosjecne hr place …da ne mislite da drukam za rast ili pad…samo zelim realno sagledat situaciju…nadam se da se takvi nikad nece docepat diokia.
A sad druga tema…zanima me ako moze netko od radnika pojasnit kakva je situacija sa placama…naime proslo ljeto se prijetilo blokadom mosta ako se nesto ne pokrene..itd..itd…od onda se nista nije desilo , bar sto se tice financijske situacije i proizvodnje..pa me zanima dobijate li kakva sredstva…slabo vas se nesto cuje…
Pozdrav
———————————————————
Svak ima svoje mišljenje, ja osobno neglede na to o kome se radi i kako tkoga nazivaš sam uvjerenja ,da mi je dovoljan podatak samo skrivanje tih informacija u zadnjih mjesec dana, i njihovo neobjavljivanje od strane tiska i financijskih portala , da se radi o drugoj dionici već bi ovakva ponuda ugledala svjetlo dana prije samog slanja, i izazvala pažnju.
Idem lagano u dokup ,neka stoji sa strane.
Situacija je jasna, uvjetno. U slučaju uspješne PSN-e, bilanca postaje prilično čista, vjerovnici ostaju bez velikog dijela potraživanja, „novim vlasnicima“ ostavlja opciju preprodaje sa velikom zaradom. Potrebno je samo riješiti „mali problemčić“, a to je prolaz nagodbe kojom bi se zadovoljile interesne skupine. Zato toliko dugo i traje.
@OPORTUNIST
Situacija je jasna, uvjetno. U slučaju uspješne PSN-e, bilanca postaje prilično čista, vjerovnici ostaju bez velikog dijela potraživanja, „novim vlasnicima“ ostavlja opciju preprodaje sa velikom zaradom. Potrebno je samo riješiti „mali problemčić“, a to je prolaz nagodbe kojom bi se zadovoljile interesne skupine. Zato toliko dugo i traje.
————————————————————-
Normalno da je jasna ,pogledaj graf i TA
A ovaj mali problemčić koji navodiš vezano za PSN , je čini mi se riješen, stoga očekujem pozitivno riješenje,iznosim svoje mišljenje bez nagovara na kupnju ili prodaju.
Ima ovdje previše interesanata i jačih igrača koji su zainteresirani za DIOKI, neglede na to što se skrivaju podatci od javnosti.
Pa PSN se radila prema Crodux plinu jer on bi trebao nastaviti proizvodnju. Kanađani su pretpostavljam trgovci,iako se možda i varam. Za nas dioničare je najbitnije da firma nastavi raditi, kupio ju Crodux ili kanađani svejedno. Međutim ako PSN slučajno ne uspije,a službena ponuda kanađana se ignorira, onda će biti i suđenja i opravdanog bijesa zaposlenika jer ovo već predugo traje.
@Mchina
Pa PSN se radila prema Crodux plinu jer on bi trebao nastaviti proizvodnju. Kanađani su pretpostavljam trgovci,iako se možda i varam. Za nas dioničare je najbitnije da firma nastavi raditi, kupio ju Crodux ili kanađani svejedno. Međutim ako PSN slučajno ne uspije,a službena ponuda kanađana se ignorira, onda će biti i suđenja i opravdanog bijesa zaposlenika jer ovo već predugo traje.
——————————————————–
Uopće nije bitno tko će kupiti DIOKI, bilo to Crodux ili drugi, važan je nastavak proizvodnje,zapošljavanje radnika i izvoz koji se kreće oko 80% prizvodnje.
Ali ako je službena ponuda upućena ,onda se treba i objaviti sadržaj,treba vidjeti ,kakva je ponuda ,koliko je finacijski jaka,o kojim ciframa se radi i što je njihov plan.
Nije bez razloga objavljen demantij teksta jučer u VJ- očito se to zatražilo službenim putem od strane kanađana.
Ima netko taj tekst iz VL, koji je objavljen 26.06.2013 ,da vidimo što je izneseno od strane novinara u tom tekstu ,za koje kanađani tvrde da nije u redu.
Po onome što sam pročitao svaki zainteresirani investitor se može uključiti u PSN, ako Dina nije interesantna HEP-u i Zabi koji drže koliko znam 40% Dine, onda ne shvačam zašto ne bi svoj dio prodali kanađanima. Međutim situacija je drugačija i Dina im je itekako interesantna,a o ovoj ponudi se i dalje šuti