DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mister
ja sam na burzi od 2004.g.
Moja prva dionica koju sam kupio je koncar.platio sam je 77,50kn,te sam je prodao po 900kn.
Na forumu sam od ove godine, a bilo bi bolje da se nisam ni tada ulogirao,te pregledavo postove "vas" koji nemate za papar, a kamoli da nesto kupite, te non-stop drukate.
pozdrav.

Što se mene tiče, sve dok objektivno pišeš želim ti takvu zaradu i na Diokiu. Pozdrav od onog koji nema ni za papar hahaha

Ovim tempom, državna administracija priželjkuje da bi lokacijsku dozvolu mogla ishoditi već ovoga ljeta, iako se taj rok čini vrlo nerealnim, ako se zna kako radi hrvatska administracija i kako izgleda procjena utjecaja na okoliš. Problem financija i zemljišta će, kažu, lako riješiti pa, ako treba, i izvlaštenjem. [/u]Dina je mnogima primamljiv zalogaj, nema dvojbe. Kad se dugotrajna agonija na Krku pogleda iz te perspektive jasnije je zašto se od te petrokemijske tvrtke neće odustati.
Vaš link …

PROBLEM FINANCIJA I ZEMLJIŠTA ĆE LAKO RIJEŠITI , PA AKO TREBA I IZVLAŠTENJEM !
Gospodo , koliko će onda vrijediti dionica DIOKIJA (znaći bez zemljišta za LNG) !??
Pomalo mi je smiješna ta misao da će "veliki igraći htjeti dijeliti taj kolać s malim dionićarima". Kao što je već netko i rekao (lakše im je sve poslati u stečaj i nulirati dubioze od dugova ). Samo razmišljam na glas. Sretno nam svima !
[/quote]

Izvlaštenje.

Postoji zakonska mogućnost.

Država mora obeštetiti vlasnika po cijeni dva do tri puta većoj ako vlasnik navedenu nekretninu.

Osim cijene samog zemljišta u obzir se uzima i izgubljena dobit koje bi navedeno zemljište moglo donijeti vlasniku zemljišta u određenom vremenskom razdoblju.

Kako se to odnosi na 20 GODina koliko ima DIOKI koncesiju na jednu LUKU dolazimo do vrtoglavog iznosa.

Sava izračunaj da se LNG plin 20 godina doprema kolika bi bila dobit DIOKIJA?

Kako Vlada nema novce za g.lupu proslavu ulaska u EU (a lepo sam ih upozoril da se ne bi naknadno se moralo zaduživati zbog psihičkog stanja pijanog milijardera) čist sumnjam da pametnjakovići iz HNS imaju toliko LOVE.

Svaki izvlaštenje bez pristanka svih dioničara Diokija dovelo bi do tužbi prema Državi, a samim time pojavila bi se plomba na Z.K. čestici.

Što znači ništa od građevinske.

Lp,[emo_cool]
[/quote]
Evo nešto o Vrdoljakovom izvlaštenju, samo naprijed[emo_zloban],a ovo je o studiji izvedivosti:
LNG Hrvatska, MINGO i CEI paralelno s izradom studija kontaktiraju investitore zainteresirane za ulaganje u projektiranje, gradnju i rukovođenje terminalom. Kad studije budu gotove bit će raspoložive konkretnije brojke, no Energetika-net doznaje da je interes za krčki LNG iskazalo nekoliko američkih kompanija. Neke od njih su vrlo ozbiljne i već se bave izvozom američkog plina u Europu. Tu si i neke europske kompanije i Katar, a država radi po principu da dovede projekt do lokacijske dozvole te da maksimalno zaštiti interese države, lokalne zajednice i hrvatske komponente u projektu
Vaš link …
[/quote]

Normalno je da se razgovori obavljaju sa zainteresiranim stranama ,i da će do prodaje doći ubrzo .

http://www.energetika-net.com/vijesti/plin/kupnja-zemljista-za-lng-terminal-za-realni-projekt-17226
Zemljište košta 80 milijuna eura, na predračun može 10% popusta
kupnju zemljišta u Omišlju ukupne površine 600.000 četvornih metara, koje spada u neoperativnu imovinu Diokija a po prvim procjenama vrijedi blizu 600 milijuna kuna, izjavio je Hini predsjednik Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske Ivan Tomac.
Vaš link …
[/quote]

nije potrebno uopće raspravljati o vrijednosti zemljišta ,bezbroj puta je ponovljena vrijednost u javnosti oko 70-80 milijuna eura,kada tome pridodate i ulaganje strateškog partnera od 27 milijuna eura ,pokretanje proizvodnje ,izvoz 80% ukupne proizvodnje ,onda vrlo lako možemo i izračunati vrjednost dionice koja bi trebala biti 3x (trenutne 21-22 kn ) što bi iznosilo oko 60-70 kn, ili 8-9 eura .

HEP će kupiti zemljište NLG-a u kad taj projekt bude realan ,ne prije ,to znači kada budemo imali sve relevantne podatke ,od studije izvedivosti koja bi trebala biti gotova za nekoliko tjedana ,do analize tržišta i prvih inicijalnih razgovora s potencionalnim investitorima .
kada to sve budemo znali ,tada će se izvlastiti to zemljište od vlasnika ,tko god to bude ,i HEP će ga kupiti po cijeni koju će utvrditi sudski vještak i Porezna uprava

Ja ovdje ne vidim ništa pozitivno. Dakle oni ne žele dati 23 milijuna eura za zemljište. Inače, U PSN se navodi 23.5 milijuna za Hypo + ostatak za radnička potraživanja, a ovdje se spominje samo 23.5 milijuna koje oni očigledno ne žele dati.

[/quote]

Tu nesto pozitivno vide samo oni koji su zaslijepljeni "vjerom" (pazi covjece…vjerom u firmu??..bolesno 🙂 u Dioki kao sto se spominje na ovom forumu.

Prodaja tog zemljista je okosnica plana i bez nje, izmedju ostaloga, nema ni novca za radnike.

Ako se zeli taj novac namaknuti na drugi nacin onda se mora mijenjati i plan…

[/quote]

Što je po tebi namjera strateškog partnera u kupnju DIOKI-a i ulaganje 27 milijuna eura slaba stvar.
Pozitivnu stvar u svemu ovome je prepoznao on sam i ulaže novce.

Pokreće proizvodnju,zapošljava radnike ,čemu nervoza..??

Još pri tome radi se o strateškoj stvari , imaš i izjave iz Vlade koje su objavljene.

@lacoste10
čemu nervoza i svakodnevno spamanje ovog topika sa 10-15 postova? Opusti se i prati trgovanje pa što bude, nije valjda da ti budućnost ovisi o tome hoće li DIOKI porasti ili pasti za 1 kn??!

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

@lacoste10
čemu nervoza i svakodnevno spamanje ovog topika sa 10-15 postova? Opusti se i prati trgovanje pa što bude, nije valjda da ti budućnost ovisi o tome hoće li DIOKI porasti ili pasti za 1 kn??!

nema nervoze , samo pratim trgovanje ,i objave vjesti,
Ponekad se mora i odgovoriti na neke postove ,nema tu spamanja sa moje strane ,jer je ovdje stvar jasna ,kao što je jasno da cjena mora rasti na nove razine-29-30 kn , jer na ovim trenutnim se nema što skupiti.

http://www.energetika-net.com/vijesti/plin/kupnja-zemljista-za-lng-terminal-za-realni-projekt-17226
Zemljište košta 80 milijuna eura, na predračun može 10% popusta
kupnju zemljišta u Omišlju ukupne površine 600.000 četvornih metara, koje spada u neoperativnu imovinu Diokija a po prvim procjenama vrijedi blizu 600 milijuna kuna, izjavio je Hini predsjednik Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske Ivan Tomac.
Vaš link …
[/quote]

Zar se na primjeru željezničke pruge na Žitnjaku nisu uvjerili da ne ide za badava! Sve se mora platiti po realnim cijenama.
Apsurd je da se na Žitnjaku blokira beodetski elaborat već tri godine a kojim bi se neoperativna imovina stavila u funkciju putem javnih prometnica – vrijednost zemljišta je oko 500 milijuna kuna!
A sada svi koriste pa i JANAF Diokijeve ceste i puteve pa čak i dio glavne ceste je na Diokijevu zemljištu. Svašta se u Hrvatskoj može tolerirati – uzurpacija imovine bez ikakve pravne zaštite za vlasnika!
Na Krku je Dina prenijela u državno vlasništvo oko 100.000 m2 zemljišta bez ikakve naknade a sada se poigravaju s hoću – neću!
Pa brodogradilišta su sanirana s zemljištem – zašto je to u ovom slučaju besplatno?

…Tijekom sutrašnjeg dana hrvatska delegacija obići će prvi poljski LNG terminal u luci Swinoujscie kojim upravlja tvrtka Polskie LNG…. – See more at: http://www.vusz.hr/novosti-najave-i-sluzbene-obavijesti/potpisan-sporazum-o-suradnji-vukovarsko-srijemske-zupanje-i-vojvodstva-wielkopolskog#sthash.xLPDMyqA.dpuf

Poljaci svoj skoro pa završili a mi još na STRATEŠKI!

opet vrdoljak ima novu pričicu o investiranju na hrvatski način,već sam pisao da treba popratiti nj izjave od kada je ministar to je pravo kino ali predstava nije smiješna već tragikomedija

Zanimljiva stvar u danasnjem tiskanom broju Vecernjaka u rubrici Ispravci i demanti (ili tako nešto) Javili su se GryphonCapitalIDC i rekli da nije istina da nitko ne želi uložiti u LNG jer su oni + konzorcij tvrtki zainteresirani za izgradnju (ne spominje se financiranje) te da je jedna tvrtka iz konzorcija poslala ponudu za kupnju Diokia.

To je bio osvrt na clanak objevljen 24 lipnja.

http://limun.hr/en/main.aspx?id=932688

na ovom linku se doduše spominju Ploče, ak je to isti Gryphon…

Doduše, možda bi oni gradili u pločama, a istovremeno kupili dioki da budu sigurni da tamo neće nitko graditi??

Zanimljiva stvar u danasnjem tiskanom broju Vecernjaka u rubrici Ispravci i demanti (ili tako nešto) Javili su se GryphonCapitalIDC i rekli da nije istina da nitko ne želi uložiti u LNG jer su oni + konzorcij tvrtki zainteresirani za izgradnju (ne spominje se financiranje) te da je jedna tvrtka iz konzorcija poslala ponudu za kupnju Diokia.

To je bio osvrt na clanak objevljen 24 lipnja.

Opa, znači novi igrač ulazi u igru, možeš li baciti screen shot na taj članak

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

ne, čitao sam u birtji, nisam slikao.

New Report

Close