DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

teško se skuplja na bidu danas

Zato se po asku rastura [emo_smijeh]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

teško se skuplja na bidu danas

Zato se po asku rastura [emo_smijeh]
[/quote]
Na asku tulum.
Meni se čini da se bid bolje popunjava od otvaranja. Ti vjerojatno obrnuto[emo_smijesak]

gospodin ministar Vrdoljak u današnjem izdanju .
Novilist.hr
Strana br:8

HEP će kupiti DIOKIJEVO zemljište kad projekt NLG-a bude realan.

1)Što će biti sa DIOIJEM?
Odgovor:

kako će proći PSN ,odlučit će vjerovnici ,Ministarstvo financija ,i FINA.

2)
Hep na prošlom ročištu kod glasovanja izjasnilo protiv ponuđenog plana restrukuriranja što je u koliziji sa vladinom odlukom,donjetom još prije godinu dana ,da će HEP-otkupiti DIOKIEVO zemljište na KRKU,za 23 milijuna eura.Otkud taj paralelni slalom?

Odgovor:

HEP će kupiti zemljište NLG-a u kad taj projekt bude realan ,ne prije ,to znači kada budemo imali sve relevantne podatke ,od studije izvedivosti koja bi trebala biti gotova za nekoliko tjedana ,do analize tržišta i prvih inicijalnih razgovora s potencionalnim investitorima .
kada to sve budemo znali ,tada će se izvlastiti to zemljište od vlasnika ,tko god to bude ,i HEP će ga kupiti po cijeni koju će utvrditi sudski vještak i Porezna uprava.
Što se tiče HEPOVIH potraživanja od DIOKI-a ,poštivat će se i podržati sve odluke koje na idućem glasovanju o financiskom planu restrukturiranja budu zastupali ostali državni vjerovnici i Ministarstvo financija.

Sada je čista situacija ,i imamo i ovu potvrdu ,što znači win situaciju.

Bez nagovora.

Ja ovdje ne vidim ništa pozitivno. Dakle oni ne žele dati 23 milijuna eura za zemljište. Inače, U PSN se navodi 23.5 milijuna za Hypo + ostatak za radnička potraživanja, a ovdje se spominje samo 23.5 milijuna koje oni očigledno ne žele dati.

Drugo – oni će krenuti u proces kada budu imali nešto opipljivo u vezi LNG-a: investitora i ostalo. Dogovor je još 40 dana, a maksimum trajanja PSN je još 3 mjeseca. Po meni su šanse nikakve da se sve to izkonkretizra sa LNG-om u roku tri mjeseca, što i oni vrlo dobro znaju pa su to odlučili riješiti na taj elegntan način – stvarno nije do nas, mi bi ali eto, nema još ništa od LNG-a.

Ako slučajno bude nešto, oni žele izvlastiti zemljište po nekoj svojoj cijeni. Realno, pitanje je ako se pošteno procjeni zemljište vrijedi li manje od 23 mil eura, svojevremeno se htjelo prodati Končaru za 80 ak se ne varam??

Uglavnom, idealno za još kupovinu vremena kojeg DIOKI NEMA.

Ukratko – cijela PSN se vrti oko tog zemljišta a HEP (HNS) radi sve da ga ne kupi što nikako nije dobro za DIOKI.

Jedino ako se zemljište privremeno ne proda nekom drugom, koga će HEP eventualno izvlastiti ako ikada bude ozbiljna prča s LNG-om. Možda je iz tog razloga iz PSN izbačeno da će zemljište kupiti HEP.

@Mister
Kada budu sve pojedinosti objavljene onda ćeš svatiti bit događaja ,razgovori i dogovori su u završnoj fazi.

@Lacoste
Shvatio sam ja puno toga već odavno

HEP će kupiti zemljište NLG-a u kad taj projekt bude realan ,ne prije ,to znači kada budemo imali sve relevantne podatke ,od studije izvedivosti koja bi trebala biti gotova za nekoliko tjedana ,do analize tržišta i prvih inicijalnih razgovora s potencionalnim investitorima .
kada to sve budemo znali ,tada će se izvlastiti to zemljište od vlasnika ,tko god to bude ,i HEP će ga kupiti po cijeni koju će utvrditi sudski vještak i Porezna uprava

Ja ovdje ne vidim ništa pozitivno. Dakle oni ne žele dati 23 milijuna eura za zemljište. Inače, U PSN se navodi 23.5 milijuna za Hypo + ostatak za radnička potraživanja, a ovdje se spominje samo 23.5 milijuna koje oni očigledno ne žele dati.

[/quote]

Tu nesto pozitivno vide samo oni koji su zaslijepljeni “vjerom” (pazi covjece…vjerom u firmu??..bolesno 🙂 u Dioki kao sto se spominje na ovom forumu.

Prodaja tog zemljista je okosnica plana i bez nje, izmedju ostaloga, nema ni novca za radnike.

Ako se zeli taj novac namaknuti na drugi nacin onda se mora mijenjati i plan…

Vecina na ovom forumu prodajete maglu.
Dioki je vec odavno mogao u stecaj,a to je mogla napravit bivsa i sadasnja vlast. a razlozi su vise nego jasni.
ne zelim nikoga uvjeravat, svatko sa svojim financijskim sredstvima raspolaze.

Koliko ja vidim u novom planu nije više okosnica prodaja zemljišta HEP-u jer se iz zemljišta namiruje Hypo – okosnica plana je namirenje Hypo Grupe i parcelacija kojom se žele namiriti ostali vjerovnici u PSN – vrijednost neoperativne imovine je od 300-500 milijuna kuna na Žitnjaku.
A obzirom da se u PSN-u za Dioki navodi da je to moguće uz izričitu suglasnost vjerovnika onda mi je logično da se Dioki nagodio s Hypo bankom.
A neozbiljno je jednu te istu stvar tj zemljište prodati i HEP-u i HYPO Grupi.

@gruba

Pa sve naše firme koje posluju vani mogle bi po principu Diokija u stečaj!
Je li to interes Hrvatske – svakako da nije.
Dioki je žrtva spletki u Hrvatskoj a u konačnici svi smo mi žrtve.
Pa nije u Dioki HR kapital uložennego strani i vlasnik je Dioki Holding AG!

Vecina na ovom forumu prodajete maglu.
Dioki je vec odavno mogao u stecaj,a to je mogla napravit bivsa i sadasnja vlast. a razlozi su vise nego jasni.
ne zelim nikoga uvjeravat, svatko sa svojim financijskim sredstvima raspolaze.

To si dobro rekao, bar 90-95 posto osoba, neki godinama.

Evo od nekih koji su duže na forumu – Lucijan, Oportunist, TTT 123 (ili kak vec) su osobe koje IMO uvijek normalno i realno pisu. nisu jedini, ima ih jos, ali oni su mi prvi pali na pamet.

PA onda jos par koji OK pisu (recimo neki radnici, ali ih cesto ponesu emocije i ne kuze da je ovo investicijski forum, ali i to je normalno) pa onda ide gomila pozitivnih ili negativnih drukera koji uglavnom pisu glupsti s tim da su neki toliki hard core da mi ih se gadi citati – npr. u danu promjene par puta misljenje ovisno kupuju ili prodaju.

Al eto, to je forum i sto je tu je. Postoji i opcija Ignore, dobra stvarcica 🙂

Mister
ja sam na burzi od 2004.g.
Moja prva dionica koju sam kupio je koncar.platio sam je 77,50kn,te sam je prodao po 900kn.
Na forumu sam od ove godine, a bilo bi bolje da se nisam ni tada ulogirao,te pregledavo postove “vas” koji nemate za papar, a kamoli da nesto kupite, te non-stop drukate.
pozdrav.

Ovim tempom, državna administracija priželjkuje da bi lokacijsku dozvolu mogla ishoditi već ovoga ljeta, iako se taj rok čini vrlo nerealnim, ako se zna kako radi hrvatska administracija i kako izgleda procjena utjecaja na okoliš. Problem financija i zemljišta će, kažu, lako riješiti pa, ako treba, i izvlaštenjem. [/u]Dina je mnogima primamljiv zalogaj, nema dvojbe. Kad se dugotrajna agonija na Krku pogleda iz te perspektive jasnije je zašto se od te petrokemijske tvrtke neće odustati.
Vaš link …

PROBLEM FINANCIJA I ZEMLJIŠTA ĆE LAKO RIJEŠITI , PA AKO TREBA I IZVLAŠTENJEM !
Gospodo , koliko će onda vrijediti dionica DIOKIJA (znaći bez zemljišta za LNG) !??
Pomalo mi je smiješna ta misao da će "veliki igraći htjeti dijeliti taj kolać s malim dionićarima". Kao što je već netko i rekao (lakše im je sve poslati u stečaj i nulirati dubioze od dugova ). Samo razmišljam na glas. Sretno nam svima !
[/quote]

Izvlaštenje.

Postoji zakonska mogućnost.

Država mora obeštetiti vlasnika po cijeni dva do tri puta većoj ako vlasnik navedenu nekretninu.

Osim cijene samog zemljišta u obzir se uzima i izgubljena dobit koje bi navedeno zemljište moglo donijeti vlasniku zemljišta u određenom vremenskom razdoblju.

Kako se to odnosi na 20 GODina koliko ima DIOKI koncesiju na jednu LUKU dolazimo do vrtoglavog iznosa.

Sava izračunaj da se LNG plin 20 godina doprema kolika bi bila dobit DIOKIJA?

Kako Vlada nema novce za g.lupu proslavu ulaska u EU (a lepo sam ih upozoril da se ne bi naknadno se moralo zaduživati zbog psihičkog stanja pijanog milijardera) čist sumnjam da pametnjakovići iz HNS imaju toliko LOVE.

Svaki izvlaštenje bez pristanka svih dioničara Diokija dovelo bi do tužbi prema Državi, a samim time pojavila bi se plomba na Z.K. čestici.

Što znači ništa od građevinske.

Lp,[emo_cool]
[/quote]
Evo nešto o Vrdoljakovom izvlaštenju, samo naprijed[emo_zloban],a ovo je o studiji izvedivosti:
LNG Hrvatska, MINGO i CEI paralelno s izradom studija kontaktiraju investitore zainteresirane za ulaganje u projektiranje, gradnju i rukovođenje terminalom. Kad studije budu gotove bit će raspoložive konkretnije brojke, no Energetika-net doznaje da je interes za krčki LNG iskazalo nekoliko američkih kompanija. Neke od njih su vrlo ozbiljne i već se bave izvozom američkog plina u Europu. Tu si i neke europske kompanije i Katar, a država radi po principu da dovede projekt do lokacijske dozvole te da maksimalno zaštiti interese države, lokalne zajednice i hrvatske komponente u projektu
Vaš link …

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

http://www.energetika-net.com/vijesti/plin/kupnja-zemljista-za-lng-terminal-za-realni-projekt-17226
Zemljište košta 80 milijuna eura, na predračun može 10% popusta
kupnju zemljišta u Omišlju ukupne površine 600.000 četvornih metara, koje spada u neoperativnu imovinu Diokija a po prvim procjenama vrijedi blizu 600 milijuna kuna, izjavio je Hini predsjednik Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske Ivan Tomac.
Vaš link …

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

New Report

Close