Ideja je svakim danom sve više i više, valjda će krenuti i realizacija.
glavni problem je što ovdje ni nema ničega konkretnog osim ideja, pogoni stoje skoro 2 godine, radnici su na rubu egzistencije, a jedino što je ovdje novo su “ideje” i teorije kojih svaki dan dođe desetak novih
O čemu ti pobogu lupetaš?
Ja sam "počeo zabranjivat" drugima da pišu pozitivno?!? Što sam ja ovdje, moderator?!?
Ono što mene i mnoge druge smeta je zatrpavanje ovog topika bezveznim poluinformacijama i izmišljotinama s jedinim ciljem da dionica malo poraste pa da se autori iskipaju i onda novi krug!
[/quote]
Ma daj ne budi nervozan![emo_zloban]no sikiriki[emo_zloban]ja svoje dionice diokia ne želim prodavati dok ne bude cifra od 4 znamenke po dionici[emo_novac]a možda ni tada!
Na zse je naveden podatak o trgovanju u zadnjih 60 dana…promet 19,909,742(skoro 20 mil) a broj transakcija 4,871…dnevni promet …326,389.21…broj transakcija..79.85…dionica stvorena za spekulante pa se nemojte ni cudit zasto na forumu ima “interesnih” komentara 🙂
Pozdrav
Ovim tempom, državna administracija priželjkuje da bi lokacijsku dozvolu mogla ishoditi već ovoga ljeta, iako se taj rok čini vrlo nerealnim, ako se zna kako radi hrvatska administracija i kako izgleda procjena utjecaja na okoliš. Problem financija i zemljišta će, kažu, lako riješiti pa, ako treba, i izvlaštenjem. [/u]Dina je mnogima primamljiv zalogaj, nema dvojbe. Kad se dugotrajna agonija na Krku pogleda iz te perspektive jasnije je zašto se od te petrokemijske tvrtke neće odustati.
Vaš link …
PROBLEM FINANCIJA I ZEMLJIŠTA ĆE LAKO RIJEŠITI , PA AKO TREBA I IZVLAŠTENJEM !
Gospodo , koliko će onda vrijediti dionica DIOKIJA (znaći bez zemljišta za LNG) !??
Pomalo mi je smiješna ta misao da će “veliki igraći htjeti dijeliti taj kolać s malim dionićarima”. Kao što je već netko i rekao (lakše im je sve poslati u stečaj i nulirati dubioze od dugova ). Samo razmišljam na glas. Sretno nam svima !
Za donošenje izmijenjenog Plana financijskog restrukturiranja prijavili su se vjerovnici DINA PETROKEMIJA d.d., PIROS d.o.o, ĆUF d.o.o., KIJAC NEKRETNINE d.d., RIJEČKI LIST d.o.o.,VERSALIS S.p.a, INA – INDUSTRIJA NAFTE d.d., PRIRODNI PLIN d.o.o. i AKD – ZAŠTITA d.o.o. a čije tražbine čine natpolovičnu većinu svih utvrđenih tražbina (52,69 %). Ovdje ne smije biti kiksa inače…
Ovim tempom, državna administracija priželjkuje da bi lokacijsku dozvolu mogla ishoditi već ovoga ljeta, iako se taj rok čini vrlo nerealnim, ako se zna kako radi hrvatska administracija i kako izgleda procjena utjecaja na okoliš. Problem financija i zemljišta će, kažu, lako riješiti pa, ako treba, i izvlaštenjem. [/u]Dina je mnogima primamljiv zalogaj, nema dvojbe. Kad se dugotrajna agonija na Krku pogleda iz te perspektive jasnije je zašto se od te petrokemijske tvrtke neće odustati.
Vaš link …
Gospodo , koliko će onda vrijediti dionica DIOKIJA (znaći bez zemljišta za LNG) !??
Pomalo mi je smiješna ta misao da će "veliki igraći htjeti dijeliti taj kolać s malim dionićarima". Kao što je već netko i rekao (lakše im je sve poslati u stečaj i nulirati dubioze od dugova ). Samo razmišljam na glas. Sretno nam svima !
[/quote]
Izvlaštenje.
Postoji zakonska mogućnost.
Država mora obeštetiti vlasnika po cijeni dva do tri puta većoj ako vlasnik navedenu nekretninu.
Osim cijene samog zemljišta u obzir se uzima i izgubljena dobit koje bi navedeno zemljište moglo donijeti vlasniku zemljišta u određenom vremenskom razdoblju.
Kako se to odnosi na 20 GODina koliko ima DIOKI koncesiju na jednu LUKU dolazimo do vrtoglavog iznosa.
Sava izračunaj da se LNG plin 20 godina doprema kolika bi bila dobit DIOKIJA?
Kako Vlada nema novce za g.lupu proslavu ulaska u EU (a lepo sam ih upozoril da se ne bi naknadno se moralo zaduživati zbog psihičkog stanja pijanog milijardera) čist sumnjam da pametnjakovići iz HNS imaju toliko LOVE.
Svaki izvlaštenje bez pristanka svih dioničara Diokija dovelo bi do tužbi prema Državi, a samim time pojavila bi se plomba na Z.K. čestici.
Što znači ništa od građevinske.
Lp,[emo_cool]
“..Svaki izvlaštenje bez pristanka svih dioničara Diokija dovelo bi do tužbi prema Državi, a samim time pojavila bi se plomba na Z.K. čestici…”
Jadna naša Država, zaboliti će ju glava pred ovakvim pravnim problemom.
Tek su uspjeli porješavati sve pravne probleme (i gruntovne) iz bivše, pa onda i one iz ove, kad evo ti novog problema.
Nema predaha.
Pa ispada da sada svi podržavaju PSN. Grad ZG sa preko 20 mil. Kn, ZG holding sa više od 68 mil. Kn potraživanja, MF sa skoro 58 mil. Kn potraživanja, oni uz INA-u i Prirodni plin koji su jedini podržali ovisna DIOKI- jeva društva na prvom ročištu mogli su već tada spasiti DIOKI, zašto nisu? Lako je sada se opravdavati da nitko od njih neće pokopati DIOKI. Gdje su bili kad je grmjelo na prvom ročištu?
Pa to kaj dugujemo Zagrebu, to su razne komunalne naknade.
Tih 88 milijuna kuna očekujem da će se grad Zagreb i gradska skupština u potpunosti odreći.[emo_smijesak]
Ako se nelegalnim graditeljima (čitaj kršiteljima zakona) oprašta sve, a legaziraju isti (i tamo gdje se ne sme graditi) uz popust od 80% do gratis…..[emo_ooooo]
Onda sigurno će se voditi računa i o 400 njak radnika DIOKIJA ( a vrlo moguće puno više), jer se radi o 400 njak zagrebačkih obitelji kaj nemaju kaj jesti.
Znači očekujem da se Zagreb u cijelosti odrekne duga, makar su neki zaposlenici i rođeni Zagrepčani.[emo_namigusa]
što se tiče cijene dionice, bez LNG terminala, uz razvoj svih popratnih industrija koje sam isplanirao.
Čim počne proizvodnja 200-400 kn
Nakon godina dana cca 800-1.000 kn.
za 5 do 10 godina očekujem je na cijeni INE 5.000-8.000 kn.
Kako je rekao gospodin Lucijan to je ozbiljna petrokemijska industrija (nije sađenje POMA (svaka čast Joke na domaćim pomima, jel i krastavci krenuli) i prinosi su ogromni, ali DIOKI se neće baviti samo tim.
Što se tiče nekakvog navlačenja u ovu dionicu.
Ak je neko izgubil na ovoj dionici sam ja cca 30.000 EUR (za mene jako velik novac).
U životu nije ništa zapisano. Zato je tako lijep.
Možete novac držati i u banci, pa banka mulja, zgubi spor i propadne.
inače mogao sam zaraditi oho na ERNT jer sam bio sve utukao ma 900 kn, ali želio sam pomoći DIOKIJU.
I opet bi napravio.
Ak se petrokemijska industrija spasi, i ne znate koliko će se radnih mjesta otvoriti i povući našu industriju u pravom smjeru.
Lp, i ispričavam se na dužini
Bio sam danas u MZOUP i kad vidim kako se ponašaju prema svojoj industriji….
Neka nam BOG svima pomogne.
Vaš link …
Pomalo mi je smiješna ta misao da će "veliki igraći htjeti dijeliti taj kolać s malim dionićarima". Kao što je već netko i rekao (lakše im je sve poslati u stečaj i nulirati dubioze od dugova ). Samo razmišljam na glas. Sretno nam svima !
[/quote]
Pa Dina sudjeluje u Sdria LNG konzorciju a projekt LNG terminala je STRATEŠKI projekt i projekt je ZAVRŠEN!
E pa sada u tom kontekstu pročitaj Zakon o strateškim investicijskim projektima pa ćeš vidjeti da MOŽEMO IZVLASTITI DRŽAVU s njenog zemljišta, osigurati KONCESIJE i PROŠIRITI područje koje zahvaća te dobiti u najkraćem roku sve DOZVOLE!
Pa me interesira – ako mi imamo i patnere i projekt i procjenu da jeste strateški – kako nas to netko može izvlastiti ili ograničiti u raspolaganju.
Dina petrokemija može dobiti sve što treba i koliko treba i po kratkom postupku.
E o tome najvjerojatnije rasgovara Čermak s Rusima!
I stoga mu treba tih 30-40 dana – PSN mu je u drugom planu jer ima prečeg posla, a kada završi te poslovo pitanje je da li će uopće trebati PSN!
Da sljedeća objava od strane Čermaka će najvjerojatnije lansirati Dioki tamo gdje treba, evo jedan članak čisto da se vidi koliko je sposoban:
Vaš link …