DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

‘Diokijev stečaj bio bi brzo gotov jer je cijela imovina pod Hypo bankom’

Formulacija zahtjeva za nagodbom upućivala je na to da je dodatno vrijeme potrebno Hypo banci (možda baš zbog nedavnih promjena na vrhu). Mislim da Hypo banci ipak više odgovara prihvaćanje plana nego stečaj.
________________________________________________________________________________

Banka ima ovršne isprave na neoperativnoj imovini koju je banka procjenila!
Dakle spominjanje stečaja je naučna fantastika s nekim pozadinskim ciljem kojega nije teško dokučiti.

HYPO se MORA odlučiti – ući u PSN ili se naplatiti iz neoperativne imovine.
I nije jedina – i drugi koji imaju ovršne isprave npr HEP je oko pola HYPO treba se odlučiti.
Ako se žele naplatiti ovrhom – izvoli i ispadaš iz glasovanja.

Ono što je važno je da ima dovoljno neoperativne imovine
Zakon je upravo zbog toga i donesen!
Kako je HEP uoće mogao glasovati ako ima ovršnu ispravu????

Danas je hypo izgubila parnicu protiv udruge Franak. Morat će obeštetiti oštećene građane. Tu se radi o velikim iznosima. Jednostavno će se namiriti iz imovine na koje ima založno pravo, a među time je imovina od diokija. I nastavit će sa projektima koje donose manju zaradu, ali sigurnu.

'Diokijev stečaj bio bi brzo gotov jer je cijela imovina pod Hypo bankom'
4.7.2013. 12:39

‘Diokijev stečaj bio bi brzo gotov jer je cijela imovina pod Hypo bankom’

Ovo zvuči kao da se sprema stečaj DIOKI-a?? [emo_ooooo]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Ovo je zadivljujuće, ova naša ZSE je nešto posebno kao i investitori. Zar je moguće da nakon ovakvih vijesti traje iskrcaj na ovako velikim cijenama.

koc rekao sam ti situaciju između mene i diokija. Smeta mi da se stvari prikazuju onakve kakve nisu. Ako imate i gram morala i poštenja, pisat ćete realnije o situaciji u diokiju. Pa ljudi ulažu svoje novce, netko ušteđevinu… Budite ljudi pa im pomozite da relno sagledaju stvari.

pongy,zztop,gulkeee,gismund
Zašto prizivate stečaj i tome se radujete?
Radnici će u tom slučaju završiti na ulici. Kako bi Vama bilo da ste na njihovom mjestu? Moglo bi se desiti da ono što želite drugome da se Vama desi. Pozdrav!

Ja ne prizivam stečaj. Volio bih da su sve kompanije u RH stabilne, pa ne bi imao potrebu provoditi vrijeme na burzi. Imao bih normalan posao, vikendom bio na roštilju, pecanju, moru… Ali to ne ovisi ni o meni ni o tebi. Samo tražim da se malim ljudima omogući normalno sagledavanje problema.

koc rekao sam ti situaciju između mene i diokija. Smeta mi da se stvari prikazuju onakve kakve nisu. Ako imate i gram morala i poštenja, pisat ćete realnije o situaciji u diokiju. Pa ljudi ulažu svoje novce, netko ušteđevinu… Budite ljudi pa im pomozite da relno sagledaju stvari.

Da se držalo slova Zkona PSN bi prošao na prvom ročištu!

Razlučni vjerovnici

Članak 56.

(1) Vjerovnici koji imaju založno pravo ili pravo na namirenje na kojoj stvari ili pravu koji su upisani u javnoj knjizi (zemljišnoj knjizi, upisniku brodova, zrakoplova, intelektualnog vlasništva i sl.), imaju pravo pokrenuti sudski ili javnobilježnički ovršni postupak radi prodaje stvari ili unovčenja prava.

(2) Vjerovnik čija prava proizlaze iz sudskog ili javnobilježničkog osiguranja tražbine prijenosom vlasništva stvari ili prijenosom prava u postupku predstečajne nagodbe ima pravni položaj razlučnog vjerovnika.

Na fini ukod utvrđivanja tražbina vjerovnika zabilježeno je tko sve ima ovršne isprave.
Takvi nisu smjeli imati pravo glasa ako ga se nisu odrekli odustajući od ovršne isprave.
Da se taj princip poštivao prolazi PSN bez problema.

gulkeee
Od svih kompanija si se baš uhvatio Diokija i onda kažeš da nemaš nikakvog interesa. Kako da ne.

Radnici će u tom slučaju završiti na ulici. Kako bi Vama bilo da ste na njihovom mjestu? Moglo bi se desiti da ono što želite drugome da se Vama desi. Pozdrav!

Ne pričaj gluposti…čim netko kritički nešto komentira po tebi je odmah neprijatelj! Da bi rasprava imala smisla, treba iznijeti argumente i za i protiv, a ne samo ono što tebi paše!
Što se radnika tiče, puno veća šansa je da se po pokrene proizvodnja nakon brzo provedenog stečajnog postupka gdje bi firma krenula s novim vlasnicima iz početka, bez tereta i dubioza, nego ovakvo mrcvarenje koje traje preko godinu dana! Isto vrijedi i za radnička potraživanja.
Znam da te zapravo ne brinu radnici nego tvoj ulog u ovu dionicu, ali kad kupuješ dionicu firme koja je na rubu stečaja, onda budi spreman i na gubitke te se suzdrži od konstantnog napadanja svakoga tko ne piše po tvojim željama!

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Kako sam i napisao jučer, čermak se trenutno nema s kim dogovarati u Hypo banci jer je predsjednik uprave dao ostavku..Čermak će uzeti Dioki 100%, najvjerojatnije će on isplatiti Hypo-ve hipoteke i pitanje je samo o kojem će se diskontu raditi. Tim više što je Hypo u potpunoj banani i kako je rekao pred. Uprave u ostavci Kranebitter, ponovo će trebati pomoć Vlade Austrije..btw. ako ima nevjernika, molio bih 600 kom po kupnji [emo_smijesak]

Zato što treba rušiti i istiskivati male dioničare!

Kao što sam napisao na PSN-u je preko 300 milijuna kuna za koji, osim banaka, postoji ovršna isprave.
Ako se nisu odrekli razlučnih prava, jer ovršna isprava je i razlučno pravo, dug nije 900m nego 600m kuna!!!
Pa s 426m koliko je glasovalo za PSN to je VIŠE OD 66% KOLIKO JE DOVOLJNO.
Zašto se nije postupalo tako e to je za raspravu!!!

Članak 56.

(2) Vjerovnik čija prava proizlaze iz sudskog ili javnobilježničkog osiguranja tražbine prijenosom vlasništva stvari ili prijenosom prava u postupku predstečajne nagodbe ima pravni položaj razlučnog vjerovnika.

New Report

Close