….
Postotak – 66,18%
koliko treba da se prihvati PSN?
HYPO + HBOR – 510.809.691
Glasovalo ZA na prvom PSN-u – 426.488.204
kanite se okolišanja… recite vi meni konkrektno, ako naravno znate… ako, netko npr. sada kupi dionice Diokija po npr. 24 KN ili +/- sl. … koliko će mu biti evemtualna zarada po dionici na dan kada-ako PSN eventualno bude usvojena, odnosno koliki će biti gubitak po dionici ako ne bude usvojena… Hvala vam unaprijed na odgovoru, ako ga naravno imate…[emo_namigusa]
[/quote]
zbilja gospodine…. Sami smo odgovorni za svoje akcije (svi na temelju neke bar njima razumljive analize) , inače… možda obveznice i ili oročenje na banci?
ista šema se radi
dizanje par dana po desetak i više posto onda unovčavanje i surduk na razine od 18 kuna
Broj dionica na bidu 47127, na asku 39113. Prvi put se trazi vise dionica nego se nudi.
da i pa što…? što vama vaša navedena situacija govori…?
Broj dionica na bidu 47127, na asku 39113. Prvi put se trazi vise dionica nego se nudi.
Meni je zanimljivije što je 90% dionica danas skinuto s ASK-a… a mislim da to baš i nije odlika špekulanata.
HYPO + HBOR – 510.809.691
Glasovalo ZA na prvom PSN-u – 426.488.204
kanite se okolišanja… recite vi meni konkrektno, ako naravno znate… ako, netko npr. sada kupi dionice Diokija po npr. 24 KN ili +/- sl. … koliko će mu biti evemtualna zarada po dionici na dan kada-ako PSN eventualno bude usvojena, odnosno koliki će biti gubitak po dionici ako ne bude usvojena… Hvala vam unaprijed na odgovoru, ako ga naravno imate…[emo_namigusa]
[/quote]
odgovor imate ili nemate? budući da šutite… izgleda da nemate… ili ?
kao što znamo nisu razlučni vjerovnici nisu bili uključeni u glasovanju, namjerno ili dlučajno ? Ne znam.
Prije izmjena Zakon o fin. pos. i ps nagodbi, vlasnici razlučnih prava (hipoteka), ako su htjeli glasovati, morali su se tih prava odreći, što im nikako nije išlo u prilog. Zato su, ne samo na DIOK, već i pri svim ostalim nagodbama, banke glasovale taman onoliko koliko je trebalo da plan prođe. Ako plan može proći bez banaka, banke obično ne bi ni glasovale, odnosno glasovale bi s onoliko potraživanja koliko nije razlučno osigurano.
Sada se taj zakon promijenio (iako sam ja imao informaciju da će izmjene ići još prije dva mjeseca), i sada se banke odriču razlučnog prava samo tijekom trajanja ps nagodbe. Zašto samo tijekom trajanja ps nagodbe? Zato da MinFin ne mora priznati da su napravili bedast zakon.
Drugim riječima – Hypo sada može glasovati, a dodatno je osigurana razlučnim pravima ako se dogodi da DIOK završi u stečaju nakon uspješno provedene nagodbe.
Hipotetski, da se dogodilo da se Hypo banka odrekla razlučnog prava i podržala nagodbu na prvom ročištu, onda bi, hipotetski, da DIOK nakon te nagodbe završi u stečaju, zemljište za LNG i ono turističko u Njivicima podijelilo bi se ostalim vjerovnicima.
kao što znamo nisu razlučni vjerovnici nisu bili uključeni u glasovanju, namjerno ili dlučajno ? Ne znam.
Drugim riječima – Hypo sada može glasovati, a dodatno je osigurana razlučnim pravima ako se dogodi da DIOK završi u stečaju nakon uspješno provedene nagodbe.
Hipotetski, da se dogodilo da se Hypo banka odrekla razlučnog prava i podržala nagodbu na prvom ročištu, onda bi, hipotetski, da DIOK nakon te nagodbe završi u stečaju, zemljište za LNG i ono turističko u Njivicima podijelilo bi se ostalim vjerovnicima.
[/quote]
Stvar je puno jednostavnija – u nekim z.k ulošcima ima više različitih hipoteka pa tako na nekom z.k. ulošku su hipoteke HYPO-a i HBOR-a – e pa sad mi objasni kako se to HYPO može odreći hipoteke ako se ne odrekne HBOR!
NIKAKO!
Problem je riješen ako se u takvim slučajevima odreknu hipoteke simultano, a to je ovdje očito slučaj!