DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

… Mislim da je DIOKI bio sudužnik odnosno nije bio "osobno odgovoran" prema HYPO banci pa zbog toga nisu ni mogli glasovati na prvom ročištu,možda griješim?

Nece glasovati ni na ovom jer ih nema na popisu duznika koji imaju pravo glasa. (tablica uz dokument o sazivanju rocista za 11.7.)

http://predstecajnenagodbe.fina.hr/pn-public-web/predmet/search
"Na žalost zbog nemogućnosti odricanja od razlučnih prava vjerovnici za koje smo očekivali da će se odreći svog razlučnog prava i sudjelovati u namiri svojih potraživanja kroz predstečajnu nagodbu dali su pismene izjave da su spremni potpisati posebne sporazume pod istim uvjetima iz PSN ukoliko potrebna većina izglasa plan na današnjem ročištu i to Hypo banka i HBOR." Ovo do sada nisam primjetio iako je kolega Savo više puta to spominjao. Hypo i HBOR podržavaju plan koji kaže 40% glavnice i 100% kamata od njihovih potraživanja se otpisuje! Da li ta pismena izjava važi samo za prvo ročište? Ne znam. Kako će se oni postaviti na drugom roćištu a vezano za svoje razlućno pravo? Ne znam.
Zakon o FP i PSN Članak 62 točka(5) kaže: "Razlučni vjerovnici imaju pravo glasa kao i neosigurani vjerovnici, samo ako im je dužnik osobno odgovoran ili ako se odreknu svoga prava na odvojeno namirenje. Smatrat će se da razlučni vjerovnik ima pravo glasa glede dijela svoje tražbine osigurane razlučnim pravom koju je prijavio u predstečajnoj nagodbi, iako je ta njegova tražbina osporena, ako je osigurana razlučnim pravom upisanim u zemljišnoj ili kojoj drugoj javnoj knjizi, osim ako dužnik javnom ili javno ovjerovljenom ispravom ne dokaže prestanak postojanja tražbine." Mislim da je DIOKI bio sudužnik odnosno nije bio "osobno odgovoran" prema HYPO banci pa zbog toga nisu ni mogli glasovati na prvom ročištu,možda griješim?

Mislim da je kolega @sava, nakon ovih obijava bio u pravu i korektan u iznošenju svojih stavova i mišljenja.

Velika većina nije niti pročitala temeljito sve informacije ,stoga su i imali pogrešna mišljenja vezano za cjelokupnu situaciju.

Ujutro će im se dogoditi da love bid ali bez uspijeha.

Šteta što je prosječna baš danas otišla malo više dolje, ne vjerujem da se ima snage sutra zakačiti 30

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Spasili su Varteks, Magmu, Konstruktor… Šta mislite da će Dioki pustiti da propadne, a ljude potjerati na ulicu? Strateški investitor čeka da uloži novce i počne s radom.

“Strateški” čeka da “vjerovnici otpišu dugove” i da za “sitniš” dođe do “nečega vrijednog”,ali “izgleda neće ići”!!!
U odnosu na “bivšeg strateškog”(koji je odustao),novi je jako malecki.
Nisam uvjeren da će Dioki izbjeći stečaj,iako je još uvijek sve moguće.
Pozdrav

bisakovi
Hvala na podršci i pozitivnom razmišljanju!

Pa to je stara vijest. Znali su to i na proslom rocistu…

Ma naravno.U nedostatku dobrih vijesti “spamaju” stare koje ,po meni također nemaju nekakav pozitivan značaj.No trude se.
Nestrpljivi su jer su sve opcije moguće.
Pozdrav

Plinacro izlazi iz projekta LNG, preuzima ga HEP

….Stoga ne smije imati udjele u proizvođaču ili trgovcu energentima…..

LNG terminal nije niti jedno niti drugo – to je jedan infrastrukturni objek u kojemu Plinacro bez ikakvih problema može participirati a da ne krši propise!

No HEP-u više ne treba Plinacro – HEP po PSN za Dinu ima 30% udjela u Dini i logično je da operater na LNG terminalu bude Dina petrokemija – ima koncesiju na luku, vlasnik je dijela zemljišta, ima know-how glede kriogenih plinova ( etilen)……
Ostaje za vidjeti je li svoj dio prepušta Ini koja se uključila u PSN za Dioki!

uuuuuu ovo je gadno dobra vijest
cijena danas leti
ja uljećem
pozdrav

@sava

Valjda će biti sreće sa svime na kraju…..piše da je neslužbena vijest,kada i da li bi se mogla očekivati službena vijest tj potvrda gore navedenih navoda!?!

pozdrav!

cash je cash,a sve ostalo je sex!

Meni je Linic ostavio dojam pobjednika u borbi protiv svog protivnika ministra Vrdoljaka glede diokija.
Kako tece proizvodnja Novog Plana za dioki? Je Dolezil potpisao i pecatirao. Ako su karte dobro poslozene, upravo dolezil ima vecinu od onih 53% koji su za izradu Novog Plana. Koliko postotnih poena nosi Novi Plan u rastu dionice?

uuuuuu ovo je gadno dobra vijest
cijena danas leti
ja uljećem
pozdrav

daj se ne blamiraj, DIOKI je i dalje pred stečajem…ne znam samo da li ti to ne možeš razumjeti ili se samo praviš da ne razumiješ? [emo_palacd]

joka14

http://www.poslovni.hr/hrvatska/plinacro-izlazi-iz-projekta-lng-preuzima-ga-hep-245542 [poslovni.hr]

….Stoga ne smije imati udjele u proizvođaču ili trgovcu energentima…..

LNG terminal nije niti jedno niti drugo – to je jedan infrastrukturni objek u kojemu Plinacro bez ikakvih problema može participirati a da ne krši propise!

No HEP-u više ne treba Plinacro – HEP po PSN za Dinu ima 30% udjela u Dini i logično je da operater na LNG terminalu bude Dina petrokemija – ima koncesiju na luku, vlasnik je dijela zemljišta, ima know-how glede kriogenih plinova ( etilen)……
Ostaje za vidjeti je li svoj dio prepušta Ini koja se uključila u PSN za Dioki!
1.HEP će se baviti trgovinom plinom, već je i registriran za tu djelatnost i ima kompaniju!!!
2. LNG terminal i tko će ga graditi je gotova stvar, dogovorena, i LNG Hrvatska u ovakvom obliku i s ovakvim predmetom poslovanja je suvišna!

New Report

Close