DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zašto onda ne bi dali priliku i Diokiju da se vidi da li može puniti proračun ili je za staro željezo?!

Izmedju svih politicko-rodijackih zavrzlama koje krase hrvatsku poslovnost, odgovor je – procjena rizika. Nebi ni Vi ni ja ulagali u nesto da niste sigurni u isplativost istoga. A tu nikakva radna mjesta ni socijalni mir nemaju nikakav utjecaj.

Stalna na tom svijetu samo mijena jest

koc
nece dopustit da propadne,jer zna kome daje u ruke.
a sto se tice PSN,u Americi tvrtka u par godina otvori 2-3 PSN nanovo.

http://predstecajnenagodbe.fina.hr/pn-public-web/predmet/search
“Na žalost zbog nemogućnosti odricanja od razlučnih prava vjerovnici za koje smo očekivali da će se odreći svog razlučnog prava i sudjelovati u namiri svojih potraživanja kroz predstečajnu nagodbu dali su pismene izjave da su spremni potpisati posebne sporazume pod istim uvjetima iz PSN ukoliko potrebna većina izglasa plan na današnjem ročištu i to Hypo banka i HBOR.” Ovo do sada nisam primjetio iako je kolega Savo više puta to spominjao. Hypo i HBOR podržavaju plan koji kaže 40% glavnice i 100% kamata od njihovih potraživanja se otpisuje! Da li ta pismena izjava važi samo za prvo ročište? Ne znam. Kako će se oni postaviti na drugom roćištu a vezano za svoje razlućno pravo? Ne znam.
Zakon o FP i PSN Članak 62 točka(5) kaže: “Razlučni vjerovnici imaju pravo glasa kao i neosigurani vjerovnici, samo ako im je dužnik osobno odgovoran ili ako se odreknu svoga prava na odvojeno namirenje. Smatrat će se da razlučni vjerovnik ima pravo glasa glede dijela svoje tražbine osigurane razlučnim pravom koju je prijavio u predstečajnoj nagodbi, iako je ta njegova tražbina osporena, ako je osigurana razlučnim pravom upisanim u zemljišnoj ili kojoj drugoj javnoj knjizi, osim ako dužnik javnom ili javno ovjerovljenom ispravom ne dokaže prestanak postojanja tražbine.” Mislim da je DIOKI bio sudužnik odnosno nije bio “osobno odgovoran” prema HYPO banci pa zbog toga nisu ni mogli glasovati na prvom ročištu,možda griješim?

@Roroxnet
Vidim da ti zivis u jednom idealiziranom, udzbenickom svijetu. Firma je neprofitabilna=stecaj. Zaboravljas da je dioki prije jezica bila dobra i profitabilna firma i kao takvu ju je jezic preuzeo. Da nije bila takva bi li jezic ulozio silne napore da je se dokopa? Sigurno ne bi. S druge strane rh je omogucila jezicu da bez prebijene pare preuzme segment hrvatske industrije. Dakle ako s jedne strane firma prije dokazala kao profitabilna, a s druge strane drzava je zmirila na njeno unistavanje meni su ta dva razloga itekako dovoljna da joj se da jos jedna sansa.

@Roroxnet

Vidim da ti zivis u jednom idealiziranom, udzbenickom svijetu. Firma je neprofitabilna=stecaj. Zaboravljas da je dioki prije jezica bila dobra i profitabilna firma i kao takvu ju je jezic preuzeo. Da nije bila takva bi li jezic ulozio silne napore da je se dokopa? Sigurno ne bi. S druge strane rh je omogucila jezicu da bez prebijene pare preuzme segment hrvatske industrije. Dakle ako s jedne strane firma prije dokazala kao profitabilna, a s druge strane drzava je zmirila na njeno unistavanje meni su ta dva razloga itekako dovoljna da joj se da jos jedna sansa.

Ako bi bilo točno ovako nešto lijepo sročeno, onda mi je na kraju logičan zaključak sve je posisano i ne treba žaliti za prolivenim mljekom

Plinacro izlazi iz projekta LNG, preuzima ga HEP

hep preuzima projekt lng,te treba Plinacro platiti 20-tak miljuna kuna.
🙂 🙂 🙂

Plinacro izlazi iz projekta LNG, preuzima ga HEP

Da li je to počeo rasplet..HEP – Dioki, sutra će biti zanimljivo vidjeti kako će investitori probaviti ovu vijest..meni je pozitiva

Sad im je cijena za zemljište 50 mil.€, ponuda vrijedi do 11.7. Nakon toga tko zna.

Klupko se počelo odmotavati. Biti će zanimljivo ovih dana sve do 11.7.!

Pa to je stara vijest. Znali su to i na proslom rocistu…

New Report

Close