INA i DIOKI najkasnije do 20.01.2008. potpisuju ugovor o izradi studije isplativosti za projekt isporuke “suhog plina” iz rafinerije Sisak prema diokiju, a u suprotnom smjeru bi išla isporuka vodika. Izvođač studije biti će nizozemski K.T.I. Po potpisanom sporazumu o detaljima ćemo naknadno.
Zgubidane!
Jesu li to tebe odmoderirali???
Pa čime si to zaslužio??? [lol] [lol] [lol]
Tema potpuno zamrla, a nije da se nema o čemu pisati. Nema radnikdioki-a, nema kajmana a niti boga mora. Ovaj potonji je navodno negdje na Krku, viđen da se skriva u makiji iza ove bušilice na linku ispod. Vaš link
ima nas ima ali nema potrebe za “mlačenjem prazne slame”. sve što se treba znati je već toliko puta napisano da već i vrapci na granama znaju da onaj tko je ulogao u Dioki je napravio pravo ulaganje, sada samo treba biti malo strpljiv i sve će doći na svoje
1. DIOKI HOLDING AG 3.068.525 75,91 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 309.345 7,65 Osnovni račun
3. FILIPOVIĆ MARIJAN 264.418 6,54 Osnovni račun
4. HPB D.D. 75.869 1,88 Skrb. račun
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.522 0,26 Skrb. račun
6. VABA D.D. BANKA 7.941 0,20 Skrb. račun
7. ŠKOJO FRANJO 6.782 0,17 Osnovni račun
8. PBZ D.D. 4.367 0,11 Skrb. račun
9. PODRAVSKA BANKA D.D. 3.814 0,09 Skrb. račun +250
10. CENTAR BANKA D.D. 3.403 0,08 Skrb. račun
Ukupno: 92,90
INA i DIOKI najkasnije do 20.01.2008. potpisuju ugovor o izradi studije isplativosti za projekt isporuke “suhog plina” iz rafinerije Sisak prema diokiju, a u suprotnom smjeru bi išla isporuka vodika. Izvođač studije biti će nizozemski K.T.I. Po potpisanom sporazumu o detaljima ćemo naknadno.
A jel se zna kada bi krenula obostrana isporuka i što to konkretno znači?
Odnosno što je to točno “suhi plin” i što će rafineriji vodik?
O kojim količinama je riječ?
Znao sam da ćeš se javiti. [lol]
Samo ti skupljaj. U miru i tišini.
A onda BUM! [thumbsup]
Posejdone jel smijem ja dokupljivat tvoju miljenicu? Al ja ti ne znam u tišini. Lupnem po prodaji 500 komada da se rasčisti situacija, ne da mi se čekat milostinju na kupnji [wink]
OPORTUNIST:
”
”
“suhi plin” t.j. višak plina koji izgara na bakljama rafinerije služi za loženje procesnih peći….vodik treba rafineriji kod pojedinid preradbenih procesa….ako razmjene višak tu su uštede u proizvodnji….vjerojatno zato zato ta razmjena….
”
OPORTUNIST:
”
”
[/quote]
U najkraćim crtama.Hidrokrekingom/hidrodesulfurizacijom u Sisačkoj rafineriji kao nusprodukt stvaraju se tkz. suhi plinovi (mješavina etana i etilena).Godišnja količina suhog plina procjenjuje se na oko 50 000 tona.Iz navedenih količina koje bi se cjevovodom dopremale do tvornice “Etilen” na Žitnjaku moguće je podići proizvodnju za cca 35-40 000 tona na godišnjoj razini što bi uz postojeću proizvodnju od 50 000 tona bilo povećanje od oko 80%.Investicija se procjenjuje na oko 50 milijuna eura, a povrat uloženog po elaboratu oko 28-36 mjeseci.Vodik koji se proizvodi u tvornici “Etilena”, a u rafineriji Sisak se koristi u procesu odsumporavanja djelomično bi kompenzirao isporuku suhih plinova.
Samo ti skupljaj. U miru i tišini.
A onda BUM! [thumbsup]
[/quote]
Posejdone, vidim nova slika, novi look…osjećam da ti ne fali optimizma u 2008. [wink]
Veliš bit će bum. Pa ja vam to želim i vjerujem da će Dioki odraditi svoje no ipak nitko od vas ne spominje ogroman gubitak. Pitao sam se kad bi Dioki mogao početi isplaćivati dividendu. Prvo pokriti skoro mlrd. i tri stotine milijuna pa onda akumulirati dobit pa tek onda isplata, moglo bi to potrajati…
Evo, ja doš´o malo ko gost, onako…nadam se da nisam napisao nešto loše