Post je ironičan, hvala za info o minusčini PTKM baziran na “nikad jeftinijem plinu”, što će tek biti kada mu cijena počne rast
dodo001
U pravu si. Bitno da se proizvodnja pokrene i da se firma dovede u red. A priče o lng-u zanemariti. Ako se dogodi lng super, a ako ne opet dobro. Bitno da se dioki stabilizira. Dugoročno ova firma bi mogla biti dobra. Dioki ima dosta dugova, i treba proći dosta vremena da se dugovi riješe. Ako dioki izbjegne stečaj, put oporavka je započet. Ali mač iznad glave diokija visi. Politika i zakulisne igre su ovdje u punom jeku. Sad je na pojedincu da odluči koliko će staviti na dioki, jer je rizik prevelik. Ako i prođe psn ne očekujte da će te postati milijunaši preko noći.
A što se tiče cijene plina. Evo jedan primjer, talijani imaju koncesiju na našem dijelu jadrana. Ina, tj. Crosco (hrvatska firma), buši polje za talijane, da bi talijani mogli prodavati plin nama. Znači talijani nama prodaju naš plin. To je tako kad se politika i pohlepa pojedinca stavlja ispred narodnih interesa.
gulkeee
Pa nije ovo Magma da poraste 300% u dva dana, ali ako prođe psn cijena bi mogla na minimalno 30kn.
A ako ne prođe?
Kad se prihvati PSN necete se moci ni priblizno uhvatiti na nivo sadasnjih razina.ako npr. dioki na dan PSN bude na razinama od 25-28kn,te prihvacanjem PSN biti ce jedna velika rupa do 40kn.nece narasti 300% kao magma, ali hoce cca 80%.
PSN magme je posla?!
p.s. nije nagovor na kupnju,a jos manje na prodaju.
pozdrav
gulkeee
Pa nije ovo Magma da poraste 300% u dva dana, ali ako prođe psn cijena bi mogla na minimalno 30kn.
Pa 30 kn je prošla prije neuspjele PSN, zašto to nebi moglo i sada. Ako PSN uspije cijena bi mogla dobrano premašiti 30, a ako ne uspije …….. pa to je samo klađenje.
Vidim da mi se postovi brisu, iako nikoga ne vrijedjam. Samo iznosim cinjenice. Da ne duljim, svima sadasnjim i buducim dionicarima zelim puno srece na ovoj dionici. A ako vlak krene u dobrom smjeru, ukrcavam se. Vise mi odgovara manja dobit, nego veci gubitak. Sretno
kozelj
Nisam htio lupati neke velike cifre jer to ljudi koji nisu u dionici ne vole čitati pa sam stavio minimalnu cijenu od 30kn iako mislim da bi do 40kn mogla potegnuti ako prođe psn.
I ja se slažem da se mi (koji dionice imamo ili razmišljamo o njihovoj kupnji) trebamo zapitati samo vjerujemo li u opstanak Diokija ili ne. Vjerujemo li da će politika pustiti da sve ode kvragu, ili će napraviti što može kako bi se barem djelomično spasila proizvodnja. Sumnjam da će se u ovakvoj situaciji usuditi poslati još par stotina ljudi na ulicu pored plana koji pokazuje da je moguće nešto proizvoditi, isplaćivati plaće radnicima i vraćati dio dugova.
Ako se donese politička odluka, HEP će kupiti zemljište i nastaviti tražiti strateškog ulagača za LNG terminal. Spas Diokija trenutno ne ovisi o izglednoj gradnji terminala, već o političkoj odluci da javno poduzeće kupi zemljište.
Inače, veliki znalci na temi trebali bi znati da pametni grade, okupljaju timove i ulažu upravo u vremenima recesije kako bi osigurali bolju poziciju kad dođe pozitivni dio ciklusa.
Tekstovi na koje ste dali linkove asociraju me na curenje informacija iz onog dijela sukobljenih strana za koje se javnost pita što to rade i u čijem interesu. Dakle, ljudi oko Čačića i Vrdoljaka pokušavaju pripremiti teren za eventualno guranje svoje odluke. Vidjet ćemo hoće Vrdoljaku pokazati gdje mu je mjesto, ili će nastaviti puštati da članovi minorne stranke donose strateške gospodarske odluke (dosad smo vidjeli koliko su “uspješni”).
I ja se slažem da se mi (koji dionice imamo ili razmišljamo o njihovoj kupnji) trebamo zapitati samo vjerujemo li u opstanak Diokija ili ne. Vjerujemo li da će politika pustiti da sve ode kvragu, ili će napraviti što može kako bi se barem djelomično spasila proizvodnja. Sumnjam da će se u ovakvoj situaciji usuditi poslati još par stotina ljudi na ulicu pored plana koji pokazuje da je moguće nešto proizvoditi, isplaćivati plaće radnicima i vraćati dio dugova.
Ako se donese politička odluka, HEP će kupiti zemljište i nastaviti tražiti strateškog ulagača za LNG terminal. Spas Diokija trenutno ne ovisi o izglednoj gradnji terminala, već o političkoj odluci da javno poduzeće kupi zemljište.
Inače, veliki znalci na temi trebali bi znati da pametni grade, okupljaju timove i ulažu upravo u vremenima recesije kako bi osigurali bolju poziciju kad dođe pozitivni dio ciklusa.
Tekstovi na koje ste dali linkove asociraju me na curenje informacija iz onog dijela sukobljenih strana za koje se javnost pita što to rade i u čijem interesu. Dakle, ljudi oko Čačića i Vrdoljaka pokušavaju pripremiti teren za eventualno guranje svoje odluke. Vidjet ćemo hoće Vrdoljaku pokazati gdje mu je mjesto, ili će nastaviti puštati da članovi minorne stranke donose strateške gospodarske odluke (dosad smo vidjeli koliko su "uspješni").
a čime mislite da će HEP kupiti vaše navedeno?