@sava
.Na žalost zbog nemogućnosti odricanja od razlučnih prava vjerovnici za koje smo očekivali da će se odreći svog razlučnog prava i sudjelovati u namiri svojih potraživanja kroz predstečajnu nagodbu dali su pismene izjave da su spremni potpisati posebne sporazume pod istim uvjetima iz PSN ukoliko potrebna većina izglasa plan na današnjem ročištu i to Hypo banka i HBOR…..
Važno je iz ovog zapisnika vidjeti da Hypo i HBOR podržavaju Plan kojega je prezentirao Dioki a u kojem su predložene mjere namirenja kroz preuzimanje nekretnine uz otpis kamata i dijela glavnice!
Problem je dakle da se ne smiju odreći razlučnih prava uz otvorenu mogućnost na PSN ne prođe jer im tada tražbina ostaje neosigurana. Mislim da to ni zakon koji regulira poslovanje banaka ne dopušta?
Dakle Dioki ima 100% potporu banaka koje imaju prijavljeno 520 milijuna kuna!
—————————————————————
Evo sada djeca sve znaju ,nema više razloga za prešučivanje detalja i izvlačenja mišljenja iz konteksta.
Dali još netko sumlja u pozitivno riješenje i cijenu oko 35 kn.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
@lacoste
Dobronamjeran si pa ću ti evo ponovno ponoviti činjenicu koju već nekoliko dana ponavljam – PSN za Dioki prolazi 100%!
Zašto – pa zato što je prošla PSN za Dinu.
Brišu se sva sudužništva koje je dao Kijac dd za Dinu.
A u PSN za Dioki liepo piše da se HBOR i Hypo namiruju preuzimanjem Kijca i oni su to potvrdili da nemaju ništa protiv.
Trebaš li još neko pojašnjenje o ovome gotovom slučaju?
Iz danasnjeg NL..
Nije bio dobar za Plinacro: Mladen Antunović na čelu LNG HrvatskaPogledaj sve iz: Gospodarstvo
“””Mladen Antunović je kadar ministra Ivana Vrdoljaka i s njim je u SAD-u pregovarao s američkim investitorima o njihovom dolasku u Hrvatsku
ZAGREB Prema neslužbenim informacijama, na čelu tvrtke LNG Hrvatska za gradnju i upravljanje budućim terminalom na Krku, od 1. srpnja će se nalaziti Mladen Antunović, koji će na tom mjestu zamijeniti sadašnjeg direktora, Juricu Meduna.
Antunović je, podsjetimo, dolaskom Ivana Vrdoljaka na mjesto ministra gospodarstva postao predsjednikom uprave Plinacra, tvrtke u državnom vlasništvu, no u ožujku je podnio ostavku na to mjesto.
Ministar Vrdoljak ostavku je pravdao Antunovićevim lošim investicijskim rezultatima i upravom koja nije bila homogena, da bi ga kao savjetnika u travnju poveo na put u SAD na kojem su tražili investitore za ulaganja u hrvatsku energetiku. Nakon povratka iz SAD-a Antunović je u Plinacru, na što je imao pravo sukladno svom menadžerskom ugovoru, predao zahtjev da ga se imenuje savjetnikom novog predsjednika uprave Plinacra, Marina Zovka, što je i učinjeno.
S prvim srpnjem Antunović, koji nije bio dovoljno dobar šef Plinacra ali jest savjetnik novog šefa, preuzet će LNG Hrvatska. Istovremeno, Plinacro koji u LNG Hrvatska popola dijeli vlasništvo s HEP-om, iz LNG-a Hrvatska, kako to nalaže treći energetski paket EU-a, do 1. srpnja mora izaći, odnosno HEP od Plinacra mora otkupiti njegov udio.
Situacija postaje još zamršenijom kad se u obzir uzme činjenica da je HEP nedavno glasao za stečaj Dine i Diokija, i da, po svemu sudeći, neće provesti Vladinu, godinu dana staru, odluku da otkupi zemljište za gradnju LNG-a od Hypo banke, po cijeni od 23,5 milijuna eura. Tako će HEP postati jedinim vlasnikom tvrtke LNG Hrvatska, za koji zemljište nema namjeru otkupljivati. Na čelu te tvrtke bit će pak Antunović, Vrdoljakov kadar koji je s ministrom u SAD-u pregovarao s američkim investitorima o njihovom dolasku u Hrvatsku.
Iz Ministarstva gospodarstva odgovaraju kako nemaju saznanja postaje li Mladen Antunović od 1. srpnja direktorom LNG Hrvatska. Te su odluke, zaključuju, u nadležnosti Plinacra i HEP-a, kao i, kažu, gospodina Antunovića.
Svasta je tu novinarka “nadrobila”…a zanimljiva je ova konstatacija..Tako će HEP postati jedinim vlasnikom tvrtke LNG Hrvatska, za koji zemljište nema namjeru otkupljivati,…hoce li to biti bas tako…?
Pozdrav
PSN za DINU je prošla bez podrške banaka i HEP-a, iz razloga što skoro 80% potraživanja se odnosi na članice DIOKI grupe i to u lijedećem iznosu:
1. DIOKI (500.893.970,00 KN); 2. PIROS (308.627.234,00 KN); 3.ĆUF (264.218.138,00 KN); 4. KIJAC (242.155.997,00 KN); 5. ADRIAOIL (232.070299,00KN). Kad se sve to zbroji ispada oko 80% svih tražbina vjerovnika od blizu 2.000.000.000,00 kn. Po zakonu ako više od 2/3 vjerovnika potvrdi plan, PSN prolazi. Situacija sa DIOKI-jem je sada potpuno čista, jedino ne znam što će zahtjevati INA za prolaz PSN. Sastav vjerovnika i njihova potrživanja dovoljna za prolaz PSN: 1. DINA (119.518972,00 KN); 2. INA-PRIRODNI PLIN (80.869.201,00 KN); 3. ZG HOLDING (68.233.315,00 KN); 4. INA (65.089.073,00 KN); 5. MINISTARSTVO FINANCIJA (57.772.296,00 KN); 6. RIJEČKI LIST (52.869.201,00 KN); 7. PIROS (45.818.821,00 KN); 8. ĆUF (45.818.821,00 KN); 9. KIJAC (46.086.109,00 KN); 10. GRAD ZAGREB (20.444.979,00 KN). Nakon što DIOKI makne obveze po osnovi jamstava datih za druga društva i sudužvištva gornja potraživanja predstavljaju više od potrebnih 2/3, pa teoretski i bez potpore HEP-a i banaka PSN prolazi.
@nina
Zvuci dobro u teoriji u praksi ne znam koliko je izvedivo. Je li vijece poslalo prijedlog za sklapanje predstecajne nagodbe na trgovacki sud za dinu? Na stranicama fini za dinu jos nista vezano za zadnje rociste. Karte se ponovno mjesaju i vidit cemo koje karte ce ispast 11.06. U ovom pokeru svasta je moguce. Tu se cak ni premijer ni vlada ne drze onoga sto su potpisali. Ja sam stavio lovu na Linica pa bumo vidli.
@sava
.Na žalost zbog nemogućnosti odricanja od razlučnih prava vjerovnici za koje smo očekivali da će se odreći svog razlučnog prava i sudjelovati u namiri svojih potraživanja kroz predstečajnu nagodbu dali su pismene izjave da su spremni potpisati posebne sporazume pod istim uvjetima iz PSN ukoliko potrebna većina izglasa plan na današnjem ročištu i to Hypo banka i HBOR…..
Važno je iz ovog zapisnika vidjeti da Hypo i HBOR podržavaju Plan kojega je prezentirao Dioki a u kojem su predložene mjere namirenja kroz preuzimanje nekretnine uz otpis kamata i dijela glavnice!
Problem je dakle da se ne smiju odreći razlučnih prava uz otvorenu mogućnost na PSN ne prođe jer im tada tražbina ostaje neosigurana. Mislim da to ni zakon koji regulira poslovanje banaka ne dopušta?
Dakle Dioki ima 100% potporu banaka koje imaju prijavljeno 520 milijuna kuna!
—————————————————————
Evo sada djeca sve znaju ,nema više razloga za prešučivanje detalja i izvlačenja mišljenja iz konteksta.
Dali još netko sumlja u pozitivno riješenje i cijenu oko 35 kn.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
@lacoste
Dobronamjeran si pa ću ti evo ponovno ponoviti činjenicu koju već nekoliko dana ponavljam – PSN za Dioki prolazi 100%!
Zašto – pa zato što je prošla PSN za Dinu.
Brišu se sva sudužništva koje je dao Kijac dd za Dinu.
A u PSN za Dioki liepo piše da se HBOR i Hypo namiruju preuzimanjem Kijca i oni su to potvrdili da nemaju ništa protiv.
Trebaš li još neko pojašnjenje o ovome gotovom slučaju?
Ovako.
Da li će proći ili neće ne znam.
Ja vidim veeeeeeeliki potencijal ove firme, ali to vidim već dvije godine, pa se puno nije promijenilo. Mislim na to da proizvodnja i dalje stoji.
Ono što se je promijenilo je to da imamo gospodina Čermaka kao ozbiljnog strateškog investitora kojeg ja pozdravljam, ali on meni nije toliko bitan u ovoj priči.
Meni su bitne BANKE i neki fondovi koji su prepoznali potencijal ovog strateškog projekta za Hrvatsku, kao i utjecaj na razvoj cijele hrvatske proizvodnje i Hrvatske u cjelini.
ZABA, HYPO, ERSTE moja tri jahača apokalypse.
Žao mi je što moja matična banka nije prepoznala, ali što je tu je.
Ja sada napokon završavam poslove u svojoj firmi pa ako gospođe iz ZABE imaju vremena nakon ovog norenja u Zagrebu 1.7.2013. da se nađemo na radnom sastanku i u kratkim crtama Vam predočim strategiju razvoja DIOKIJA na lokaciji KRK i lokaciji ZAGREB.
Osim ideje Vama treba savjetnik (ekspert) koji će Vam predočiti kako da ideju pretvoriti u stvarnost, koji će Vam postaviti organizaciju tako da su troškovi svakog odjela što manji, a oni efikasniji i da se međusobno nadopunjuju, natječu čak.
Što se tiče novaca za pokretanje proizvodnje to Vam mogu lako osigurati na osnovu trgovine emisijama ugljik dioksida i obnovljivih izvora energije.
Dioki d.d. će postati velika firma koja će raditi u nekoliko grana privrede.
Nešto kao npr Toyota ili Yamaha.
Ipak glavna grane bi bile petrokemijska industrija, proizvodnja električne i toplinske energije, proizvodnja, skladištenje i distribucija prirodnog plina, nafte i naftnih derivata, turizam ( hoteli, kockarnice, zdrastveni turizam, toplice……..zabavni parkovi za djecu ali na temelju Hrvatske povijesti i bajki).
Najveći sakupljač i obrađivač otpada u srednjoj Europi.
Proizvodnja energije iz otpada, zbrinjavanje i recikliranje otpadnih ulja.
Otpadna ulja koja nije moguće reciklirati ekološki zbrinuti na način proizvodnje bitumena i asfalta za naše građevinare. Metoda postoji i već je proizvod pripremljen.
Na osnovu ovih ekoloških inovacija povući milijune Eura iz fondova EU.
Što se tiče pokretanja proizvodnje to lova se može dobiti odmah prodajom “ispušnih plinova”.
lp, Hasenfefer
PSN za DINU je prošla bez podrške banaka i HEP-a, iz razloga što skoro 80% potraživanja se odnosi na članice DIOKI grupe i to u lijedećem iznosu:
1. DIOKI (500.893.970,00 KN); 2. PIROS (308.627.234,00 KN); 3.ĆUF (264.218.138,00 KN); 4. KIJAC (242.155.997,00 KN); 5. ADRIAOIL (232.070299,00KN). Kad se sve to zbroji ispada oko 80% svih tražbina vjerovnika od blizu 2.000.000.000,00 kn. Po zakonu ako više od 2/3 vjerovnika potvrdi plan, PSN prolazi. Situacija sa DIOKI-jem je sada potpuno čista, jedino ne znam što će zahtjevati INA za prolaz PSN. Sastav vjerovnika i njihova potrživanja dovoljna za prolaz PSN: 1. DINA (119.518972,00 KN); 2. INA-PRIRODNI PLIN (80.869.201,00 KN); 3. ZG HOLDING (68.233.315,00 KN); 4. INA (65.089.073,00 KN); 5. MINISTARSTVO FINANCIJA (57.772.296,00 KN); 6. RIJEČKI LIST (52.869.201,00 KN); 7. PIROS (45.818.821,00 KN); 8. ĆUF (45.818.821,00 KN); 9. KIJAC (46.086.109,00 KN); 10. GRAD ZAGREB (20.444.979,00 KN). Nakon što DIOKI makne obveze po osnovi jamstava datih za druga društva i sudužvištva gornja potraživanja predstavljaju više od potrebnih 2/3, pa teoretski i bez potpore HEP-a i banaka PSN prolazi.
Podršku planu su dali HYPO i HBOR – njihove tražbine su 241.966.054,14 + 224.713.068,24 + 44.130.551,42 = 510.809.673 kune.
Nakon što se silom Zakona s Kijca skinu jamstva i sudužništva za Dinu petrokemiju ovaj iznos će se uključiti u PSN za Dioki i PSN za Dioki prolazi s više od 2/3 ZA!
@savo
Po planu PSN dotične banke su vjerovnici DINE. Ako uzmemo da je plan za DINU usvojen one mogu biti uključene u PSN za DIOKI kroz sudužništvo. Mene trenutno zanima pozicija i namjera INA-e, obzirom na to da je uključena u izradu novog plana.
HEP odustaje od LNG-a na Krku?
AUTOR: Boris Kanazir
OBJAVLJENO: prije 2 d, 4 h
Znači li HEP-ovo izjašnjavanje protiv restrukturiranja Dine i Diokija odustajanje te državne tvrtke od gradnje LNG terminala na Krku? Stoji li u pozadini ovakvog razvoja događaja sukob ministra Linića i Vrdoljaka?
Vlada je prije točno godinu dana odlučila da će HEP otkupiti Diokijevo zemljište na Krku na kojem bi se trebao graditi terminal za ukapljeni plin za 23 milijuna eura. Novi list piše da se, najvjerojatnije zbog neslaganja ministra financija Slavka Linića i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, sada odustaje od kupnje, što pokazuje izjašnjavanje HEP-a protiv plana restrukturiranja Diokija i Dine. Na čelu HEP-a je “Vrdoljakov čovjek” Tomislav Šerić, a iz Vlade se može čuti opravdanje da HEP nema novca.
Kako navode izvori iz HEP-a, to nije točno jer će tvrtka ove godine ostvariti dobit od dvije milijarde kuna, prema čemu novca ima i za pojeftinjenje struje zbog dolaska konkurencije s europskog tržišta i za kupnju zemljišta za LNG terminal. Prije pola godine, kada je Vrdoljak preuzeo Ministarstvo gospodarstva i kada je HEP bilježio puno lošije rezultate, govorilo se da je sve spremno za podizanje kredita i kupnju terena na Krku.
Pristajanjem na plan restrukturiranja Diokija i Dine te kupnjom zemljišta HEP bi osigurao sudbinu četiristotinjak radnika, mogla bi se ponovno pokrenuti proizvodnja u tim dvjema tvrtkama, a sačuvao bi i 200 milijuna kuna, koliko mu petrokemijska industrija duguje za struju. Sada je sve dovedeno u pitanje, a HEP će, piše Novi list, svim svojim radnicima u kolovozu isplatiti nagrade ukupno vrijedne više od 50 milijuna kuna.
Imate tri varijante:
1.Stečaj_dionica ode na nula
2.Promjenjen financijsli plan uz istu nominalu od i dokapitalizaciju po 100
Navijam za tu varijantu,tada ćete svi zaraditi
3.Nominala može i na 0 kn/tkz bez nominale/,dokapitalizacija može minimalno po 10
a tada slijedi strmopižđenje u bezdan.
Drago mi je da ovo gledam za strane,a iskreno bih volio da vam prođe varijanta 2.
Svaki gubitak malih trejdera nam guši špekulativni pump and damp potencijal.
.
Na vašoj sam strani,ali samo kao navijač.
Imate tri varijante:
1.Stečaj_dionica ode na nula
2.Promjenjen financijsli plan uz istu nominalu od i dokapitalizaciju po 100
Navijam za tu varijantu,tada ćete svi zaraditi
3.Nominala može i na 0 kn/tkz bez nominale/,dokapitalizacija može minimalno po 10
a tada slijedi strmopižđenje u bezdan.
Drago mi je da ovo gledam za strane,a iskreno bih volio da vam prođe varijanta 2.
Svaki gubitak malih trejdera nam guši špekulativni pump and damp potencijal.
.
Na vašoj sam strani,ali samo kao navijač.
KOlega,nema ovdje ,pump and damp potencijala,
ovdje je rast cjene do razina iznad 30 kn izvjestan i PSN prolazi.
Bar je to preočito ,ispratimo sutrašnje trgovanje u miru i pozitivan razvoj situacije..
Ima li kakvih znakova od naseg igraca Linica. Kazu da je bio ljut kad nije prihvacen psn. Kakav je bio poslije sjednice vlade? Velika lova je na njega stavljena.
@savo
Po planu PSN dotične banke su vjerovnici DINE. Ako uzmemo da je plan za DINU usvojen one mogu biti uključene u PSN za DIOKI kroz sudužništvo. Mene trenutno zanima pozicija i namjera INA-e, obzirom na to da je uključena u izradu novog plana.
Pitanje je na mjestu a ispod je odgovor na mjestu?
http://www.mzoip.hr/doc/IPPC/Informacija_15_05_2013_5.pdf