da vidim rasplet ovoga, iako mi kupnja ne uljeva povjerenje[undecid]
Hmm, kakva će zavrzlama nastati ako EU komisija u siječnju odbije dati zeleno svjetlo za NABUCCO!
Cijena je paprema, oko 6 milijardi EUR.
Puno jeftinije se može proći s LNG terminalom, a i opskrba je sigurnija.
Hmm, kakva će zavrzlama nastati ako EU komisija u siječnju odbije dati zeleno svjetlo za NABUCCO! Cijena je paprema, oko 6 milijardi EUR. Puno jeftinije se može proći s LNG terminalom, a i opskrba je sigurnija.
Alternativa Nabuccu (plinovod kroz Turku, Bugarsku, Rumunjsku Mađarsku i Auustriju via EU) je za Hrvatsku bolja jer uključuje drugi pravac (Turska, Bugarska, Srbija, Hrvatska, zapadna Mađarska via EU).
No, čak i sa Nabuccom napraviti spoj iz Hrvatske na jedan od ova dva dobavna pravca nije problem, tako da LNG kao projekt ostaje na svaki način u sjevernom Jadranu.
sava:
”
Hmm, kakva će zavrzlama nastati ako EU komisija u siječnju odbije dati zeleno svjetlo za NABUCCO! Cijena je paprema, oko 6 milijardi EUR. Puno jeftinije se može proći s LNG terminalom, a i opskrba je sigurnija.
”
Alternativa Nabuccu (plinovod kroz Turku, Bugarsku, Rumunjsku Mađarsku i Auustriju via EU) je za Hrvatsku bolja jer uključuje drugi pravac (Turska, Bugarska, Srbija, Hrvatska, z, apadna Mađarska via EU).
No, čak i sa Nabuccom napraviti spoj iz Hrvatske na jedan od ova dva dobavna pravca nije problem, tako da LNG kao projekt ostaje na svaki način u sjevernom Jadranu.
Kao što Ferenc Guyrcsany reče, NABUCCO je bio i ostao samo “long dream”!
Većina partnera je zaigrala na kartu Gazpromova South stream-a, ili po Ruski “Južnog potoka”.
Dakle otok Krk je jedini alternativni pravac, neovisan o Rusima. To je bit problema!
Ljudi, nemojte mi dizat cijenu svaki dan po 5- 10 kuna jer želim imati vrhunski prinos za našu igru TOP 10 – 2008.
Od prvog siječnja možete dizati svaki dan po 50 kunića. Ionako nema dovoljno dana u godini da s takvim dizanjem dosegnete “fer” vrijednost naše Diokice…..male….slatke….mucaste….
[lol] [lol] [lol]
Slab je promet DIOK-ijem na ovoj cijeni. Prosječno se dnevno u 12.mjesecu trguje sa 500 komada. Jučer prodano samo 211 komada. Kako ovo tumačiti?
Želim reći da sam izašao iz Diokija (a bio sam debelo unutra i fino zaradio). Svima ostalima želim uspjeh u ovoj dionici!
Izašao sam jer me je ipak grebala činjenica o još uvijek nepokrivenom gubitku od skoro mlrd i tristo milijuna, a osim toga našao sam neke druge cvijetiće za koje mislim da će još ljepše rascvasti od Diokića.
Sretno!
Ljudi, nemojte mi dizat cijenu svaki dan po 5- 10 kuna jer želim imati vrhunski prinos za našu igru TOP 10 – 2008.
Od prvog siječnja možete dizati svaki dan po 50 kunića. Ionako nema dovoljno dana u godini da s takvim dizanjem dosegnete “fer” vrijednost naše Diokice…..male….slatke….mucaste….
[lol] [lol] [lol]
Evo neko skinuo onaj nalog od 339 komada, preko 200.000 kuna, malo veći paketi su postali traženiji. Neko je gore pitao o slabim volumenima na Diokiju, to ti je znak da treba kupovati, kupuj kad dionicu niko neće, a prodaj onda kada je svi hoće. To ti je zakon!
Sad treba kupovat da se spremno dočeka dan kada bu na telki Sanader izjavio konačnu odluku.
Dioki će ostati nepoznanica sve do objave u dnevniku na telki. A onda kada rulja počne kupovat
samo nebo je granica.
Meni je orjentir birtija. [smiley]
Dok u birtijama ne počnu pričat o diokiju kao o Ini ili HT-u nema pomaka.
Kad počnu pričat, kasno je za kupnju.
Ne potcjenjujte masu!
[smiley]
Elem ovako!
To 777
Pa prijatelju!
Napustih naš brod? [shocked]
Počtkom godine sam ti rekao da će doći na znamenku iz tvog nicka.
Došo je do 749. Tada je bio na 260 kuna i moje predviđanje je izgledalo kao znanstvena fantastika
Tri sedmice se tek očekuju!
To Ideš
Nakon tvog uspjeha u našoj forumskoj igri (a i inače), mogu reći da mi je drago da si baš ti među nama – ljubiteljima Diokice.
Očekujem uzbudljivu prvu polovicu godine za sve imatelje ove dionice….
Joj, kada se samo sjetim onih mahera, ekonomista iz Splita koji su konstuirali onaj business excellence indeks po kojem je DIOKI loša firma u koju ne treba ulagati.
Tržište ih je samo pobilo.
Cijena dionice rasla 150 % u godinu dana.
A po mojoj procijeni, očekuje nas još jedan takav val rasta.
Ali neka!
Svatko je sam odgovoran za svoju lovu! [thumbsup]
Posejdone, nadam se da ćete vi “Dikijevci” omastiti brk u 2008., to vam svakako želim!
Čovjek je čudna biljka, izgleda da sam pomalo demantirao samoga sebe, ali ipak moja nazočnost u ovoj dionici bila je vrlo uspješna, a sada sam se okrenuo drugim firmama, to ćeš lako zaključiti ako pogledaš moj post u rubrici top 10 za 2008.
Pogledaš 1. i 2. poziciju i sve je jasno[wink]
Osim toga bacio sam se malo na Dukat, tu će prinos biti svakako relativno nizak, ali siguran. U principu ne volim “sigurne” dionice, ali malo za promjenu[lol]
Pozdrav još jednom i suguran sam da ćemo se još mnogi od nas sudarati po forumu, a možda ponovno i u Diokiću…
…zato si ja pomalo skupljam “lošu” firmu , tak da bum je puna ko šipak kad postane dobra [cool]
još uvijek ne mogu prežaliti što sam umjesto diokice na 385 išla u ht , a tada sam tu na forumu napisala da bi mi bila ta solucija pametnija…al nagovorili su me…sad samo sebe slušam.