DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sukob-sdpa-i-hnsa-ministar-linic-ljut-na-hep-jer-su-odlucili-da-dina-i-dioki-idu-u-stecaj-/684533.aspx

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Sudeći po jučerašnjem rastu i prometu neke su se stvari ipak rasčistile u pojedinim ministarstvima.[emo_bijesan]

Mislim da alternative nema – DIOKI i DINA moraju opstati zbog rasta BDP-a, opstanka proizvodnje, očuvanja radnih mjesta što sve u konačnici donosi političke bodove na izborima do kojih nije tako puno, već je prošla godina i pol mandata ove vlade.
Jedino pitanje je na koji način će se sve to riješiti i hoće li pretvaranje duga u uloge ići po 100, 50 ili 10 kn….za same dioničare to i nije toliko presudno koliko sama činjenica da će firma opstati. S HEP-om ili bez njega, Vlada će naći modus da spasi DIOKI, ne radi ježića ili radnika nego radi sebe same jer osim redovnih, postoje i prijevremeni izbori jer nezadovoljstvo radom vlade sve jače kuha u javnosti.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

ljepo vam je Sava objašnjavao
svi ste ga ismijavali
jedini covjek na PF koji se kuži u problematiku Dine i Diokija
svaka cast skidam ti kapu

Najbitnije je da dine ne ide u ruke cermaku bez diokija.
Ipak ce Linic presudit.
iz pouzdanih izvora znam da je i cermaku vrlo bitno da ude u dioki,jer ima trziste i ugovorene poslove.
I za konstruktora je Linic izjavio da ide u stecaj,te ga je i osobno sam spasio.

Izgleda da su Čačićevi sateliti uspjeli nagovoriti Milanovića, a pogotovo nakon zbivanja sa Caliskanom o eventualnim Ježićevim, Linićevim i ekipe, godinama mutnim igrama oko Diokija. Stoga misle da je najbolje riješenje prekinuti taj gordijski čvor, pustiti Dioki u stečaj te nastaviti nakon toga sa dijelom postrojenja proizvodnju, pogotovo na Dini. Vidi intervju u VL prije desetak dana sa Koračevićem, gdje ovaj direktno proziva Linića za Caliskan i 5 mil. eura. Ovakav scenarij kategorički je iznio prije godinu dana Čačić na sastanku u MINGOP-u sindikalistima Diokija i Dine.Kolateralne žrtve ovakvog scenarija bili bi bivši radnici, dio sadašnjih, neosigurani vjerovnici i dioničari. Indikativan mi je neodmjeren i žustri prigovor Milanovića Liniću na jučerašnjem sastanku vlade.

“RIJETKIMA je u državi, vjerojatno, jasno zbog čega je HEP u utorak u predstečajnom postupku za Dinu i Dioki glasao za stečaj ovih tvrtki, zbog kojeg bi izgubio i gotovo 200 milijuna svojih potraživanja prema njima”, piše današnje izdanje Novog lista dodajući da je ministar financija Slavko Linić bio strahovito ljut nakon što je čuo da je HEP, ne glasajući za plan restrukturiranja, zapravo glasao za stečaj. Valja podsjetiti da se HEP izjasnio protiv plana financijskog restrukturiranja koje nudi jedini zainteresirani za Dinu i Dioki, Ivan Čermak,

“Prije točno godinu dana Vlada je, naime, donijela odluku da HEP otkupi Diokijevo zemljište na Krku, za 23 milijuna eura, na kojem bi se gradilo budući LNG, da bi se sada, najvjerojatnije zbog neslaganja Linića i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, HEP, na čijem se čelu nalazi Vrdoljakov čovjek, Tomislav Šerić, predomislio”, objavio je Novi list.

Naime,ode li Dioki u stečaj, pravno će biti nemoguće da, jer je Dioki formalno vlasnik Dine, Ivan Čermak preuzme i Dinu, donosi isti izvor pozivajući se na ljude bliske Čermakovom Crodux-plinu. I Dina i Dioki već sutra mogu početi raditi, kupce za svoje proizvode imaju, a propadne li sve zbog nečijih političkih sukoba, bit će to tragedija bez premca. Novi list inače blizak ministru Slavku Liniću odluku HEP-a nazvao je “novim manevrom ministra iz HNS-a” te ocijenilo kako je riječ o “opasnom politikanstvu”.

Izgleda da su Čačićevi sateliti uspjeli nagovoriti Milanovića, a pogotovo nakon zbivanja sa Caliskanom o eventualnim Ježićevim, Linićevim i ekipe, godinama mutnim igrama oko Diokija. Stoga misle da je najbolje riješenje prekinuti taj gordijski čvor, pustiti Dioki u stečaj te nastaviti nakon toga sa dijelom postrojenja proizvodnju, pogotovo na Dini. Vidi intervju u VL prije desetak dana sa Koračevićem, gdje ovaj direktno proziva Linića za Caliskan i 5 mil. eura. Ovakav scenarij kategorički je iznio prije godinu dana Čačić na sastanku u MINGOP-u sindikalistima Diokija i Dine.Kolateralne žrtve ovakvog scenarija bili bi bivši radnici, dio sadašnjih, neosigurani vjerovnici i dioničari. Indikativan mi je neodmjeren i žustri prigovor Milanovića Liniću na jučerašnjem sastanku vlade.

Mnogima se ovakav scenarij neće dopasti, ali…

čekaj maloprije ćitam članak u novinama da je hep praktički vlasnik dine , pa kako je onda čermak u toj igri ,
jel postoji šansa da dioki ode u stečaj a dina funkcionira
bar ja tako gledam i vidim situaciju

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Naime,ode li Dioki u stečaj, pravno će biti nemoguće da, jer je Dioki formalno vlasnik Dine, Ivan Čermak preuzme i Dinu, donosi isti izvor pozivajući se na ljude bliske Čermakovom Crodux-plinu. I Dina i Dioki već sutra mogu početi raditi, kupce za svoje proizvode imaju, a propadne li sve zbog nečijih političkih sukoba, bit će to tragedija bez premca. Novi list inače blizak ministru Slavku Liniću odluku HEP-a nazvao je “novim manevrom ministra iz HNS-a” te ocijenilo kako je riječ o “opasnom politikanstvu”.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sukob-sdpa-i-hnsa-ministar-linic-ljut-na-hep-jer-su-odlucili-da-dina-i-dioki-idu-u-stecaj-/684533.aspx

@oportunist:

Čačić je prošlost, politički mrtvac, osim ostatka neformalnog utjecaja kojeg ima kroz neke HNS-ove kadrove. S obzirom na izostanak gospodarskih rezultata (a HNS je preuzeo neke resore i sam je Čačić dao neka obećanja), sumnjam da će Milanović stati na stranu HNS-a i ostaviti Linića (kojeg dio javnosti percipira praktično jedinim koji u Vladi nešto korisno radi) na cjedilu. Ne kažem da je to nemoguće, samo iskazujem duboku sumnju da je Milanović tako loš političar (Čačića više nema, trpeljivost prema HNS-u koji ima minorne izborne rezultate ionako je prevelika, Milanovićeva pozicija u SDP-u jako je oslabljena zbog nedostatka rezultata i nije nemoguća smjena i u stranci i na čelu Vlade; Linić je Riječanin, a sljedeći predsjednik SDP-a lako bi mogao biti jedan drugi Riječanin).

@tute
Interesantni komentari na ovaj clanak u novom listu.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

New Report

Close