mislim da je jedan od većih problema što je bila predložena nominala od 100 kn i to vjerovnicima sigurno ne odgovara.
nominala od 10 kn bi već mogla proći, samo što ćemo onda s poplavom jeftinih dionica na ZSE?? [emo_zacudjen]
Ovdje je najveci problem sto hep ne zeli platiti zemljiste za lng onoliko koliko hypo trazi.
@nosfert
mislim da je jedan od većih problema što je bila predložena nominala od 100 kn i to vjerovnicima sigurno ne odgovara.
nominala od 10 kn bi već mogla proći, samo što ćemo onda s poplavom jeftinih dionica na ZSE??
——————————————————-
Nemoj zekat,nominala ti je 100 kn i nema promjena , a kad hypo ,danas ili sutra potvrdi svoju suglasnost predloženom planu , kupovat ćeš po većim cjenama.
Nema ovdje dodatnih dionica, zna se točan broj i kolika je nominala.
biti će to sve riješeno.
nominala od 10 kn bi već mogla proći, samo što ćemo onda s poplavom jeftinih dionica na ZSE?? [emo_zacudjen]
Kako bi to mogli izvesti?
Dina – sadašnja vrijednost postrojenja opreme i objekata bez revalorizacije LDPE i ulaganja u PVC je 809 milijuna kuna a kada se gradilo prema povjesnim cijenama vrijedilo je preko 2 milijarde.
Zemljište – cca 1 milijun m2 341 milijun kuna.
Piros – cca 250k m2 s postrojenjima i opremom bijednih 33 milijuna kuna
Udio u Ćuf bijednih 3,7 milijuna kuna.
A DUG PO NOVOM JE 320 MILIJUNA KUNA.
I u svemu tome Dioki je s 69%.
na magmu ljudi
ovo je prošlost od dione
u magmu koja praktički nema imovine?!? pa to je gore nego s konja na magarca!
da se razumijemo, pred DIOKI-em je vjerojatno stečaj, ali Magma i da uspije predstečajna teško da vrijedi više od te 1 kn
a čuj ovo je kraj priče
tamo čemo okrenut 50 posto i dobro
mislim već jesam
a u pravu ste
magma je kooooma od dione
vjerovao sam u dioki
više ne
puno uspjeha svima tu
takvu kompaniju u staro željezo ma nek nas sve vrag odnese ccccc
političari
“netko” dokupljuje na razinama 18-20kuna.kad ne bude prometa dignut će za 1-2 kune više, te opet dokupit.ovo nisu trejderi.pozdrav
@dinamoante
još danas na 15
a u petak na 10
onda čemo malo
iz radoznalosti kupit
prognoza stečaj
previše se tu političara obadaje
—————————————————
Ha,ha prognoziraš stečaj a želiš kupovati dionice,ha,ha..
dobar si nema šta , pazi samo da sutra i u petak nebudeš kupovao po 25-26 kn.
ma ljudi moji ovo ovdje na burzi je čista manipulacija špekulanata predstečajnim nagodbama
sad je na magmi
treba samo imat nos
uskoro ide optima na red
30 posto od trenutne cjene
i tako redom od dione do dione
sad jel stečajuša ili nije nebitno
u magmu koja praktički nema imovine?!? pa to je gore nego s konja na magarca!
da se razumijemo, pred DIOKI-em je vjerojatno stečaj, ali Magma i da uspije predstečajna teško da vrijedi više od te 1 kn
[/quote]
Sam sebe pobijaš – kako će u stečaj kompanija koja ima ogromnu imovinu?
Prema PSN Dine imovina je oko 1,2 milijarde a dug nakon prihvaćanja PSN-a je 320 milijuna kuna i u svemu tome Dioki ima 69%.
Naravno da se na taj iznos od 1,2 milijarde MORA dodati još oko 800 milijuna kuna jer nije točno da LDPE od 105k tona vrijedi 146 milijuna kuna – prije eura.
Nije točno da PVC vrijedi 33k kuna ako su do sada uložili preko 150 milijuna kuna, nije ni Piros bijednih 33 milijuna kuna a niti je 18,5% Ćufa 3,7 milijuna kuna.
Postavlja se pitanje čemu PSN ovdje služi – p nakon razvrgnuća svih sudužništava PSN i nema nekog velikog smisla a da ne kažem da će se u stečaj poslati kompanija koja ima imovinu skoro pa 3x veću od duga!
Moj ante , takva je situacija ,razmisli malo tko kupi jučer one silne dionice DIOKI-a,slijedi ponovni krug za dan-dva ,i udaranje po asku.
Što se tiče OPTE-R-A, preočito je da se sprema val po asku ,ovih dana.
PSN je za dan vremena.