DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako firma poput Dioki-ja zakonski ne smije doci u strano vlasnistvo, sto ne znam, ali u Hr je to nejasno i sve valjda ovisi od slucaja do slucaja- kod vecih firmi, vrlo je vjerovatno da je on samo paravan

btw. nema sanse da je vlasnistvo nad diokijem placeno 11mil. EU, firma ima prihode preko 2milijarde a za ulaganja da ne govorim, u DINA-u je u toku ulaganje 70mil EU za dogradnju dijela procesa proizvodnje(VCM), djele se stipendije studentima za zaopšljavanje itd. iza svega stoji jaki investitor, kao i uvijek kad je u pitanju energetika, a petrokemija je vrlo blizu energetici

pozz

da……… napisi na private i meni, valjda nece i mene sad pritisnut, hebala te sloboda govora

Međutim imali su jedinstvenu priliku participirati u privatizaciji po nevjerojatno povoljnim uvjetima ( paket – 151 dionica po 20kuna).

nisam znao za ovo, kad je takva ponuda bila u toku cca?? bilo je vise “tih” privatizacija

sava:

Da je Ježić GAZDA ne bi imao 2 prokurista na leđima!
Njegov potpis bez njihovih potpisa je ravan nuli.

Hebat ga, neznam njemacki. Jel pise jos sto interesantno?

Piše da je R.J. predsjednik sa još trojicom koji ovjeravaju sve poslove.Recimo tako u najkraćim crtama.

pixma

Interesantna je pozicija E.ON Ruhrgasa. Nije ga bilo u Adria LNG Study Co, a onda je odjedanput stekao cca 36% udjela u kompaniji, a na temelju PRAVA GRAĐENJA na lokaciji Dine. To se ne bi moglo ostvariti ako nije u vlasništvu Dioki Holding AG-a.

Oduvijek je bilo, što je dobro za radnike nije za dioničare i obrnuto.Po mojim informacijama radnici obavljaju zahtjevan i tehnološki složen posao koji već godinama nije adekvatno honoriran.Međutim imali su jedinstvenu priliku participirati u privatizaciji po nevjerojatno povoljnim uvjetima ( paket – 151 dionica po 20kuna). Tko je bio strpljiv i izdrži još koju godinu ne prodavajući darovano, dobit će više nego adekvatnu zadovoljštinu za višegodišnju potplaćenost , a skupa s njima zadovoljstvo će dijeliti i ostali dioničari visokim prinosom.

Tada kada smo imali priliku sudjelovati u privatizaciji ta dionica i nije vrijedila više, Mnogi od nas nisu ni znali što je to točno dionica(neki neznaju ni danas), a neki su čekali Inu(i popušili). Većina nas koji smo uzeli dionicu uzeli smo ju zato što je bila jeftina pa ako od nje što bude dobro a ako ne nismo puno izgubili. Sad se zna da smo napravili dobru stvar. Lako je biti general poslije bitke.
Istina je da plače nisu adekvatne poslu (za radnike u proizvodnji). Prije su plaće bile veće od prosjeka Zagreba a sada su manje od prosjeka države!!! Ah koja su to vremena bila.[cry]
Ali kada se sjetimo što je napravila bivša uprava na čelu sa g. Šelebajom onda sadšnje stanje i nije tako ni loše.
Danas je Dioki jako dobra firma (bez obzira na lokaciju LNG-a), ulaže se u proizvodnju a i u ljude. Ove trzavice sa gradom i razno raznim nametima iako su nepotrebni i neopravdani jesu opterećenje za firmu ali oni nemogu i neće utjecati na budućnost Dioki grupe!!!
Onaj tko bude još malo strpljiv bit će zadovoljan kako sa prinosom od dionica tako i sa radom u firmi.
Nije sve u plaći…

Nepobitno, u ovom trenutku je manje važno tko je pravi vlasnik od činjenice da pred firmom stoji sjajna perspektiva rasta i razvoja potpomognuta ogromnom imovinom.Radi točne informiranosti R.J. je kupio od HFP-a 25% dionica po cijeni od 20 kuna ( ukupno oko 21 milijuna kuna),HAAB je otkupila od ondašnjih PIF-ova ( Dom fond, Expandia i SN-fond) 50,91% dionica po cijeni od 35 kuna ( ukupno oko 72 milijuna kuna).Daljni tijek “pregrupiranja” je maglovit ali ne treba oko toga previše razbijati glavu.

Po meni diok-r-a i tisk-r-a, laureati za dionicu 2008.

Energetika u Rvata!

Pošto se Dioki doregistrirao i za energetski sektor ovo se i njega tiče.
Struja, plin…. pa gdje će nam biti kraj?
Ah, Diokica moja mala… samo se ti pacaj u mom portfelju.
Ja imam vremena……… [smiley]

La vita e bella!

Ja ću na sve ovo samo reći;ČESTIT BOŽIĆ i SRETNU NOVU 2008g.puno svega ,a najviše zdravlja svima vama od srca želi moja malenkost.A DIOKI da nas sve razveseli.

Posejdone, cenzuriran si, može na private?

sad sam i ja znatiželjan. Izgorit ću dok ne saznam. [cool]

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

Pa jel to moje oči dobro vide?[proud]

Što se ovo proteže po Jadranu?
Jel zo ZERP?
Ili trasa sa LNG brodove koja vodi do Krka? [lol]

La vita e bella!

E.ON, TOTAL, RWE, OMV, WINTERSHALL sve su to energetske firme koje u Zaljevu i sjeveru Afrike imaju brojne koncesije i plinska polja, a plin treba i dopremiti do srca Europe, zar ne. E tu je taj famozni terminal LNG na Krku.
Evo par linkova za plinoljupce.
Vaš link
Vaš link
Vaš link

New Report

Close