Ako firma poput Dioki-ja zakonski ne smije doci u strano vlasnistvo, sto ne znam, ali u Hr je to nejasno i sve valjda ovisi od slucaja do slucaja- kod vecih firmi, vrlo je vjerovatno da je on samo paravan
btw. nema sanse da je vlasnistvo nad diokijem placeno 11mil. EU, firma ima prihode preko 2milijarde a za ulaganja da ne govorim, u DINA-u je u toku ulaganje 70mil EU za dogradnju dijela procesa proizvodnje(VCM), djele se stipendije studentima za zaopšljavanje itd. iza svega stoji jaki investitor, kao i uvijek kad je u pitanju energetika, a petrokemija je vrlo blizu energetici
pozz
Međutim imali su jedinstvenu priliku participirati u privatizaciji po nevjerojatno povoljnim uvjetima ( paket – 151 dionica po 20kuna).
nisam znao za ovo, kad je takva ponuda bila u toku cca?? bilo je vise “tih” privatizacija
sava:
”
Da je Ježić GAZDA ne bi imao 2 prokurista na leđima!
Njegov potpis bez njihovih potpisa je ravan nuli.
”
Hebat ga, neznam njemacki. Jel pise jos sto interesantno?
Piše da je R.J. predsjednik sa još trojicom koji ovjeravaju sve poslove.Recimo tako u najkraćim crtama.
Interesantna je pozicija E.ON Ruhrgasa. Nije ga bilo u Adria LNG Study Co, a onda je odjedanput stekao cca 36% udjela u kompaniji, a na temelju PRAVA GRAĐENJA na lokaciji Dine. To se ne bi moglo ostvariti ako nije u vlasništvu Dioki Holding AG-a.
Oduvijek je bilo, što je dobro za radnike nije za dioničare i obrnuto.Po mojim informacijama radnici obavljaju zahtjevan i tehnološki složen posao koji već godinama nije adekvatno honoriran.Međutim imali su jedinstvenu priliku participirati u privatizaciji po nevjerojatno povoljnim uvjetima ( paket – 151 dionica po 20kuna). Tko je bio strpljiv i izdrži još koju godinu ne prodavajući darovano, dobit će više nego adekvatnu zadovoljštinu za višegodišnju potplaćenost , a skupa s njima zadovoljstvo će dijeliti i ostali dioničari visokim prinosom.
Tada kada smo imali priliku sudjelovati u privatizaciji ta dionica i nije vrijedila više, Mnogi od nas nisu ni znali što je to točno dionica(neki neznaju ni danas), a neki su čekali Inu(i popušili). Većina nas koji smo uzeli dionicu uzeli smo ju zato što je bila jeftina pa ako od nje što bude dobro a ako ne nismo puno izgubili. Sad se zna da smo napravili dobru stvar. Lako je biti general poslije bitke.
Istina je da plače nisu adekvatne poslu (za radnike u proizvodnji). Prije su plaće bile veće od prosjeka Zagreba a sada su manje od prosjeka države!!! Ah koja su to vremena bila.[cry]
Ali kada se sjetimo što je napravila bivša uprava na čelu sa g. Šelebajom onda sadšnje stanje i nije tako ni loše.
Danas je Dioki jako dobra firma (bez obzira na lokaciju LNG-a), ulaže se u proizvodnju a i u ljude. Ove trzavice sa gradom i razno raznim nametima iako su nepotrebni i neopravdani jesu opterećenje za firmu ali oni nemogu i neće utjecati na budućnost Dioki grupe!!!
Onaj tko bude još malo strpljiv bit će zadovoljan kako sa prinosom od dionica tako i sa radom u firmi.
Nije sve u plaći…
Nepobitno, u ovom trenutku je manje važno tko je pravi vlasnik od činjenice da pred firmom stoji sjajna perspektiva rasta i razvoja potpomognuta ogromnom imovinom.Radi točne informiranosti R.J. je kupio od HFP-a 25% dionica po cijeni od 20 kuna ( ukupno oko 21 milijuna kuna),HAAB je otkupila od ondašnjih PIF-ova ( Dom fond, Expandia i SN-fond) 50,91% dionica po cijeni od 35 kuna ( ukupno oko 72 milijuna kuna).Daljni tijek “pregrupiranja” je maglovit ali ne treba oko toga previše razbijati glavu.
Po meni diok-r-a i tisk-r-a, laureati za dionicu 2008.
Energetika u Rvata!
Pošto se Dioki doregistrirao i za energetski sektor ovo se i njega tiče.
Struja, plin…. pa gdje će nam biti kraj?
Ah, Diokica moja mala… samo se ti pacaj u mom portfelju.
Ja imam vremena……… [smiley]
Ja ću na sve ovo samo reći;ČESTIT BOŽIĆ i SRETNU NOVU 2008g.puno svega ,a najviše zdravlja svima vama od srca želi moja malenkost.A DIOKI da nas sve razveseli.
Posejdone, cenzuriran si, može na private?
sad sam i ja znatiželjan. Izgorit ću dok ne saznam. [cool]
Pa jel to moje oči dobro vide?[proud]
Što se ovo proteže po Jadranu?
Jel zo ZERP?
Ili trasa sa LNG brodove koja vodi do Krka? [lol]