DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

u srijedu,dionice diokia minimum 40kn… precijenjeno u ovom trenutku sigurno,ali kada se pogleda jacina diokia koju je prije imao i sljedece investicije (najvise u podrucju LNG terminala) ne vidim razlog zasto dioki nebi rastao jos vise

Oportunist
Nije on nepridvidiv.kako objasnjavas da nema mozda drugi skrbnicki,te sebi prodaje da bih srusio,te jos dokupio na tim razinama.ako se mozes prisjeti uz crobex on je najzasluzniji za pad diokija sa nekih cca 22kn na 15kn.jer svi veci ulagaci prodaju na velikim likvidnostima nebitno da li je doticna dionica u plusu ili minusu.a kad ruse cijenu dionice uz vrlo malu likvidnost,tada je ruse s namjerom da je mogu kasnije dokupiti.pozdrav

Jantolek je interesantan. Zadnji put kratio je na 17-18, ponovno vratio prodano čak i pojačao na 20. Ovaj put je pogodio. Prodao je 3470 kom. po 30,28 i 27, zatim kupio nazad 3529 kom. na 26 uglavnom od Filipovića. Ovaj potonji je priča za sebe. Dok je bila ogromna likvidnost i porast cijene miruje, na bitno smanjenoj likvidnosti i padu cijene krati poziciju. Da je imao namjeru mogao je odavno izaći. Nepredvidiv lik totalno.

čovjek radi što hoće ,njegov odabir.

Nije mi jasno kakve veze ima Lng sa vrijednošču Diokija? Dioki ostaje bez tog zemljišta i ono prelazi u ruke države, stoga ako nešto gubi kako mu onda vrijednost raste? Može li netko pojasnit to malo matematike?

zaprudjanec

Dioki je vlasnik tog zemljista. Ako se na tom zemljistu namjerava odvijati biznis vrijedan vise milijardi eura onda dioki tj. Dina imaju pravo trazit postenu cijenu za tu zemlju. Ukoliko bi hrvatski politicari odabrali pravno nasilje i pritom radnicima i dionicarima diokija dala mrvice a strancima da okrecu milijarde to ne bi bilo dobro.

Dioki nije vlasnik toga zemljišta nego Hypo, ako nisi upoznat Dioki ga je stavio na bubanj pri uzimanju nekog od 400 kredita koje si je Mecena dizal!

zaprudjanec

zaprudjane
Ako je zemljište dao u zalog za kredit onda bi u slučaju prodaje zemljišta mogao vratiti kredit i još bi mu ostalo novaca (ako je poluga 1:3 ostalo bi 2/3).

Te krediti od Hypa su u najmanju ruku sumnjivi krediti. A da ne otvaramo temu hypo banke, šta je bila ta banka tijekom rata u RH, i ostalo… Tako da to uzimat kao nekakve legitimne kredite, ja baš i ne bi.

Ako žele imat pošten biznis vrijedan miljarde eura na Diokijevim terenima, neka imaju i neka zarađuju, ali neka pošteno plate taj teren, radnike i dioničare koji već ima izgrađenu infrastrukturu, pa i tom vražjem Hypu. Isto onako kako bi platili bilo gdje u uređenoj pravnoj državi u svijetu.
Vidjet cemo koje poteze će povući u utorak veliki igrači, ja sam uložio onoliko koliko sam spreman izgubit.

@zaprudjane

zemljiste za gradnju LNG terminala je diokievo… cijela nagodba se zasniva na tom zemljistu,ne mislite valjda da bi se uopce dogovorala predstecajna nagodba a da zemljiste nije njihovo? samo malo logike upotrijebit i sve ce biti jasno

Htio sam reći da novci od zemljišta večim dijelom idu Hypo-u, neka sića koja ostane je za podmirenje dugova prema radnicima i to je to! Diokiju kao kompaniji ne ostaje ništa nego ostaje bez jednog velikog i zanimljivog dijela zemljišta! Kako onda Diokiju raste vrijednost!? Lng će biti vlasništvo države preko Hep-a i Plinacro-a! Dioki ili Dina će im biti samo susjed preko ograde!

zaprudjanec

Dioki nije vlasnik toga zemljišta nego Hypo, ako nisi upoznat Dioki ga je stavio na bubanj pri uzimanju nekog od 400 kredita koje si je Mecena dizal!

Hypo nije vlasnik nego vjerovnik – ima ovršnu ispravu a iz predstečajne se vidi da je vrijednost zemljišta procjenjena na 262 milijuna kuna – i tu vrijednost nemaš u bilanci Diokija.
Da je HBOR proslijedio kredit EIB-a Dioki nikada ne bi bio u situaciji u kakvoj je već dvije – tri godine.
Imali su osiguranu liniju od 70 milijuna eura koja je stopirana a NITKO još ne zna pravi razlog. S tih 600 milijuna kuna sve bi bilo pokriveno i plaćeno pa ne bi u bilanci imao preko 400 milijuna kamata!!!

A zemljište je strateško za RH i tu nema dvojbe oko toga – naravno i sve druge lokacije kao Piros ili Kijac – sve to višestruko više vrijedi no što je prikazano!

THE CASPIAN GAS: TAP and IAP in Croatia’s Strategic Interest
Zagreb, June 17, 2013 LPJ Issue 040
BP will announce the preferred pipeline by the end of June 2013. The winning bidder will be on the “fast-track” to realising their pipeline.

….The other important reason that this corridor and the IAP project is of the utmost Croatian strategic interest is that Croatia intends to continue its natural gas diversification by building an LNG terminal on the island of Krk in the Northern Adriatic. Pre-feasibility and environment studies for the terminal, valued at €700 million are completed and the government will proceed with seeking strategic partners in the autumn. The government is also completing the sale of the petrochemical DIOKI Group, which includes the property sale/transfer to the Croatian Electra (HEP) that is needed for HEP’s LNG Terminal. Given that the IAP and TAP projects are two-way natural gas pipelines, the LNG Terminal will not only serve to supply natural gas for Croatia’s consumption; the terminal will also be a complimentary project to be used to further enhance Croatia’s role in the region as a natural gas provider….
http://www.legislative-journal.com/2013/06/the-caspian-gas-tap-and-iap-in-croatias-strategic-interest/

Dobro pročitaj što piše!

Sve je meni jasno kaj ti pričaš ali ti postoji jedna riječ koju puno koristiš u rečenicama a on je “da je”, ali nije! Ja govorim o onome što je a ne “da je”! Da nije bilo rata,,Tudjmanovih poltrona za uništavanje tipa Šelebaj i ostali, u Diokiju bi i danas možda radila Alkilacija, pogon Stirena, pogon Fenola, Olefini i ne znam koji još sve, ali ne rade a “da je”….!

zaprudjanec

New Report

Close