DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ah žurilo se ovom van šta je bio na 26,50kn sa 661 komada
prosipo ih je po asku

Primjećujem da vas većina nije pročitala tekst u Novi list od subote ,gdje ministar najavljuje zalaganje za riješenje situacije u DIOKI.

Te i takve najave čitamo već 15 mjeseci, da nije tragično bilo bi smiješno. Manje drukanja kolega pa neka burza kaže svoje. Pozdrav
[/quote]

Daj stavi link ili screen da vidimo svi..ili kaži gdje da pogledamo u internet izdanju- gospodarstvo ili crna kronika? [emo_smijesak]

oni koji ne vole navlakačke poruke?

Možeš li, molim te, čisto zbog rasprave (danas je na temi bilo dosadno jer smo na trgovanju imali dan odmora), citirati navlakački dio u toj mojoj poruci?

Također, možeš li iznijeti objektivniju analizu ponašanja ulagača (od moje) kad je u pitanju trgovanje dionicom Diokija u posljednjih par tjedana? Bilo bi iznimno zanimljivo pročitati kako to vide pravdoljubivci koji cijenu dionice ne navlače nikamo (a kamoli prema dolje).

Neki od učesnika ove teme, koji, dakako, potpuno objektivno sagledavaju stanje, aktivni su i na drugim temama i prilično je zanimljivo vidjeti kako tamo ljude uvjeravaju da nije riskantno kupiti neke druge dionice nekih drugih tvrtki koje su u blokadi i kod kojih nema niti naznaka nekakvog dogovora.

Mislim da su ovdje neki kupili dionice po 19-20 kuna i sad mole Boga da ne dočekaju ponedjeljak na toj razini.

Mislim da su ovdje neki kupili dionice po 19-20 kuna i sad mole Boga da ne dočekaju ponedjeljak na toj razini.

Zasto mislite tako? Molim pojasnite.

Da pojasnim. Umjesto da ljudi budu zadovoljni sa 20-30 % dobiti, pišu nebuloze. Spominju se izvješća iz 2011., spominje se Marijan Filipović, kao da sa čovjekom pijete kavu svaki dan, pa znate šta on misli. Najsvježije je napis u Novom listu gdje ministar NAJAVLJUJE zalaganje za dioki. Zalažu se za dioki već godinama. Qatar, rusi, amerikanci… Ima jedna poslovica “Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani”[emo_namigusa]

Odlicno…vidim da pratite firmu 7-10 dana najvise. Dakle, nemate pojma o cemu pisete…

Ne želim se prepirati sa Vama. Ono što se događalo sa diokiem na burzi prošli tjedan je čisti primjer brze zarade. Ekipa se zaletila sa većim kapitalom, napumpala cijenu, pokupila vrhnje i crta. Ostali su samo oni koj vjeruju u firmu i oni kojima nikada dosta.

Kada je odgodeno glasovanje za novi plan restrukturiranja? I jel neko ima nova saznjanja?

Zanima me još jedna stvar. Možda sam sve skupa prepovršno pratio, ali ne razumijem zašto se sve stavlja na istu hrpu (kod ocjene isplativosti ulaganja)? Zar se sad ne bi, prije svega, trebalo koncentrirati na ono što i slijedi kronološki ranije i što je, čini se, izglednije (naravno, iznenađenja su uvijek moguća kao što smo vidjeli u prošli petak) – Čermakovu ponudu za nastavak proizvodnje? Zašto bi s tim ikakve izravne veze imala eventualna izgradnja LNG terminala?

Ne bi stvari trebalo gledati na način da bi eventualni strateški partner voljan uložiti u izgradnju LNG terminala bio šlag na tortu (u smislu da je najvažnije najprije spasiti tvrtku i nastaviti proizvodnju)?

Koliko, po vama, vrijedi dionica ako se prihvati Čermakov plan i ako Dioki nastavi s radom, a koliko ako se nakon toga pojavi i strateški partner koji će uložiti u LNG terminal?

nije frka tima koji su kupili po 19-20 kn jer oni još uvijek mogu izaći s plusom, nego onima koji su kupovali neki dan po 30 kn pa sad već imaju preko -10%, a moguće da im se minus uskoro i podupla

Ne želim se prepirati sa Vama. Ono što se događalo sa diokiem na burzi prošli tjedan je čisti primjer brze zarade. Ekipa se zaletila sa većim kapitalom, napumpala cijenu, pokupila vrhnje i crta. Ostali su samo oni koj vjeruju u firmu i oni kojima nikada dosta.

samo da te nešto naučim,jer ishitreno pišeš komentare. recimo da se ekipa zaletila sa večim kapitalom kako ti kažeš,te napumpala cijenu i pokupila vrhnje.prvo ako se želi napumpati cijena tada se to radi u kratkom periodu,a ne u večim intervalima kao kod diokija i još nešto najbitnije,kad se pumpa cijena tad se to radi na malim prometim,a ne na miljunskim.jer iz ovog možeš vidjeti da netko kupuje i zna što kupuje.više skrbničkih računa.pozdrav

New Report

Close