Svaka čast, sad treba vidjeti koliko će skupiti i uz kakve žrtve
ovaj 700H na 27 kn izgleda da ima 7000 komada za prodati?
netko veći počinje izlaziti dok je cijena visoko? [emo_beztona]
gdje je nestao?!
U revidiranim izvješćima za 2011. imate na 38. stranici da je Marijan Filipović POVEĆAO svoj udio s 5,23% na 5,67%!
Dakle MF ima dobar afinitet prema papirićima Diokija.
Treba male dioničare IZGURATI po svaku cijenu!
U revidiranim izvješćima za 2011. imate na 38. stranici da je Marijan Filipović POVEĆAO svoj udio s 5,23% na 5,67%!
Hehe. Smiješno za čitati. Sada je 2013. I stvari se mijenjaju. Postaj na forum neke sviježe informacije.
Čudna je bila trgovina danas pred kraj radnog vremena. Šta mislite o tome?
Nemojte misliti da ja svojim postovima želim rušiti ili dizati cijenu. Želim da se stvari sagledaju iz realnog kuta. Ipak su pare u pitanju. I mislim da nikome nije cilj izgubitih.
sava
Mi, koji nemamo nikakvih insajderskih informacija, ne možemo ništa pametno smisliti. Oni koji žele da cijena padne (kako bi kupili jeftinije), takvo trgovanje protumačit će na način koji im odgovara. Slično tome, oni koji žele da cijena poraste tvrdit će suprotno.
Pred kraj trgovanja često se pokušava djelovati kako bi se postigao cilj. Nekoliko puta pažljivo sam promatrao posljednjih 10-ak minuta trgovanja na nekim meni zanimljivim dionicaa. Vrlo je lako uočiti djelovanja u oba smjera, ponekad se radi o sekundama.
Ono što me pritom zbunjuje je činjenica da promjena posljednje cijene u posljednjih par sekundi na većem prometu praktično uopće ne mijenja prosječnu cijenu. Možda misle da rijetki uzimaju u obzir prosječnu cijenu trgovanja kod donošenja odluka o kupnji/prodaji.
Na kraju, treba spomenuti i da je na ovako plitkim tržištima moguće udruženim snagama s nevelikim iznosima pokušati djelovati na tržište. Vjerujem da postoje ekipice koje rade slične stvari (pri čemu ne moraju svi članovi ulagati svoje novce, neki to mogu raditi i kao posao).
Sve u svemu, kod donošenja odluke što s dionicama Diokija, smrtnik može odlučiti jedino vjeruje li da će se tvrtka izvući i nastaviti raditi ili da će je politika/banke pustiti da propadne.
“Da te podsjetim – HEP je mogao preuzeti zgradu na Žitnjaku prema obvezi kojaj je potpisana od strane direktora HEP-a, to je materijalna činjenica i imaš je u Diokijevim objavama.”
Savo da ja tebe podsjetim, slobodno ‘preuzmi’ tu bivšu upravnu zgradu nekadašnjeg INA OKI-ja i od nje napravi recimo krematorij a od njezinog zemljišta groblje za kućne ljubimce… toliko je ružna sama zgrada i njezin okoliš, koja već dugo vremena nema nikakve svrhe, tamo ni romi ne bi htjeli ući da im se nudi za badava… ne samo da ništa ne vrijedi, jer da vrijedi ne bi je uvaljivali pod dug elektrokompaniji ili recimo carini…
za tu zgradu nikada nije raspisan javni natječaj i nikada nije ni pokušana za ozbiljno biti prodana ili iznajmljena…
što vrijedi za tu zgradu, vrijedi i većinu diokijeve imovine na toj lokaciji