DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sada imamo i Ruse koji žele Dioki,po većoj cijeni, imamo dva strateška partnera, a što se tiče banaka ,one su po meni prihvatile plan, stoga od ponedjeljka ponovno do 29-30 kn,a sama tajnovitost povodom dolaska rusa sugerira pozitivan rasplat,

Nisam nigdje pročitao ovu vijst da rusi žele dioki i cijenu koju su spremni platiti, može link?
[/quote]

Ponedjeljak jutro..otvaranje..

Varijanta 1. Otvaranje u 10..Počelo trgovanje…DIOKI,ne trguje se, probija se donja blokada,predtrgovanje i u igri najbrži prst moglo bi biti panike
na prodaji i zabijanje i niže.
Vi koji kažete da RUSI dolaze stavite se na granicu blokade,možete skupiti lijepi paket jer će zečevi bježati.Ali, ovo su po mom mišljenju pametni zečevi.

Varijanta 2. Rusi dolaze,dokažite,pa će biti ista stvar na dugoj strani.
Gornja blokada 30,34
Rekla ,kazala,radio Mileva će imati slabi utjecaj.
Ipak bi trebala neka pozitivna infornmacija,možda neki novinski članak,da promjeni trenutni sentiment.
Pasivni medijski pristup,varijanta 1.sigurno.
Pitanje koje me mući:A što ako banke i HEP želi 100 pretvoriti u 10,uz obrazloženje da je došlo do štamparske greške.
Ne zaboravite,ovo je Hrvatska,ZSE sve je moguće.

Nakon meda mlijeka,čaša žući slijedi!

Rade6
A možda su u šumi. 😉

lopina
Vidim da si kupio Varteks, možda tamo bude meda i mlijeka ako ovdje ne bude.

a sad ispada da je i sam dogovor upitan

Kako si zaključio da je dogovor upitan? Pročitaj još jednom objašnjenje odgode i citiraj ono što, po tebi, dogovor dovodi u sumnju?

Po meni, onaj tko razmišlja o ulaganju u Dioki treba samo odlučiti vjeruje li da će tvrtka preživjeti i nastaviti raditi. Sve i da bude trebalo sačekati neko vrijeme (iako nema naznaka da dogovor neće biti postignut uskoro), opet bi bila riječ o dobrom ulaganju. Ne ulažete valjda svoje novce gledajući samo par dana unaprijed?

Ovdje kao da neki razmišljaju na “general poslije bitke” način: da sam pretprošli utorak kupio Dioki i prodao ga u ponedjeljak, onda odmah kupio Varteks pa prodao odmah u utorak … Tako se ponekad može ubosti zarada (u petak se Dioki mogao prodati po >30 na početku trgovanja, a kupiti po <25 na kraju dana), ali dugoročno takav pristup ne vodi nigdje.

Trenutno je puno tvrtki u Hrvatskoj u blokadi, vjerojatno će se neke od njih izvući. Čini mi se da Dioki ima sasvim dobru šansu, za razliku od nekih drugih. Naravno, sve se to može izmijeniti.

@lopina
:
O pretvaranju 100 u 10 ... znam da živimo u Hrvatskoj u kojoj je sve moguće, ali ipak jako pretjeruješ.

Sada imamo i Ruse koji žele Dioki,po većoj cijeni, imamo dva strateška partnera, a što se tiče banaka ,one su po meni prihvatile plan, stoga od ponedjeljka ponovno do 29-30 kn,a sama tajnovitost povodom dolaska rusa sugerira pozitivan rasplat,

Nisam nigdje pročitao ovu vijst da rusi žele dioki i cijenu koju su spremni platiti, može link?
[/quote]

Kada budu objavljene informacije , biti će preteško kupiti, Imao si tekst o posijetu Qataraca u zadnjem tjednu prije PSN a i oni se pojaviše na razgovorima,(zbog Varteksa ili neke druge firme sigurno nisu došli, unaprijed isprika za uzimanje primjera Varteks u kontekstu)stoga samo pozorno praćenje trgovanja bez potrebe za pisanjem bilo kakvih komentara u idućim danima do 18.06.2013 ..Prva pozitivna gornja blokada ti je iznad 30 kn…

Molim bolje poznavatelje energetske strategije razvoja RH, kako je ona povezana sa DINOM(DIOKI)? Zašto se na tim razgovorima nigdje ne pojavljuje g.Čermak kao budući večinski vlasnik DIOKI-ja? Kakva je uloga vlade RH, osim što bi po prijedlogu PSN, HEP ušao u vlasništvo DIOKI-ja, da vodi pregovore u ime jedne privatne firme? Tko bi bio vlasnik lokacije na Omišlju gdje je predviđena gradnja LNG terminala i ostalih spremnika za naftu i gorivo, nakon PSN?

Ovdje su u igri dva posjeta – Qatarska delegacija i Sechin iz RosNefta s svojom delegacijom!
Namjere su im usmjerene na Dinu i Omišalj – to su svakako novi elementi i velika je vjerojatnost da su se užarili telefoni na relaciji Dioki – vjerovnici – Ministarstvo.
Novi su elementi u igri – bez tih novih elemenata prošlo bi kao što su prihvatile Uprave ključnih vjerovnika?

kakvi rusi kakvi bakrači evo jedan tekst koji si ti postao na forum
rusi su aut a naša politika je kontra nih zato smo ispali iz kombinacija za južni tok rusi sigurno nisu i neče bit u igri za dioki

Hrvatska bi se mogla okoristiti LNG-om iz Amerike

Američki republikanski senator Richard Lugar prošlog je tjedna u Senatu poručio kako bi Sjedinjene Američke Države trebale iskoristiti svoje obilje plina kako bi izvozile ukapljeni plin (LNG) članicama NATO-a čime bi one smanjile ovisnost o tom energentu iz Rusije i Irana, a što bi osnažilo američku nacionalnu sigurnost.

Time bi se mogla okoristiti i Hrvatska koju je Lugar i spomenuo tijekom predstavljanja zakona koji bi fino podesio izvozna pravila za izvoz ukapljenog plina američkim saveznicima, a koji bi pomogao članicama NATO-a u diversifikaciji izvora tog energenta.”Uskoro prestaju važiti dugoročni ugovori sa ruskim Gazpromom naših saveznika i partnera u srednjoj i jugoistočnoj Europi, poput Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Grčke, Češke i Moldavije. Tim bi državama ciljani izvoz ukapljenog plina, zajedno sa ulaganjima u infrastrukturu i drugim mjerama, mogao pomoći u otklanjanju nesigurnosti glede opskrbom LNG-a.”, ističe Lugar.Smatra kako bi takav potez dodatno ojačao transatlantsko savezništvo, ali i marginalizirao utjecaj Rusije i Irana. Lugar je poručio da je SAD 2009. godine pretekao Rusiju kao najveći proizvođač plina, zahvaljujući velikim nekonvencionalnim rezervama.

Procjenjuje se kako samo iz poznatih izvora i uz dosadašnju razinu potrošnje Sjedinjene Drćžave imaju dovoljno plina za najmanje 100 godina.Trenutno Europa većinu ukapljenog plina uvozi iz Alžira, Egipta, Omana i Katara, što osigurava oko 26 posto potreba.”Međutim brojne europske države razmatraju gradnju dodatnih LNG terminala, a neke bi to radile u partnerstvu sa Europskom bankom za obnovu i razvoj. Među njima su Bugarska, Hrvatska, Estonija, Litva, Letonija, Poljska, Rumunjska, Turska i Ukrajina. U svjetlu toga trenda Sjedinjene Američke Države su odlično pozicionirane da postanu strateški dobavljač ukapljenog plina za naše saveznike u NATO-u”, tvrdi Lugar, koji svoje zaključke temelji iz studije američkog ministarstva energetike, objavljene 6. prosinca, kako bi izvoz ukapljenog plina Sjedinjenim Američkim Državama donio koristi u baš svim analiziranim scenarijima.

brku su iz haga oslobodili američani a ne rusi

moje pisanje na forum nije nagovor na kupnju prodaju ili bavljenje dionicama ... moj odlazak sa foruma je zbog moderatora

Modrobradi
Tko su američani? Za njih nisam nikada čuo!

mene zanima zašto su 5 do 12 objavili odgodu PS nagodbe mislim da nekim strukturama ne odgovara da brko preuzme dioki i on nema dovoljnu potporu
neko je reko da je odgoda tako da se neko nakrca jeftino dionicama to isto ne stoji svako ko hoče uči to može sa dovoljno dionica ionako ako se izglasa PS nagodba cjena dionice neče nikam iči nego će stagnirat ista je situacija sa varteskom neče se odma pokrenut proizvodnja proče godine za to a za to vrijeme mi ćemo zaradit više na drugim dionicama nego čamiti u diokiu
drugi tjedan crobex će past ex dividenda day je za ht i ode ht na 185kn a time i ostale dionice to če isto utjecat na dioki
ja da imam dionice prodo bi odma u ponedjeljak bolje je kasnije uči po kunu dve više kad znaš na čemu si nego prodat za 5kn manje ili ostat dugoročni ako se još nešto zakomplicira na diokia a kako je krenulo hoće
živjeli[emo_palacg]

moje pisanje na forum nije nagovor na kupnju prodaju ili bavljenje dionicama ... moj odlazak sa foruma je zbog moderatora

šta se pametuje oko diokija….ulaz do 20 prodaja na 30 svi super zaradili….firma u dugovi sa neizvjesnom budučnošću,gro zaposlenih,nema plaća,možda će ih čermak kupiti,možda arapi,možda rusi ili netko deseti nije bitno….za dugoročne investitore… ma dajte ljudi pa mi smo tako plitko tržište okreneš 20-30%na nekoj dionici thx…ajmo dalje… kakvi fundamenti zaradi,izađi…pusti majke ti dno dna, grebanje po dnu itd…

Pitanje koje me mući:A što ako banke i HEP želi 100 pretvoriti u 10,uz obrazloženje da je došlo do štamparske greške.
Ne zaboravite,ovo je Hrvatska,ZSE sve je moguće.

Vas muči, kolega lopina, to što niste u DIOK od 16. Možete vi sad maštati o svemircima koji će infracrvenim zrakama demolirati Omišalj i sličnim realnim scenarijima, ali sindikat je sindikat. Pusa.

[/quote]

23.05.2013
Kroatien beginnt mit Umstrukturierungen

…Gazprom soll ebenso Interesse gezeigt haben, vor allem in Verbindung mit dem Bau eines LNG-Terminals auf dem Diki/Dina-Firmengelände bei Omisalj (auf Krk). Auch Privatisierungen stehen an, die insgesamt Fortschritte machen….
Vaš link …
Nema nikakvih detalja o cijeni….No interes je iskazan i stoga se pojavio Sechin….jest RosNeft, interes Rusa je nedvojben a za razliku od Gazproma ovi puno više surađuju s Zapadom.

Ima tu previše dima da ne bi bilo i vatre – qatarci i rusi sve u nekoliko dana, a prije toga ExxonMobile ….

Velika je vjerojatnost da je to uzrokovalo odgodu glasovanja!

New Report

Close