E da nam je jedan NB kako bi se ovdje prašilo iako i ovako je dosta dobro. Energetika ili tekstil, ja sam dugoročno za energetiku a tekstil sam odradio po sentimentu, mnogo više vrijedi petrokemijska industrija i veći su prihodi a s novim vlasnikom biti će i dobit veća. I opet kažem da nam je bar jedan NB ovdje već bi bili iznad 30 kn jer ako tekstilac odradi od 12 do 23 s potencijalom daljnjeg rasta onda DIOKI može i više od 30 kn… ima do ponedjeljka da se trguje, po kojim cijenama to nitko ne zna ali bit će živo kako god okreneš.
Trenutna trzisna kapitalizacija “novog” Diokia je oko 18 miliona eura.
Samo da podsjetim: samo u pokretanje proizvodnje se ulaze 27 miliona eura. Pa sad vi vidite jel ovo skupo ili jeftino. 😀
…med i milijeko su tek poceli teci… 😉
E da nam je jedan NB kako bi se ovdje prašilo iako i ovako je dosta dobro. Energetika ili tekstil, ja sam dugoročno za energetiku a tekstil sam odradio po sentimentu, mnogo više vrijedi petrokemijska industrija i veći su prihodi a s novim vlasnikom biti će i dobit veća. I opet kažem da nam je bar jedan NB ovdje već bi bili iznad 30 kn jer ako tekstilac odradi od 12 do 23 s potencijalom daljnjeg rasta onda DIOKI može i više od 30 kn… ima do ponedjeljka da se trguje, po kojim cijenama to nitko ne zna ali bit će živo kako god okreneš.
ima tu više stvari koje igraju ulogu. nemojte zaboraviti da je i kod diokija ne toliko nedavno bila cijena na 12. a isto je u dan-dva porasla. i na varteksu je cijena bila na jako malim prometima na 12-13-14 kuna, a tek se približavanjem 20 izmjenila struktura ulagača (na većim prometima) i vjerujte da ulaze dugoročniji. jeste uzeli u obzir i ukupan broj dionica, free float? na obje dionice će biti većih pozitivnih promjena u narednom razdoblju.
uglavnom, danas odlične vijesti i za jedne i druge! [emo_smijesak]
04.06.2013
promjena u top 10 nema
U 3 dana protrgovano 8.22% free floata i 0 promjena u top10. Nevjerojatno.
Van prvih deset je ni manje ni vise kolega nego preko 680 000 dionica a uobicajeno dnevno trgovanje je po 5 do 10 tisuca s tim da se zna desit koji dan sa po 30ak 40 ak tisuca. Osim g. Filipovica unutar prvih 10 su oni sto posjeduju od 12 do 23 tisuce i kako kazete za sada se ne vide neke promjene . To nam govori da je jako veliki broj dionica rasporedjen na jako veliki broj dionicara. Jos ako uzmete u obzir da neki u istom danu po par puta prodaju i kupuju nije ni cudno da imamo ovakav promet a da se ne evidentira u promjenama medju prvih 10.
Pozdrav
Gledao sam sada tablicu vjerovnika koji ce glasovati o planu PSN za Dioki i mislim da bi to trebalo proci. Za DINU smo vec utvrdili da prolazi sigurno 😉
Trebaju pristati vjerovnici koji drze oko 600 miliona kuna duga.
Same Diokieve tvrtke, drzava i drzavne tvrtke cine oko 520 miliona. (uzeo sam u obzir tvrtke kojima se duguje vise od milion kuna)
Ostalih 80 miliona moze se recimo dobiti ako pristane INA ili ako pristane Grad Zagreb i Zagrebacki Holding. (sto je opet u neku ruku drzavno 🙂
Uglavnom, mislim da od ostalih vjerovnika nece biti problem skupiti 80ak miliona kuna i da PSN prolazi…
…dolaze zanimljivi dani… 😉
Van prvih deset je ni manje ni vise kolega nego preko 680 000 dionica a uobicajeno dnevno trgovanje je po 5 do 10 tisuca s tim da se zna desit koji dan sa po 30ak 40 ak tisuca. Osim g. Filipovica unutar prvih 10 su oni sto posjeduju od 12 do 23 tisuce i kako kazete za sada se ne vide neke promjene . To nam govori da je jako veliki broj dionica rasporedjen na jako veliki broj dionicara. Jos ako uzmete u obzir da neki u istom danu po par puta prodaju i kupuju nije ni cudno da imamo ovakav promet a da se ne evidentira u promjenama medju prvih 10.
Pozdrav
a jedan ili više velikih ulagača na više skrbničkih računa?!
Energetika ili tekstil, ja sam dugoročno za energetiku… mnogo više vrijedi petrokemijska industrija i veći su prihodi a s novim vlasnikom biti će i dobit veća. .. jer ako tekstilac odradi od 12 do 23 s potencijalom daljnjeg rasta onda DIOKI može i više od 30 kn… ima do ponedjeljka da se trguje, po kojim cijenama to nitko ne zna ali bit će živo kako god okreneš.
slažem se, tekstilaca ima “brdo”, a konkurencija iz EU (iz Kine i Turske da ne govorimo) će ih razvaliti čim se za mjesec dana otvore granice…s druge strane, petrokemijski sektor nema takvu konkurenciju i jedino što je za DIOKI bitno je da dobije novog vlasnika i pokrene proizvodnju, a onda je samo nebo granica za cijenu dionice
bio sam skeptičan sve do neki dan, ali sad kad sam vidio brojke iz plana PSN i laiku je jasno da bi ovo mogla biti zvijezda ZSE 2013. godine, a moguće i idućih godina…
moguće da ćemo već za par mjeseci s nostalgiijom pričati o smiješnim cijenama od 2x kuna po kojima se nekad moglo kupovati dionice DIOKI-a
Probojem (kao kroz putar) razine 23 ta razina postaje potpora. Tehnički može se povući do 30 – 32 kn ali do petka je vjerojatnija razina 28-30. Probivši 17 išlo se do 23, sad se probilo 23 i slijedeći otpor tek na razinama iznad 30 kn[emo_palacg]
nepostoji drugo rješenje
samo tako se može krenuti naprijed i napaltiti potraživanje
od svih kompanija u predstečajnoj dioki ima najveće šanse za uspjeh i poslije nagodbe
kad to kažem mislim da nastavi sa visoko profitabilnom proizvodnjom
bojim se da tekstilni i građevinski sektor če i poslje predstečajnih biti u velikim problemima
kupujem prodajem
ulazim izlazim
trgujte ljude
zaradite nešto i postanite potrošači
evo ja ču od zarade napravit ogradicu i dobro
nisam megaloman
pomalo
sretno i puno uspjeha
100 kuna nominala