Posejdon:
”
Biti ću jako sretan kad budemo sigurni da će se graditi barem jedan LNG terminal u Hrvatskoj.
A to što bi mi odmah dva… otom potom.
Slažem se da je to vrlo izvjesno nemoguća misija. Barem što se tiče Adrisa i Agrokora.
”
Nije to nimalo slično npr. kao otvoriti SUPERKONZUM, ili montirati kiosk DUHANA.
Ali šalu na stranu. Za Dioki je super stvar i plinovod do DINE, pa kada bi još mogli dobavljati plin iz podravskog bazena s dobrim količinama etana……U ruskom ga je jako malo!
Nije toliki problem što ga je malo u ruskom,nego što je previše sumpora,a to je preskupo za izdvajanje.to se može vidjeti po sisačkoj rafineriji unatrg godinu dana i problema sa sumporom ![bye]
” Sve je ljepše uz LNG,mada neće se popušiti uloženo jer DIOKI ulaže i dalje u razvoj firme.Tako je prošlo prilično nezapaženo informacija o plinskoj turbini za proizvodnju pare i električne energije u Jutarnjem listu,a i o tome da je delegacija DIOKI-a bila u Švedskoj na pregovorima o izgradnji iste na lokaciji Žitnjak![thumbsup]
samo za neupućene, drugi su to sigurno primjetili!
pixma:
”
” Sve je ljepše uz LNG,mada neće se popušiti uloženo jer DIOKI ulaže i dalje u razvoj firme.Tako je prošlo prilično nezapaženo informacija o plinskoj turbini za proizvodnju pare i električne energije u Jutarnjem listu,a i o tome da je delegacija DIOKI-a bila u Švedskoj na pregovorima o izgradnji iste na lokaciji Žitnjak![thumbsup]
”
Dakako da smo primjetili!
Kao i činjenicu da je HERA izdala 2 dozvole Diokiju.
Prva je za Opskrbu toplinskom energijom, a druga je za Trgovanje, posredovanje i zastupanje na tržištu energije!
Kada prodaju zemljište na Dini za LNGterminal u nešto moraju uložti lovu.
Kud logičnije nego za širenje u regiji.
Trebalo bi izviditi što nastaje tim mogućim preuzimanjem – regionalni lider u proizvodnji plastičnih masa?
Nije loše. [thumbsup]
super vijesti, ali naravno da će ovakve tekstove naručitelji iskoristiti za iskrcaje. budite oprezni. o diokiu se nije pisalo dok je kretao od 90 do 500 kuna, a sad odjednom svaki dan novi tekst. joj što mi se gade ovakva pretjerana očekivanja i navlačenja na dionicu u kojoj strpljivo čekam svojih 5 minuta odnosno cijene od preko 1000 kuna, ako ne i 1500.
Caymane, ali to je prirodno.
Ljudi su nanjušili krv.
Neki prije, neki kasnije.
Oni zadnju u redu će spušit svoju lovu, a oni prvi će dobro proći.
Vječiti burzovni krug se stalno vrti.
Jedina je mudrost prepoznati na vrijeme i biti strpljiv.
pixma:
”
”
Ja primjećujem da ako će tehnološki obnavljati pogon na Žitnjaku, to znači da nema ni govora o preseljenju u Omišalj!
Tekst iz današnjeg Jutarnejg lista.
Ova linija LNG-a mi vuče prema Plominu [shocked]
radnikdiok:
”
pixma:
”
”
”
Ja primjećujem da ako će tehnološki obnavljati pogon na Žitnjaku, to znači da nema ni govora o preseljenju u Omišalj!
Nema potrebe o preseljenju tako starog pogona,u planu razvoja je izgradnja novog pogona puno većeg kapaciteta od ovog na Žitnjaku[thumbsup]
Posejdon: ” Tekst iz današnjeg Jutarnejg lista. ” Ova linija LNG-a mi vuče prema Plominu [shocked]
Da, ali Krk uopće niti nije ucrtan. [sad]