DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sad je vjerojatno kolega zvonac i.e. bilo jasno zasto sam pisao da je jučer trajao iskrcaj na 22,70 danas na 21,00 i niže za sutra se ne usudim prognozirati…

[emo_plazi]

Pa napiši to još jedanput – mo smo ti malo priglupi pa ne shvaćamo tebe i slične.
Na svu sreću imamo dobar prijedlog predstečajne.
A sutrašnja, preksutrašnja cijena – ma koga boli briga!
Prodaj po 10 ako ti se to uklapa u tvoje dosadašnje pisanje!
Imati ćeš potvrdu onoga što se pisao.
Bez obzira na vrijednost kompanije i dionice.

Treći Lng terminal uz ove na Krku i u Pločama graditi će se u Rijeci Dubrovačkoj a vraća se i ideja elektrane Lukovo Šugarje pa ćemo još dodati tome i elektranu na plin u Osijeku i 4. a nadamo se ne i posljednji Lng terminal na Dunavu u Vukovaru.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Pa uvaženi kolega sava čemu nervoza, barem ste vi smiren ulagač.

Čisto radi ovih frizera volim napisat kad treba napustit frizerski salon.

Cjeneći vaše znanje i upoznatost sa gotovo svakim detaljom oko i u DIOKIJu složit ćete se da je zbog vašeg pisanja unazad nekoliko godina i lakomislenosti velik broj ulagača izgubio grdne novce.

Ja bi se svakako javno ispričao tim koji su vas pratili, al to neočekivam od tebe.

Sretno svim imateljima ove profitabilne kompanije.

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Da samo znate koliko je već bilo priča o ulaganjima kad je Luka Ploče d.d. u pitanju … Najnovija kanadska priča donosi LNG terminal i plinsku elektranu, a već se mjesecima vrlo ozbiljno razmatra projekt termoelektrane na ugljen. A gdje su delegacije iz Indonezije, Turske, Švedske, Italije, Katara … toliki su se već isprešetavali sa svojim idejama, a od projekata zasad ni p.

Bilo bi jako zanimljivo kad bi se moglo saznati tko je jučer postavljao prodajne naloge. Nažalost, nikad nećemo saznati. Izgleda da je Zagrebačka burza toliko jadna i plitka da vrlo lako, u slučaju potrebe, postane nečijom privatnom igraonicom.

Sad je vjerojatno kolega zvonac i.e. bilo jasno zasto sam pisao da je jučer trajao iskrcaj na 22,70 danas na 21,00 i niže za sutra se ne usudim prognozirati…

[emo_plazi]

Prati danas i idućih dana trgovanje i prati cijene,pa onda komentiraj ,kada izađe informacija(Danas ili u petak) da je PSN riješena i da su vjerovnici suglasni sa planom,biti će cijena 24-25 kn…ovo jučer što su radili je za lagani smijeh, pokušali rušiti ali bez uspijeha , danas tokom dana će morati kupovati po znatno višim cijenama,da bi vratili potreban broj dionica..

Cjeneći vaše znanje i upoznatost sa gotovo svakim detaljom oko i u DIOKIJu složit ćete se da je zbog vašeg pisanja unazad nekoliko godina i lakomislenosti velik broj ulagača izgubio grdne novce.

Ja bi se svakako javno ispričao tim koji su vas pratili, al to neočekivam od tebe.

Meni je svakako drago da se što više korisnika uključi na temu Dioki , no bilo bi mi drago da se i konkretno i korektno osvrćemo na činjenice.
Naime sada imamo sve brojke koje su relevantne za korektno zaključivanje.

Dakle ako imamo sve brojke jasno je ko dan da:
1. Da je HBOR proslijedio kredit koji je odobren od strane EIB-a krize u Dioiju ne bi bilo;
2. Da je HEP platio preuzetu zgradu na Žitnjaku u Diokiju ne bi bilo krize;
3. Da je JANAF platio Žitnjak koliko je bilo procjenjeno u Diokiju ne bi bilo krize;

To su činjenice koje nam daju itekako materijala za razmišljanje – pa nije valjda moje pisanje dovelo Dioki u krizu – krizu su izazvali redom navedeni!
Zbog njih Dioki već dvije godine skoro pa ne radi što je rezultiralo dodatnim gomilanjem troškova i gubitaka!!!!!

To su dakle činjenice htio to netko priznati ili ne – bit će skupština društva pa ćemo i to moći otvoreno raspraviti a ako tamo ne dobijemo odgovore dobiti će se negdje na drugom mjestu!

Meni je svakako drago da se što više korisnika uključi na temu Dioki , no bilo bi mi drago da se i konkretno i korektno osvrćemo na činjenice.
Naime sada imamo sve brojke koje su relevantne za korektno zaključivanje.

Dakle ako imamo sve brojke jasno je ko dan da:
1. Da je HBOR proslijedio kredit koji je odobren od strane EIB-a krize u Dioiju ne bi bilo;
2. Da je HEP platio preuzetu zgradu na Žitnjaku u Diokiju ne bi bilo krize;
3. Da je JANAF platio Žitnjak koliko je bilo procjenjeno u Diokiju ne bi bilo krize;

To su činjenice koje nam daju itekako materijala za razmišljanje – pa nije valjda moje pisanje dovelo Dioki u krizu – krizu su izazvali redom navedeni!
Zbog njih Dioki već dvije godine skoro pa ne radi što je rezultiralo dodatnim gomilanjem troškova i gubitaka!!!!!

To su dakle činjenice htio to netko priznati ili ne – bit će skupština društva pa ćemo i to moći otvoreno raspraviti a ako tamo ne dobijemo odgovore dobiti će se negdje na drugom mjestu!
[/quote]
Slažem se da vaše pisanje nije dovelo Dioki u krizu,ali vaše beskonačno spamanje i glorificiranje društva bez argumenata i pad(stravičan) cijene
dionice otkada vi pišete na ovoj temi, moglo je ili je dovelo do velikh gubitaka onih dioničara koji su vam vjerovali ili na temelju vašeg pisanja ulagali u ovu dionicu.Nadam se da takvih nema puno.
I sada ,u zadnjem postu,sebi svojstvenim, sugestivnim i kapcioznim riječnikom ,imam dojam, pokušavate “iznuditi” pozitivne reakcije potencijalnih ulagača.
A o argumentima s vama je gotovo bespredmetno polemizirati.
Samo napominjem, da je Dioki već imao strateškog partnera(daleko većeg i potentnijeg)pa smo vidjeli kako je to završilo.
Ništa još nije gotovo.Treba “hladne glave” pratiti razvoj događaja.
Pozdrav

sve što na ovo mogu reći je budemo videli a ti se vidim baviš onim čije je veći ili čiji je tata jači kad uz svoj post stavljaš [emo_plazi]
ne razumijem …a što ne bi prognozirao i za danas kao da to ima bilo kakav utjecaj na cijenu…samo udri uglavnom kao i bilo tko drugi imaš 50% šanse za pogoditi

pozdrav

[emo_plazi]

Savjetuješ napuštanje frizerskog salona ,kakve to veze ima sa Dioki, ne razumjem…

Sve relevantne činjenice su obijavljene , što možeš i pročitati, proizvodnja kreće i to se više nemože zaustaviti ,plan dogovoren i usuglašen..

Ponekad je bolje ništa ne reći..

Prijedlog predstećajne nagodbe je fenomenalan za dioničare,jer je 100 puno više od očekivanih 10, jer sa otpisom dugova
BV nebi trebao biti manji od 50.Ranije se pričalo o dokapitalizaciji od 350 mil kn po 10,a sada je to manje jer HEP i ZABA su za sada jedini dokapitalizanti sa 150 mil kn.Nitko ne da keš.
Svaka poduzeće koja pojede 50% temeljnog kapitala je zrela prestečajuša,a DIOKI koji je predstečajuša ne može to ponovno biti tj.BV mu uz nominalu od 100 ne može biti
manji od 50.Mislim da će novi biti 100 i više.
Da,ali samo ako predstečajna prođe.Da li će vjerovnici pristati na toliki otpis.Čermak to uvjetuje da bi kupio dionice od Ježića i da bi uložio 27 mil
EUR u nastavak poslovanja sa 130 radnika ,a ne sa 5xx kao što su drukeri,a i novinari drukeri pričali u posljednjem rastu.
Čermak za sada ne ulaže ništa i ucjenjuje vjerovnike.Ako ovaj prijedlog prođe mislim da ćete skinuti 100% na sadašnjih 20 kn po dionici,ali ako ne prođe.
Nadam se da ste svjesni rizika.

U DIOKIJU zadnjih dana za veliku većinu teče med i mlijeko,budućnost neizvjesna,ali ipak sa malo više optimizma možemo čekati budućnost.
Bitana informacija je da ćr Čermak ako otkupi Ježićev paket i bez obzira pošto kupuje morao bi i malim dioničarima ponuditi minimalno tromjesječni prosjek.Branite ga,mislim da je oko 20 i svakog dana raste jer iz izračuna izlaze niže cijene,a upadaju sve veće.
Čestitke kupcima ispod 20.

@lopina
– daj malo logiku uključi. ZaBa ima 120 milijuna kuna hipotekarno osiguranih tražbina, a prihvaća ih zamijeniti za 680.267 dionica, koje po tebi vrijede deset kuna svaka.

Znači, razlučni vjerovnik pristaje na otpis 92% (devedeset i dva posto) svojih potraživanja. Nema nikakve logike, zar ne?

Da ali HEP i ZABA dobivaju udio i u DINA.Ne samo u DIOKI.Vjerovatno će nešto izgubiti ali sigurno ne preko 50%.Možda i zarade.Sa nestrpljenjem očekujem
konsolidirano izvješće ako predstečajna prođe.

Jutro je pametnije od noći,ali je još pametnije nakon protoka dvije noći.

Prijedlog PSN prolazi zato jer se vjerovnici ne sastaju jednom mjese
čno kad su službene sjednice, već se svakodnevno sve usuglašava pod patronatom ministarstva financija.

vid'la žaba...

New Report

Close