DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kliring@ naravno da nije cudno ..samo je cifra svaki put sve niza..[emo_vrtimise]
ovdje kad pukne 10 kn..provalija …

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

Konačno nekakve konkretne dobre vijesti za sadašnje i bivše radnike, koliko se ja kužim u te brojke radnici bi sad konačno trebali vidjeti svoje pare. Ispravite me ako griješim vi koji se u to bolje kužite.

dakle,
smanjenje kapitala smanjenjem nominale sa 240 na 100kn te povećanje kapitala konverzijom potraživanja HEP i ZABA u 27,55% kapitala izdanjem 154 K novih dionica nominalne vrijednosti 100kn dok će se HIPO i plaće dijelom pokriti prodajom neoperativne imovine a ostali vjerovnici otpisom i reprogramom namiriti iz dobiti budućeg poslovanja…međutim, nejasno mi je kako i po kojim uvjetima Čermak preuzima Ježićeve dionice da bi nakon smanjenja pa povečanja kapitala stekao udio od 55%

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Konverzija potraživanja u kapital po 100 kuna. Broj dionica povečava se sa 4.042.058 na 5.578.790.

novi br.dionica 5.578.790
prihodi 2014.ako bude kao špo špagu cca 100 mil kn
dobit oko 8 mil kn,ako Bog da
100 mil kn prihoda ne vrijedi više od 50 mil MCAP
P/S=100mil:5,578.790=cca 18 kn
po ovom pokazatelju ne vrijedi više od 9 kn tj P/S=cca o,5
dobit u 2014 od 9 mil kn ,ako je bude
po dionici 9mil:5.578.790=1,61 I to ne vrijedi više od 15 kn.
Ok sada ste u transu.Ali već krajem dana otrežnjenje.Sutra i za koji dan nazad prema fair vrijednosti.
Ovo je ipak dobro za dioničare koji su ulazili zadnjih mjeseci jer neće biti
značajnijih gubitaka,ali za stare vlasnike totalna katastrofa.
Čestitke špekulantima naročito onima koji sada izlaze!!!!

[/quote]

Dok je euforija i dok je dionica u fokusu ulagača imamo skokove ovih razmjera….

Ono što ja vidim iskrcaj na 22.70 kn, većina naloga na kupnji je radi umjetničkog dojma i lakšeg iskrcaja.
Svakako čestitam svim imateljim dionice, naravno oni koji su kupovali ispod 20 kn…

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Je li to moguće da će dokap na DLKV ići po 10 kn, a cijena dionice DLKV na burzi je oko 30 kn, a dokap DLKV će ići po 100 kn, a cijena na burzi je 22 kn?!? [emo_zacudjen]

Ovo nije dokapitalizacija nego predstecajna nagodba. U dokapitalizaciji ljudi placaju onoliko koliko misle da dionica vrijedi i u dokapitalizaciju ulaze dobrovoljno. U predstecajnoj nagodbi niti su dobrovoljno niti placaju onoliko koliko misle da dionica vrijedi.

To sto je netko prisiljen pretvoriti dug po 100kn ne znaci da je vrijednost dionice 100 kuna.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Je li to moguće da će dokap na DLKV ići po 10 kn, a cijena dionice DLKV na burzi je oko 30 kn, a dokap DLKV će ići po 100 kn, a cijena na burzi je 22 kn?!? [emo_zacudjen]

Ovo nije dokapitalizacija nego predstecajna nagodba. U dokapitalizaciji ljudi placaju onoliko koliko misle da dionica vrijedi i u dokapitalizaciju ulaze dobrovoljno. U predstecajnoj nagodbi niti su dobrovoljno niti placaju onoliko koliko misle da dionica vrijedi.

To sto je netko prisiljen pretvoriti dug po 100kn ne znaci da je vrijednost dionice 100 kuna.
[/quote]

Pa, zato ni cijena na burzi nije sto kuna, već 22 kune. U prošlom planu financijskog restrukturiranja nominala je padala na deset kuna, a ovoga puta je na sto kuna. A i tada kada je bilo predviđeno da padne na deset kuna, znala je biti iznad 20 kuna na burzi.

dakle,
smanjenje kapitala smanjenjem nominale sa 240 na 100kn te povećanje kapitala konverzijom potraživanja HEP i ZABA u 27,55% kapitala izdanjem 154 K novih dionica nominalne vrijednosti 100kn dok će se HIPO i plaće dijelom pokriti prodajom neoperativne imovine a ostali vjerovnici otpisom i reprogramom namiriti iz dobiti budućeg poslovanja…međutim, nejasno mi je kako i po kojim uvjetima Čermak preuzima Ježićeve dionice da bi nakon smanjenja pa povečanja kapitala stekao udio od 55%

Ježić je kupio Ježićeve dionice ili će kupiti.I to 55% od 5.500 a to je cca tri mil dionica,a to je Ježić.Vjerovatno za 1 kn ali mislim
ne više od tromjesečnog prosjeka nije plati,pa bi mogli dobiti i obvezujuću ponudu ,naravno maksimalno po tromjesečnom prosjeku.
Za 1 mil dioniva vjerovatno će vam ponuditi po 20,a ta informacija je dobra jer dionica nebi trebala skliznuti ispod tog prosjeka.
Nadam se da Crodux neće biti oslobođen od preuzimanja jer se ipak radi o
kupnji većinskog paketa ,a ne o dokapitalizacije.
Ali sve je moguće.

Da vidimo tko noći s dionicama, a tko ne…

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Jučer sam VAM SVIM pokušao obrazložiti mehanizme……neki su slušali a neki nisu.
Iako nije baš 100% na tragu mojih promišljanja nije tako ni daleko.
Ne stoji činjenica da je neoperativna imovina NELIKVIDNA te da će Čermak nešto kao uložiti – dat će samo garancije.
Ako je vjerovati natpisima da je nudio oko 27 milijuna eura za RJ udio ispada da je platio dionicu oko 70 kuna.

Potrazivanja HEP-a i Zagrebacke banke se namiruju u iznosu od 100% i to pretvaranjem duga u dionice po nominali od 100kn..ukupno 153 mil kuna…Cermak se obavezuje ulozit dodatnih 27 mil eura..ili 202 mil kuna a preuzima 3 mil kuna od dioki holdinga ( po 100 kn je 300 mil kuna , a ne kako u psn stoji 30…ako se ne varam) i dolazi do 55% vlasnistva. Plan proizvodnje predvida godisnju dobit od 8 mil kuna..!?!…i broj zaposlenih oko 150..!?!..Nisam pozvan da ulazim u mogucnosti razvoja ove industrije , to ce bolje znati ljudi iz struke …ali cini mi se da je to dobra priprema za daljnju prodaju nekom jacem igracu .

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Ok sada ste u transu.Ali već krajem dana otrežnjenje.Sutra i za koji dan nazad prema fair vrijednosti.

Kolega, zaboravljate na Dinu – petrokemiju, u kojoj Dioki ostaje većinski vlasnik s jedno 60% udjela. Ako u navedenu računicu uvrstite Dinu, brojke ispadaju malo drukčije. [emo_namigusa]

[/quote]
Ma upravo tako.Uskoro će doći i “otrežnjenje”.
I dalje se “igra na neviđeno”,ali i to je burza na razini “kockarnice”.
No,uskoro ćemo znati više.
Pozdrav

New Report

Close