Polomilo ga prekjučer ali je jučer na otvaranju išlo dobrano po 17 i izdržalo je. Danas je bilo šanse da odemo ispod ali ni to nije uspjelo i sad smo opet iznad i to vrlo sigurno i tu čekamo daljnji rasplet.
U daljnjem trgovanju ,(ponedjeljak,utorak je izvjestan daljnji rast od 5-10% plusa )pozicioniranje cijene oko 22-23 kn ,a onda u srijedu i četvrtak veči rast do 25-26 kn…
Misli li se medju njima i na Dioki..neznam..ali po svemu sudeci bit ce to vrlo brzo…ako znamo da je 30. praznik..petak bas i nije dan za neke odluke..moguce vec pocetkom tjedna
“”…Linić je istaknuo da se ovih dana trebaju donijeti ‘teške odluke’ za četiri velike tvrtke…””
http://www.vecernji.hr/biznis/poduzetnicima-koji-ne-podmire-racune-globa-milijun-kuna-clanak-559262
Pozdrav
Na RITV
Vesna Pusić i Vrdoljak -LNG terminal
Za pogledati.
lacoste10
Opet si počeo drukati na rast od 26kn. Mjesec dana te nije bilo pa si opet počeo. Daj napiši nešto pametno jer da znaš na koloko će cijena već bi radio za neku veliku brokersku kuću.
U daljnjem trgovanju ,(ponedjeljak,utorak je izvjestan daljnji rast od 5-10% plusa )pozicioniranje cijene oko 22-23 kn ,a onda u srijedu i četvrtak veči rast do 25-26 kn…
I ja mislim da ova (i moja) dionica može u iduća dva tjedna ići gore pa i uzletjeti- a razlog tome što više može nego ne mora jesu bolje vijesti i pozicija Diokija pa i njegovih dioničara nego prije 45 dana…
Ukoliko se pokaže točnim Savino predvidjanje da će se Dioki dokapitalizirati vlastitom imovinom bez tiskanja i podjele novih dionica, možemo reći, što bi rekao naš narodni umjetnik da smo, mi dioničari koji smo ih kupili recimo do 40 kuna na KONJU’.
uglavnom, idući tjedan je tjedan rasta a možda i čišćenja.i zato je tu odnos nije kao što je rekao Coyote,koga cijenim zbog njegovog realizma, 50-50,nego nešto više u prilog kupovine i rasta.uostalom ono što je lijepo i pošteno u dioničarstvu (naravno ako nisi srećko koji ima višak znanja) jeste da sam sebi dovodiš u položaj dobitnika ili gubitnika.
p.s.nadam se da nisam nikoga nagovorio na kupnju ali i odgovorio od nje.
lacoste10
Opet si počeo drukati na rast od 26kn. Mjesec dana te nije bilo pa si opet počeo. Daj napiši nešto pametno jer da znaš na koloko će cijena već bi radio za neku veliku brokersku kuću.
Nema potrebe za drukanjem vezano za ovu dionicu,rast je krenuo i naveo sam po grafu gdje treba završit.
Bez nagovora na kupnju ili prodaju .
Posveti se trgovanju ,moje postove zanemari,tek toliko da pišem[emo_smijeh]
Samo da dokap ne ide po 10kn. Onda je pušing za sve koji su kupovali iznad 10kn. Pamet u glavu. Strpljivo čekati, a ne ići glavom kroz zid jer ima dionica na prodaji. Nemojte samo na kraju zazivati Hanfu i Dorh jer ste si sami krivi.
Ok.. neka bude formalnost…ali nece biti slijedeci tjedan, to sigurno.
Jeli sigurno 100% ili ne..
Lijepo ti je najavljeno od Ministra Linića iz Vlade,službena izjava ,koju je cijela javnost mogla poslušati ,a i tekst je postan na ovoj temi,treba samo pročitati, riješenje do kraja mijeseca,imaš još 4 radna dana do tada.
Što misliš da će ići ova izjava za javnost od strane vlade ,a da nije prije toga usuglašena i dogovorena ,sa svim zainteresiranim stranama ,uključujući gos:Čermaka ,Hypo i sudionike PSN.
Ponekad je bolje ništa ne komentirati ,nego svašta komentirati u efektu, Na ročištu će samo formalno potvrditi dogovor koji je postignut prošli tijedan..
A i Gazprom se pojavljuje u igri kao interesant ,što se može pročitati na ovoj temi ,stranicu unazak.
A kada oni ulažu ,uvjek daju veću cijenu ponude oko 20% od postojeće ,stoga svim trenutnim akterima je u cilju što skorija realizacija ovog projekta i riješenje PSN,koja slijedi u idućim danima…
Stoga mirno gledalicu u ruke i prati trgovanje , rast cijene i riješenje koje se treba obijavit u iduća 4 dana.
Pozdrav gospodine.
Samo da dokap ne ide po 10kn. Onda je pušing za sve koji su kupovali iznad 10kn. Pamet u glavu. Strpljivo čekati, a ne ići glavom kroz zid jer ima dionica na prodaji. Nemojte samo na kraju zazivati Hanfu i Dorh jer ste si sami krivi.
Upravo tako!!! Njihovi glavni izvori su “selektivno izabrani novinski članci” i osobne želje.Gotovo je sigurno,po meni,da će “mali izvisiti”.
I da bude dokapitalizacije,ona će biti u interesu investitora,a ne dioničara.
I onda će opet “zazivati Hanfu,Dorh i neke druge”!!!!
Uvijek za njihove promašene investicije trebaju odgovarati drugi,a ne oni,ali to
jednostavno “neće proći”!!!
Pozdrav
nemože Čermak postati vlasnik bez izdavanja povečeg broja novih dionica…isto tako bankama nije stalo do novaca, niti su im potrebne nekretnine koje tko zna dali će moći unovčiti po tržišnoj cijeni…banke će vrlo rado prihvatiti odgovarajući broj novih dionica po niskoj cijeni jer im to garantira da će, bude li firma opstala, njihovi udjeli višestruko vrijediti…u tom slučaju i samim bankama u interesu je dodatno pomoći diokiju…jer tada štite svoje interese…
dakle…bespredmetno je raspravljati da li sada vrijedi 10, 15, ili 22-23kn
iskreno, trenutna vrijednost dionice je ispod nule
izdavanjem novih dionica koje će se dogoditi u količinama barem 7-8 puta većim od postojećih dat će vrijednost postojećim dionicama koje sad ne vrijede baš ništa, osim u špekulativnom smislu…
ali, ne zavaravajte se da će ta vrijednost letjeti u nebesa…vrijednost novog diokija neupitna je, ali upitna je vrijednost novih dionica kojih će biti jako puno…
neznam zašto neki misle da će R.J. biti nagrađen cijenom dionice jer je uništio firmu…
siguran sam da se putem postojećih dionica trguje nećim što je uništeno…i sad bi svi htjeli da kupnjom uništene stvari dobiju vrijednost nečeg novog…
neće ići…
kao da kupiš na otpadu trulu školjku od škode i očekuješ da će joj vrijednost porasti zato što će švabo uletiti u tvornicu kao večinski vlasnik…nema šanse…
biti će uspjeh da se radnicima omoguće radna mjesta, a ti isti radnici morat će se dobro oznojiti da ovo čime sada trgujemo dobije na vrijednosti…
vrijednost dionice trenutno nije prioritet, a uostalom koga briga za postojeće dioničare…zadnjih godina ulagali su u nešto što je propadalo…tko ih je tjerao da kupuju…