Način utvrđivanja vrijednosti
Članak 92.
(3) Ako su u sudskom ili izvansudskom sporazumu na temelju kojega je stečeno založno ili koje drugo odgovarajuće pravo na nekretnini radi osiguranja tražbine čije se namirenje traži stranke utvrdile vrijednost nekretnine, ta će se vrijednost uzeti kao mjerodavna, osim ako se stranke drukčije ne sporazumiju u postupku pred sudom najkasnije do donošenja zaključka o prodaji.
Prodajna cijena
Članak 102.
(1) Na prvom ročištu za dražbu nekretninu se ne može prodati ispod dvije trećine utvrđene vrijednosti nekretnine (članak 92.).
(2) Na drugom ročištu za dražbu nekretnina se ne može prodati ispod jedne polovine njezine utvrđene vrijednosti.
[/quote]
Upravo tako.STRANKE SE MOGU SPORAZUMNO DOGOVORITI I O NIŽOJ CIJENI DO DONOŠENJA ZAKLJUČKA O PRODAJI!
Pozdrav
[/quote]
A to je očito propušteno jer su banke izrazile nezadovoljstvo procjenjenom vrijednošću neoperativne imovine a koju je Dioki Grupa prijavila u predstečajnoj nagodbi Dina petrokemije.
Dioki Grupa je prijavila potraživanja od 1,35 milijardi kuna – pametnom dosta!!!!
Isknjižimo 700 milijuna bankarskih potraživanja i ubacimo naših 1,35 milijardi kuna.
Sve u našim rukama – tako jučer utvrđeno.
[/quote]
Netočno.
Situacija je iznimno loša i teška i možda je stečaj jedino rješenje ukoliko ne bude strateškog investitora.A i u tom slučaju,po meni,ova cijena dionice neće biti održiva jer je nerealno visoka.
Pozdrav
[/quote]
1,35 milijardi kuna nije nerealno visoko nego realna cijena koja je utvrđena Javnim ispravama sastavljenim uz suglasnost banke i Diokija. I svi ugovori su dostupni na stranicama Fine.
To ne može nitko osporiti bez pristanka Diokija.
A Dioki Grupa je u cjelosti prijavila potraživanja, na procjenjenu vrijednost pa je jasno da ni unutar Dioki Grupe moraju voditi računa o našim interesima posebice ako su oni tako jako argumentirani.
Dakle ako netko misli da je 262 milijuna kuna za zemljište Ćufa prevelik iznos neka uzme u obzir namjenu zemljišta.
biskoavi
evo lajički, vi meni posudite napr 1 milju , ja vama u zalog dam recimo nekretninu u toj istoj vrijednosti ili recimo da vrijedi 1,5 milj, nebitno.
dogovorimo se da je vaša ako ne vratim pare, ja ih ne vratim vama i vi prodajete tu nekretninu da se namirite, mislim da nije moj nego vas problem za koliko čete ju prodat ja sam skino svoj dug od 1 milje taman vi dobili 100 eura za nju
naravno ovo se odnosi ako nema dogovorenih nikakvih drugih instrumenata
osiguranja
pa pravi hipotekarni kredit bi trebao biti takav, pa di češ više od deranja kože ( tu se slažemo u potpunosti) ako založiš nešto što vrijedno 3,4,5 puta više nego dobiješ trenutno, pa na kamatu kada daješ novac osiguravaš se samo nekretninom, zemljištem, pokretninom onako kako ti želiš i tebi paše pa ti opet nije garancija 100% uvijek ima rizika i za kreditora , normalno ne više nego za kreditoprimca
Kolega,"onako laički,po vaški"da li znate za i jednu banku u Hrvatskoj koja će Vam dati "pare" uz samo zalog na nekretnini(makar ista vredila znatno više)!!!!
Ne znate sigurno,kao niti ja!!!!
Banke će "vam prije oguliti kožu" nego odustati od naplate,zar ne.
Pozdrav
[/quote]
Dali je obijavljeno što na FINI- vezano za sastanak ,
Ministarstvo financija-Fina…???
Da se može riješavat terminal…do danas je trebalo biti obijavljeno…
@sava
Dali je obijavljeno što na FINI- vezano za sastanak ,
Ministarstvo financija-Fina…???
Da se može riješavat terminal…do danas je trebalo biti obijavljeno…
Što se tiče LNG terminala javna je tajna da je u USA s Vrdoljakom na razgovore u State Department i Exxon išao i bivši direktor Plinacra Mladen Antunović. Dakle izvoz američkog LNG-a će odobravati State Department a obzirom na važnost ovog našeg LNG terminala za strategiju USA na ovom području tu imamo zeleno svjetlo pa je logično da se Exxon kao najjači USA brand i provoditelj strategije na području energetike uključi u čitavi posao.
Glede predstečajne nagodbe – nema tu nikakvih repova. Svi su prijavili svoje tražbine pa tako i Dioki Grupa – ako dodamo AdriaOil i posudbe i kredite Diokija ukupni iznos je 1,35 milijardi + 320 milijuna = 1,67 milijardi kuna.
Svi ostali ni pola toga iznosa.
Dina je prihvatila takve cifre i tu više nitko ne može ništa učiniti – za sve postoje dokumenti i javne isprave kojima je utvrđena vrijednost založene imovine!
Ne može se na nagodbi stavljati u sumnju javna isprava nastala na temelju sporazuma dviju ili više strana.
Dakle Dioki može zadržati Dinu i u 100% vlasništvu.
A što je za nastavak poslovanja vrlo bitno – kao i za vrijednost Diokija.
Da nisam na otvaranju kupio optimu,kako bi slagao naloge na bidu po 17,te dokupljivao od “PANIČARA”.[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Da nisam na otvaranju kupio optimu,kako bi slagao naloge na bidu po 17,te dokupljivao od "PANIČARA".[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Možda bi kupovali od pametnih na 17,a od paničara možda na 10 ili 5 ili??????
Ne znam što Vam je smješno ako cijena ovako pada???
Nemam pojma koja je cijena “realna”,ali mislim da je “dionica turborizična”.
Svatko neka odlučuje za sebe i nikoga ne treba “nagovarati” na bilo što!!!
Pozdrav
Da nisam na otvaranju kupio optimu,kako bi slagao naloge na bidu po 17,te dokupljivao od "PANIČARA".[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Možda bi kupovali od pametnih na 17,a od paničara možda na 10 ili 5 ili??????
Ne znam što Vam je smješno ako cijena ovako pada???
Nemam pojma koja je cijena "realna",ali mislim da je "dionica turborizična".
Svatko neka odlučuje za sebe i nikoga ne treba "nagovarati" na bilo što!!!
Pozdrav
[/quote]
sad si se tu uvalio i prodaješ pametan
bisaku
ne posjedujes diokija,pa neznam zasto imas potrebu komentirati.ti bi kupio,ali te muci dokle joj je dno.ja sam komentirao sto bih ja napravio.a takvi kao ti kad dioki krene prema gore uzmete godisnji na forumu.
p.s.kupi po 17 ne boj se.[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Loš direktor, dobar suputnik
Vrdoljak smijenjenog šefa Plinacra Mladena Antunovića poveo u SAD bez znanja Vlade
Objavljeno: 25. travnja 2013. u 9:57
Vaš link …
To je prekoocenska priča o LNG-u.
I s kime se priča i dogovara s State Departmentom i Exxonom.
Dakle to je sve bliže i bliže a nije daleko ni dan ni sat kada će se preuzeti zemljište.
Ne bi me čudilo da je Čermak onih 27m eura ponudio upravo za to zemljište!