DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

bisakovi
mješaš kruške i jabuke
Validus je otišao u stecaj nažalost
a DIOKI je u predstecajnoj nagodbi

Sve je njemu jasno i ne brini ti za njega.
Dioki i ostale kompanije iz Grupe sporazumno s bankama su utvrdili vrijednost nekretnine a prije potpisivanja ovršne isprave i to sporazumom o zasnivanju založnog prava na njoj.
TAKO TO IDE – zakon je brana bezakonju.

sava,
sve razumijem.

bisakovi
mješaš kruške i jabuke
Validus je otišao u stecaj nažalost
a DIOKI je u predstecajnoj nagodbi

DA ,Joka,upravo tako predSTEČAJNOJ nagodbi,zar ne???
Pisali ste i za Validus da je stečaj nemoguć,zar ne????
Pozdrav

Procjena je ovdje MANJE BITNA.Bitna je tržišna vrijednost nekretnina i njihov PRAVNI STATUS.
I u "Validusu" su vredille nekretnine puuunnnnoooo.Po kolko su izlicitirane????
Zar je to toliko teško shvatiti????
Pozdrav

Način utvrđivanja vrijednosti

Članak 92.

(3) Ako su u sudskom ili izvansudskom sporazumu na temelju kojega je stečeno založno ili koje drugo odgovarajuće pravo na nekretnini radi osiguranja tražbine čije se namirenje traži stranke utvrdile vrijednost nekretnine, ta će se vrijednost uzeti kao mjerodavna, osim ako se stranke drukčije ne sporazumiju u postupku pred sudom najkasnije do donošenja zaključka o prodaji.

Prodajna cijena

Članak 102.

(1) Na prvom ročištu za dražbu nekretninu se ne može prodati ispod dvije trećine utvrđene vrijednosti nekretnine (članak 92.).

(2) Na drugom ročištu za dražbu nekretnina se ne može prodati ispod jedne polovine njezine utvrđene vrijednosti.

Procjena je ovdje MANJE BITNA.Bitna je tržišna vrijednost nekretnina i njihov PRAVNI STATUS.
Pozdrav

Članak 92.

(3) Ako su u sudskom ili izvansudskom sporazumu na temelju kojega je stečeno založno ili koje drugo odgovarajuće pravo na nekretnini radi osiguranja tražbine čije se namirenje traži stranke utvrdile vrijednost nekretnine, ta će se vrijednost uzeti kao mjerodavna, osim ako se stranke drukčije ne sporazumiju u postupku pred sudom najkasnije do donošenja zaključka o prodaji.

Prodajna cijena

Članak 102.

(1) Na prvom ročištu za dražbu nekretninu se ne može prodati ispod dvije trećine utvrđene vrijednosti nekretnine (članak 92.).

(2) Na drugom ročištu za dražbu nekretnina se ne može prodati ispod jedne polovine njezine utvrđene vrijednosti.
[/quote]
Upravo tako.STRANKE SE MOGU SPORAZUMNO DOGOVORITI I O NIŽOJ CIJENI DO DONOŠENJA ZAKLJUČKA O PRODAJI!
Pozdrav

Pozdrav

Članak 92.

Prodajna cijena

Članak 102.

[/quote]
Upravo tako.STRANKE SE MOGU SPORAZUMNO DOGOVORITI I O NIŽOJ CIJENI DO DONOŠENJA ZAKLJUČKA O PRODAJI!
Pozdrav
[/quote]

A to je očito propušteno jer su banke izrazile nezadovoljstvo procjenjenom vrijednošću neoperativne imovine a koju je Dioki Grupa prijavila u predstečajnoj nagodbi Dina petrokemije.
Dioki Grupa je prijavila potraživanja od 1,35 milijardi kuna – pametnom dosta!!!!
Isknjižimo 700 milijuna bankarskih potraživanja i ubacimo naših 1,35 milijardi kuna.
Sve u našim rukama – tako jučer utvrđeno.

Pozdrav

Članak 92.

Prodajna cijena

Članak 102.

[/quote]
Pozdrav
[/quote]

A to je očito propušteno jer su banke izrazile nezadovoljstvo procjenjenom vrijednošću neoperativne imovine a koju je Dioki Grupa prijavila u predstečajnoj nagodbi Dina petrokemije.
Dioki Grupa je prijavila potraživanja od 1,35 milijardi kuna – pametnom dosta!!!!
Isknjižimo 700 milijuna bankarskih potraživanja i ubacimo naših 1,35 milijardi kuna.
Sve u našim rukama – tako jučer utvrđeno.
[/quote]
Netočno.
Situacija je iznimno loša i teška i možda je stečaj jedino rješenje ukoliko ne bude strateškog investitora.A i u tom slučaju,po meni,ova cijena dionice neće biti održiva jer je nerealno visoka.
Pozdrav

1) pa će se sastati savjetodavno vijeće Fine, te će uz pomoć Ministarstva financija donijeti pravno mišljenje do petka.
-strpi se još nekoliko sati..

Strateški investitor postoji-Gos: Čermak…
Ulaže 27 miliona eura..

biskoavi

evo lajički, vi meni posudite napr 1 milju , ja vama u zalog dam recimo nekretninu u toj istoj vrijednosti ili recimo da vrijedi 1,5 milj, nebitno.
dogovorimo se da je vaša ako ne vratim pare, ja ih ne vratim vama i vi prodajete tu nekretninu da se namirite, mislim da nije moj nego vas problem za koliko čete ju prodat ja sam skino svoj dug od 1 milje taman vi dobili 100 eura za nju
naravno ovo se odnosi ako nema dogovorenih nikakvih drugih instrumenata osiguranja

pepe7

biskoavi

evo lajički, vi meni posudite napr 1 milju , ja vama u zalog dam recimo nekretninu u toj istoj vrijednosti ili recimo da vrijedi 1,5 milj, nebitno.
dogovorimo se da je vaša ako ne vratim pare, ja ih ne vratim vama i vi prodajete tu nekretninu da se namirite, mislim da nije moj nego vas problem za koliko čete ju prodat ja sam skino svoj dug od 1 milje taman vi dobili 100 eura za nju
naravno ovo se odnosi ako nema dogovorenih nikakvih drugih instrumenata osiguranja

Kolega,”onako laički,po vaški”da li znate za i jednu banku u Hrvatskoj koja će Vam dati “pare” uz samo zalog na nekretnini(makar ista vredila znatno više)!!!!
Ne znate sigurno,kao niti ja!!!!
Banke će “vam prije oguliti kožu” nego odustati od naplate,zar ne.
Pozdrav

biskoavi

Kolega,"onako laički,po vaški"da li znate za i jednu banku u Hrvatskoj koja će Vam dati "pare" uz samo zalog na nekretnini(makar ista vredila znatno više)!!!!
Ne znate sigurno,kao niti ja!!!!
Banke će "vam prije oguliti kožu" nego odustati od naplate,zar ne.
Pozdrav
[/quote]
ako tako bude nece niti jedna pred stecajna nagodba uspijet
usput imam preko 11.000 dionica VLDS-a
i još bih kupio van ZSE
i DIOKIJA sam pun

2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473)/FILIPOVIĆ MARIJAN (70267961542) 134.225

Prodao 1725 u ponedjeljak. Dan prije rocista. Ocito bas nije ocekivao neke dobre vijesti.

..jos samo 100 puta toliko i vani je. 😀

New Report

Close