@bisakovi
Daj molim te ne uspoređuj jedan validus sa ovime,lijepo sam vam rekao da ćete popušiti ,niste slušali ,ovdje se radi samo o obavjesti tokom dana od Fine-MF..
Očekujemo samo trenutak objave vijesti -da LNG može slobodno u prodaju…
Za dva-tri dana počinju pregovori…
Zašto ne uspoređivati????
Banke imaju izlučno pravo na nekretnine,što znači da na te nekretnine ne možete računati,zar ne????
Da nema predstečajne nagodbe,društvo bi vjerovatno već bilo “zrelo za stečaj”,a to ni sada nije isključeno,zar ne.
Vaše želje su jedno,ali realnost je nešto potpuno drugačije.
Pozdrav
@bisakovi
Dioki i ostale kompanije iz Dioki Grupe nisu radili procjene zemljišta – to su radili ovlašteni procjenitelji u bankama jer i sam znaš da nema hipotekarnog kredita bez procjene vrijednosti založene nekretnine – za ZABA-u to radi njihova tvrtka ZANE.
Sve dok je to tako vrijednost te neoperatibne imovine je 1,35 milijardi kuna!!!!
I toliko su kao jamci i založni dužnici prijavili u predstečajnu nagodbu i pomeli sve ostale tako da je vlasništvo nad Dinom i predstečajna neupitna. S takvim potraživanjima Dina je preko 90% Diokijeva.
Ja nisam ni očekivao da će se to svidjeti bankama – no banke zaboravljaju da nema i ovce i novce. Bilo je biraj i izabrale su.
Dakle teroteski i da bude 1 milijarda novih dionica one su 90% Diokijeve pa broj dionica faktički ne može nauditi kompaniji!
Može nauditi dioničarima i to jaaaaakkkkkoooooo.
Onima koji kupuju i kupovali su na burzi !!!Na njih mislim!!!
Dokapitalizacijom za “siću po dionici”,vrednost dionice se može “srozati” na nekoliko kuna,zar ne!!!!?????
Vi iznosite samo spisak želja.Ništa više.
Pozdrav
U bilo kojoj opciji važna je imovina i njena vrijednost!
A vrijednost neoperativne imovine je 1,35 milijardi kuna i to po procjeni banaka.
I cilj mi nije bio polemizirati s tobom – svatko ima pravo iznositi stavove.
Htio sam samo upozoriti na pisanje Poslovnog – totalno neprofesionalno je tvrditi da se ne zna i da banke ne znaju na koliko su procjenili zemljište.
Vidi se to jasno iz prijavljenih potraživanja Dioki Grupe.
Prijavom su izbjegli mogućnost da se banke naplate i neoperativnom imovinom i udjelima.
Ako sam ja sudužnik i banka mi oduzme nešto što vrijedi 100 za dug od 50 ja imam pravo potraživati 100 od onoga komu sam bio sudužnik!
@bisakovi
U bilo kojoj opciji važna je imovina i njena vrijednost!
A vrijednost neoperativne imovine je 1,35 milijardi kuna i to po procjeni banaka.
I cilj mi nije bio polemizirati s tobom – svatko ima pravo iznositi stavove.
Htio sam samo upozoriti na pisanje Poslovnog – totalno neprofesionalno je tvrditi da se ne zna i da banke ne znaju na koliko su procjenili zemljište.
Vidi se to jasno iz prijavljenih potraživanja Dioki Grupe.
Prijavom su izbjegli mogućnost da se banke naplate i neoperativnom imovinom i udjelima.
Ako sam ja sudužnik i banka mi oduzme nešto što vrijedi 100 za dug od 50 ja imam pravo potraživati 100 od onoga komu sam bio sudužnik!
Možete teoretski potraživati tzv. regresnom tužbom i o tome se vodi zasebni sudski postupak(koji može trajati duuuuggggooo).
To nikako ne znači da ćete traženi iznos i dobiti ,a kamoli “ovršiti”!!!!
Radi se o sudskom SPORU!!!
Praksa je(lako provjerljiva) da se tržišna i procjenjena vrednost jaaakkkkoooo razlikuju.
Prilikom procjene je moguće da su tržišne okolnosti bile bitno drugačije,zar ne????
Po meni,firmu može spasiti samo ozbiljan strateški partner,ništa drugo,ali on će paziti na svoj interes,a ne interes postojećih dioničara.
@bisakobi
Pričaš gluposti i nisi u pravu.
Ako Dina – dužnik – prihvati prijavljena potraživanja a hoće iz 1001 razloga nitko ih ne može osporiti!
Glede tržišne cijene također nisi u pravu – procjenjuje se vrijednost nekretnine i poznati su uzusi na koji se to način radi, a ta tvoja tržišna vrijednost mogu samo reći da ne može u ovršnom postupku po Ovršnom Zakonu ići ispod 2/3 procjenjene vrijednosti na prvom i 1/2 vrijednosti na drugom roćištu.
Dakle minimalno 675 milijuna kuna ukoliko ide na prodaju u ovršnom postupku.
Banka ne može tražiti nikakvo naknadno procjenjivanje – ako je smatrala da su se izmjenili tržišni uvjeti onda je trebala zatražiti dodatne garancije za kredite!!!!!
g. Savo, potpuno se slažem sa vama da je imovina Diokija i Dine daleko veća od duga ali nevezano sa time htio bih zapitati sve zainteresirane i radno ili novčano uključene što je sa vlasnikom, g. Ježićem? Taj čovjek koji je večinski vlasnik kompanije ponaša se kao Marsovac,kao da nema nikakvu pa ni javnu odgovornost ni prema poduzeću ni prema nama malim dioničarima koji smo uložili svoje pošteno zarađene ili naslijeđene novčiće u dionice firme.
Da li gospodin Ježić zna pričati ili pisati?Ima li taj čovjek osobine reptila o kojemu govori David Icke ili europeiziranog poslovnog čovjeka?Kako jedan reptil može imati prijatelje u političkom i privrednom životu ako i oni nisu zmije? Čemu to skrivanje, tajnovitost i šutnja postojećeg večinskog vlasnika?Ili bolje pitanje-koje sive eminencije stoje iza g.Ježića ukoliko on nije pravi vlasnik?Kome je u interesu da poduzeće stoji i propada uz skupe troškove umjesto da radi?Samo su banke te koje su blokirale postojanje?
Gospodin Ježić nam je dužan dati odgovore o razlozima propadanja i uvjetima prodaje-predaje firme.Na kraju krajeve zašto mi mali dioničari moramo najviše ispaštati?
A I vi novinari ste u tome sve samo ne nevinašca.
@bisakobi
Pričaš gluposti i nisi u pravu.
Ako Dina – dužnik – prihvati prijavljena potraživanja a hoće iz 1001 razloga nitko ih ne može osporiti!
Glede tržišne cijene također nisi u pravu – procjenjuje se vrijednost nekretnine i poznati su uzusi na koji se to način radi, a ta tvoja tržišna vrijednost mogu samo reći da ne može u ovršnom postupku po Ovršnom Zakonu ići ispod 2/3 procjenjene vrijednosti na prvom i 1/2 vrijednosti na drugom roćištu.
Dakle minimalno 675 milijuna kuna ukoliko ide na prodaju u ovršnom postupku.
Banka ne može tražiti nikakvo naknadno procjenjivanje – ako je smatrala da su se izmjenili tržišni uvjeti onda je trebala zatražiti dodatne garancije za kredite!!!!!
Prije svega,nije pristojno govoriti za nekoga da “priča gluposti”!!!!
Vi ste ,kako vidim,potpuno nekvalificirani za iznošenje vaših “želja”!!!!
No Vaša pogrešna investicija Vam ne daje za pravo da vređate druge.
To Vam neće pomoći.Dioki je u OGROMNIM PROBLEMIMA,ma što Vi pisali.
Tvrdite da se može dobiti minimalno 675 mil. kuna u Ovršnom postupku????
Koliko su ono obveze????
Sve je jasno i to ne možete “zamagliti” Vašim “komentarima”.
Na kraju,tržište “jasno kaže što misli o Vašim željama”.
Pozdrav
Slobodno upozori što su to gluposti u mom postu na koji upozoravaš – dapače biti ću ti zahvalan ako si u pravu.
Mi ovdje pričamo o novcima – pričamo o 1,35 milijardi kuna procjenjenog zemljišta a ti niti jednom riječju o tome – skrivaš tu činjenicu ko zmija noge.
Procjena je 1,35 milijardi htio ti to ili ne i upravo taj iznos je prijavljen u predstečajnoj nagodbi.
A moje želje nemaju nikakve veze s procjenama procjenitelja nekretnina.
To je bila njihova procjena i to najvjerojatnije ne samo jedne procjeniteljske kuće jer Dioki uglavnom i bez iznimke radi dvije neovisne procjene.
Procjena je ovdje MANJE BITNA.Bitna je tržišna vrijednost nekretnina i njihov PRAVNI STATUS.
I u “Validusu” su vredille nekretnine puuunnnnoooo.Po kolko su izlicitirane????
Zar je to toliko teško shvatiti????
Pozdrav
KOja ono EU država još nije ratificirala sporazum o pristupanju Hrvatske?
Sve jasno, kaj ne?[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Eto kada te interesira RJ: