Ako objave pozitivno riješenje ,o slobodnoj prodaji LNG danas -otići će cijena i preko 25 kn-26 kn…
Do kraja trgovanja -16 sati…
A tek ako objave negativno eto nas na 5 kuna, svaka medalja ima dvije strane.[emo_palacd]
Šta imaju objavit negativno u svezi te informacije ,pa cijena je na razini od 20 kn upravo iz toga razloga..da nema toga bila bi na 30-40 kn…već odavno..
A pregovori počinju za nekoliko dana,vezano za prodaju LNG terminala..
Polako – bez žurbe – čekalo se dugo pa može još malo.
Bankama smeta i to što im je ZABA uvaljala foru jer je odustala na Dini od razlučnih prava i odvojenog namirenja. Pa je za nagradu dobila D/E – ostali koji nisu to ne mogu ostvariti!
ključ je pokretanje proizvodnje – najniža cijena dionice kad je DIOKI radio, bila je oko 40 kuna, najmanje toliko moglo bi biti i s pokretanjem proizvodnje ovoga puta, ako se tome ne doda i neki novi aramžman – LNG, na primjer, zato bi dokup dionica još uvijek mogao biti pametan potez
Ključ je u pisanju raznih gluposti u svrhu dezinformiranja.
Npr Poslovni – ne zna se vrijednost imovine!!!!!
Vrijednost založene imovine se jasno vidi u prijavama potraživanja Diokija, Kijca, Ćufa i Pirosa u predstečajnoj Dina petrokemije.
Dioki je prijavio 500 milijuna kuna, Piros 308, a ĆUuf i Kijac po oko 250 milijuna kuna.
A to je ništa do vrijednost založenih nekretnina tj zemljišta i to upravo onoliko koliko su bankarski stručnjaci procjenili u postupku odobrenja kredita.
To je dakle procjenjena vrijednost založene imovina – oko 1,35 milijardi kuna!!!!!
Kad završava sastanak,FINA -MF???
Tako je to gospodo!
Stalno upozoravam na to da Dina i Dioki nisu prezadužene kompanije te da im je imovina daleko veća od duga.
A sada je to došlo na vidjelo – založena neoperativna imovina po bankarskim procjenama vrijedi 1,35 milijardi kuna.
Jer toliko je prijavljeno od strane Diokija, Kijca, Pirosa i Ćufa.
Ključ je u pisanju raznih gluposti u svrhu dezinformiranja.
Npr Poslovni – ne zna se vrijednost imovine!!!!!
Vrijednost založene imovine se jasno vidi u prijavama potraživanja Diokija, Kijca, Ćufa i Pirosa u predstečajnoj Dina petrokemije.
Dioki je prijavio 500 milijuna kuna, Piros 308, a ĆUuf i Kijac po oko 250 milijuna kuna.
A to je ništa do vrijednost založenih nekretnina tj zemljišta i to upravo onoliko koliko su bankarski stručnjaci procjenili u postupku odobrenja kredita.
To je dakle procjenjena vrijednost založene imovina – oko 1,35 milijardi kuna!!!!!
Procjenjena vrednost založene imovine nema nikakve veze sa stvarnom tržišnom vrednosti.
Čini mi se da je ovdje sva vrednija imovina založena .
I Validus je prije stečaja imao “prelijep BV i krasne nekretnine”.
Ova tržišna cijena dionice od 17,5 kuna je po meni strahovito precjenjena.
Pozdrav
Ako netko uopce zeli vise kupiti ovu dionicu, bolje mu je da priceka dok izidje plan restrukturiranja za Dioki.
Prema clanku iz poslovnog to bi trebalo biti za 10ak dana.
Moje misljenje je da ce nakon objave tog plana cijena biti prilicno niza.
Zasto? Zato sto ce unutra pisati koliko ce se miliona novih dionica izdati na trziste i po kojoj cijeni. O tome najvise ovisi polozaj trenutnih malih dionicara.
Daj molim te ne uspoređuj jedan validus sa ovime,lijepo sam vam rekao da ćete popušiti ,niste slušali ,ovdje se radi samo o obavjesti tokom dana od Fine-MF..
Očekujemo samo trenutak objave vijesti -da LNG može slobodno u prodaju…
Za dva-tri dana počinju pregovori…
Dioki i ostale kompanije iz Dioki Grupe nisu radili procjene zemljišta – to su radili ovlašteni procjenitelji u bankama jer i sam znaš da nema hipotekarnog kredita bez procjene vrijednosti založene nekretnine – za ZABA-u to radi njihova tvrtka ZANE.
Sve dok je to tako vrijednost te neoperatibne imovine je 1,35 milijardi kuna!!!!
I toliko su kao jamci i založni dužnici prijavili u predstečajnu nagodbu i pomeli sve ostale tako da je vlasništvo nad Dinom i predstečajna neupitna. S takvim potraživanjima Dina je preko 90% Diokijeva.
Ja nisam ni očekivao da će se to svidjeti bankama – no banke zaboravljaju da nema i ovce i novce. Bilo je biraj i izabrale su.
Dakle teroteski i da bude 1 milijarda novih dionica one su 90% Diokijeve pa broj dionica faktički ne može nauditi kompaniji!
Ako netko uopce zeli vise kupiti ovu dionicu, bolje mu je da priceka dok izidje plan restrukturiranja za Dioki.
Prema clanku iz poslovnog to bi trebalo biti za 10ak dana.
Moje misljenje je da ce nakon objave tog plana cijena biti prilicno niza.
Zasto? Zato sto ce unutra pisati koliko ce se miliona novih dionica izdati na trziste i po kojoj cijeni. O tome najvise ovisi polozaj trenutnih malih dionicara.
———————————————
Da nebi opet pogriješili sa floskulama ,kao sinoć ,tvrdili ste da Top-10 prodaje ,a onda ste sami sebe demantirali sa objavom podataka da su kupovali…