A što reći na ovo današnje trgovanje, nevjerovatno da je ljudima problem čekati jedan mjesec da se sve riješi.
Očito uvijek ima onih koji žele prodati, i nadati se jeftinijem kupovanju. Majko mila, burze…
A što reći na ovo današnje trgovanje, nevjerovatno da je ljudima problem čekati jedan mjesec da se sve riješi.
Očito uvijek ima onih koji žele prodati, i nadati se jeftinijem kupovanju. Majko mila, burze…
Što se to treba rješiti.
Za radnike ima nade.
Za Čermaka može biti dobar posao.
Z vjerovnike ,sam BOG će znati,spušiti će svi,neko više neko manje.
A dioničari ako sačuvaju i pola od cijene mogu zahvaljivati svevišnjemu!
U DIOKI kratkoročno pojma nemam.Gap od 18 je popunjen i probijen.Kuda ide ovaj brod?
A tako bih volio da ne budem u pravu!!!
Nevjerovatan komentar kolega!!!!!
Što će se rješiti za mjesec,dva ili deset?????
I ako se “nešto riješi”,mislite li da će se paziti na interese postojećih dioničara i burzovnih spekulanata ili vjerovnika.
Pozdrav
Ono što je za ne vjerovati je činjenica da se do drugog ročišta treba čekati punih mjesec dana.Kao da nije riječ o proizvodnji, imovini i novcu već o nekome Godotu koga se treba čekati iz tko zna kojeg razloga a on će doći ili neće doći, pronaći ili neće pronaći rješenje.Vrijeme je novac sigurno nije krilatica hrvatske birokracije koju bi rasturili i u nekoj afričkoj vukoj….
Ono što je za ne vjerovati je činjenica da se do drugog ročišta treba čekati punih mjesec dana.Kao da nije riječ o proizvodnji, imovini i novcu već o nekome Godotu koga se treba čekati iz tko zna kojeg razloga a on će doći ili neće doći, pronaći ili neće pronaći rješenje.Vrijeme je novac sigurno nije krilatica hrvatske birokracije koju bi rasturili i u nekoj afričkoj vukoj….
ja da sam na Čermakovom mijestu odusto bih
imam dionice DIOKIJA
i necu prodavat pa kako bilo da bilo
jer jedna dobra vijest ode opet preko 20kn
Što se to treba rješiti.
Za radnike ima nade.
Za Čermaka može biti dobar posao.
Z vjerovnike ,sam BOG će znati,spušiti će svi,neko više neko manje.
A dioničari ako sačuvaju i pola od cijene mogu zahvaljivati svevišnjemu!
U DIOKI kratkoročno pojma nemam.Gap od 18 je popunjen i probijen.Kuda ide ovaj brod?
A tako bih volio da ne budem u pravu!!!
[/quote]
ha,ha kolega lopina vi ste stvarno slikoviti..o vašim prdviđanjima,nemam previše vremena komentirati,,, idem na čašu vina do Opatija…
1)
Što bi rekli da se u jutro hipotetički pojavi informacija da je top -10 dobio ponudu po 9 eura / kune danas…
2)i da je sigurno pokretanje proizvodnje 01.06.2013..kao nšto je navedeno na potalima i tisku…
3)da je izdana garancija i plaćanje za potrebne sirovine -vezano za proizvodnju…
4)sastanak za terminal -i pripreme za ovaj vikend…
5)prodaja terminala i ulaganje u projek vredan 600 miliona usd????
e moj lopina ,opet neki sindikati u điru,pusti teorije zavjere ,ovdje se radi ozbiljan posao ,koji treba prepoznati…
Nadam se da moj pos moderatori neće izbrisati ,kao predhodne koji su se pokazali istiniti…što kroz medije,portale ili tekstove …
3)
netreba se ništa čekati -ne opterečuj se nepotrebnim informacijama,osim pokretanja proizvodnje početkom šestog mjeseca…kada pročitaš info na forumima,portalima ,recikliraj i izdvoji bitno…
lacoste
nema šta…čestitam…za gap si bio potpuno u pravu…
a ja ti nisam dao za pravo…
skidam kapu…
5. JANTOLEK DAMIR (97590186739) 23.150 +373
7. ŠMUK ZDRAVKA (72809430258) 15.500 +2275
…dokupljivali u petak…
Na prvom ročište za ispitivanje tražbina vjerovnika Diokija i Dina Petrokemije isplivalo je, pored podatka o 2,3 milijarde kuna tražbina (1,5 milijardi je Dininih), da problem nije toliko u visini duga koliko u pravima razlučnih vjerovnika.
Konkretno, banke bi se, kako sada stvari stoje, trebale dva puta izjasniti o svojem razlučnom pravu što zakon ne poznaje. U utorak se nisu htjele odreći hipoteka, a pozvale su se na svoje pravo izjašnjavanja nakon što plan bude objavljen. Njihova primjedba svodi se na novu priliku da kažu zadržavaju li razlučna prava ili se ipak uključuju u postupak, ali nakon što vide plan, što znači za desetak dana. Tako nešto nije predviđeno u zakonu, kaže naš izvor, pa će se sastati savjetodavno vijeće Fine, te će uz pomoć Ministarstva financija donijeti pravno mišljenje do petka.
Riječ je o tijelu koje je iznad nagodbenog vijeća sa zadatkom da donosi pravna mišljenja koja se zbog ujednačavanja zakonske primjene moraju pretočiti u zakon. To će spriječiti da vijeća na različite načine riješevaju ista pitanja. Banke se u utorak nisu htjele odreći svojih razlučnih prava, kaže, jer nisu bile zadovoljne s planom restrukturiranja koji je izrađen na temelju ponude Crodux-plina. Problem je što razlučni vjerovnici ne mogu glasati o planu, a ako se ne odluče odreći razlučnih prava, upitan je plan i kako ga sastaviti za ostale vjerovnike jer ga banke mogu stopirati. Sve ovisi o tome kakav će se plan predloži, a njega je teško sastaviti bez saznanja što će banke.
One su u dilemi jer ne znaju koliki je dug, je li imovina dovoljna, a pojedine nekretnine su opterećene zalozima i po nekoliko puta. Otvoreno je još jedno pitanje koje savjetodavno vijeće mora riješiti. Vezano je u zvučnog vjerovnika koji je svoju tražbinu hipotekarno osigurao neposredno uoči otvaranja postupka. Navodno je do zaloga došlo mjesec dana prije rješenja o otvaranju postupka, a pitanje je može li se priznati status i prava razlučnih vjerovnika onima koji do hipoteke dođu u 60 dana prije otvaranja postupka.
lacoste
nema šta…čestitam…za gap si bio potpuno u pravu…
a ja ti nisam dao za pravo…
skidam kapu…
taj gap koji je lacoeste spominjao na 18 kn odigrao se pred 15-20 dana i nakon što je cijena došla na 22 kn lacoste je tvrdio da više neće biti pada ispod 20 kn jer je gap već popunjen, tako da je ovaj ponovni pad na 18 kn njegov promašaj, a ne pogodak