DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Petstotinjak vjerovnika prijavilo je jučer oko dvije milijarde kuna potraživanja na prvom ročištu…
Ajme koja cifra! [emo_vrtimise]

O planu predstečajne nagodbe, ….se nije razgovaralo.
sve gore i gore

Čermakovov prijedlog koji predviđa značajna odricanja i otpis potraživanja od vjerovnika mnogi ne gledaju pozitivno
znači upitno je hoće li predloženi plan uopće biti prihvaćen!?!?

će se vjerovnici očitovati na idućem ročištu, koje je okvirno najavljeno tek za kraj svibnja.
auuuuu, još više od mjesec dana agonije i neizvjesnosti…. za očekivati je pad cijene dionice prema 10-15 kn

Kako “nekima” pase da se jucer nista nije rijesilo.ali svi znamo da su se jucer trebali pojaviti vjerovnici sa svojim potrazivanjima.
p.s. Svi vjerovnici znaju da im je Cermak jedina slamka spasa!!!

Stvarno razocarenje sto nista vezano za DINU nije odluceno.

Mislio sam da ce biti bar nekakav korak naprijed. Barem rasprava o planu ili cak usvajanje obzirom da je vec neko vrijeme dostupan.

Sad se dolazi do toga da ce se krajem svibnja raspravljati o planu koji se ne moze stvariti jer je baziran na pocetku proizvodnje 1.6.2013.

Stvarno apsurdno, ali ovo je ionako zemlja apsurda. 🙁

kuku lele,Ukupne tražbine vjerovnika Diokija utvrđena su na današnjem ročištu unutar postupka predstečajne nagodbe u iznosu od 858,2 milijuna kuna, a za Dina Petrokemiju u iznosu od 1,94 milijarde kuna.
pa kad će oni zaraditi to šolde
pazite vi da se cijena ne pomakne za koju decimalu!

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

@joka14

Banke kao razlučni vjerovnici nisu odustale od namirenja iz založene neoperativne imovine. Dakle mišljenja su da mogu namiriti oko 800-900 milijuna iz imovine ćufa, Pirosa. Kijca i zemljišta na Žitnjaku!
Za toliko smanji dug a imovinu smanji za cca 400-500 milijuna kuna – dakle ako ja dobro računam s takvom transakcijom Dioki je u plusu oko 400 milijuna kuna!!!!

To je glavni zajkhučak predstečajne nagodbe na kojoj su priznata potraživanja od oko ukupno 1,9 – 2,0 milijarde kuna. Na Dini su iskazana i potraživanja ĆUFA, KIJCA I PIROSA OD OKO 750 MILIJUNA KUNA.
To se sve moglo liepo danas provjeriit na velesajmu,

Da li ta imovina doista vrijedi 800, 900 milijuna kuna? Možeš li precizirati što u nju otprilike spada?
[/quote]

To se može provjeriti u katastru i gruntovnici – imaš sve on-line!
Sami Kijac dd ima zemljište i nekretnine površine 611.997 m2 a što se može vidjeti u posjedovnom listu broj 1850 u katastarskoj općini Miholjice na krku.
A u to spada i oko 40.000 m2 stanova koji su građeni za Amere kada se gradila Dina. To je samo jedan detalj – slično imaš i s Ćufom, Kijcem, na Žitnjaku i sl!!!!
Platio bih kavu onome tko zna pravu vrijednost tog silnog zemljišta i nekretnina koje su izgrađene na njemu.
[/quote]
Ali kolega HAALLOO ,pa dugovi i obveze su daleko veći od vrednosti nekretnina(a uopće ne znate s kakvim založnim pravima su opterećene).
Ista "spika" kao na Validusu!!!!
Ne znam kako se uopće Dioki "može izvući bez stečaja"!!!!
Možda dokapitalizacijom po kunu ili nekoliko kuna po dionici?????
Po meni je ova burzovna cijena "strahovito napuhana".
Pozdrav
[/quote]

40.000 m2 vila i kuća za odmor na Kijcu koji su vlasništvo Dioki grupe vrijede pola duga koji je iskazan na predstečajnoj nagodbi!
I onda dodaj na to zemljište na Kijcu, pa dodaj i činjenicu da su mnogi gradili na Diokijevom zemljištu bez papira….
Taj Kijac može podmiriti pola duga Dioki Grupe!

PS. Glede iskazanog duga Dine na predstečajnoj ne zaboravite da je Dioki prikazao 500 milijuna potraživanja, Piros 300 milijuna a Ćuf i Kijac po 250 milijuna – sveukupno 1,3 milijarde kuna!

i?
što je ostalo od navlakačkih priča o brzom rastu na 26 kn i lažima o čermakovoj ponudi o tobožnjih 60 kn po dionici?
ostala je ogromna rupetina na kupnji, zadnji ostaci naloga koje su vlasnici zaboravili povući!
deveti nalog na kupnji je na jadnih 10,50 kn!
pa se zapitajte zašto i jesu li vam navlakači prodavali dionice dok su vam ovdje tjednima pisali bajke o “fantastičnoj prilici za ulaganje”!!!

Upozorba!!!
Ne prodajite,jer ce opet vrlo brzo doci na 20.ovo je igra da se nakupe po jeftinijim cijenama do slijedeceg rocista.tko je panicar nek se odmakne od racunala.vidimo se uskoro na starim razinama.

@grgas12
i?
što je ostalo od navlakačkih priča o brzom rastu na 26 kn i lažima o čermakovoj ponudi o tobožnjih 60 kn po dionici?
ostala je ogromna rupetina na kupnji, zadnji ostaci naloga koje su vlasnici zaboravili povući!
pa se zapitajte zašto i jesu li vam navlakači prodavali dionice dok su vam ovdje tjednima pisali bajke o “fantastičnoj prilici za ulaganje”!!!

——————————————————-

Ha,ha koji ste vi lik,pogledaj na gledalicu i kaži stanje na bidu,,,
tako vas lijepo kupi top-10 za ne povjerovati po 19-20 kn…

A imaju ponudu za 8-9 eura od Čermaka…
Za ne vjerovat..

i?
pa se zapitajte zašto i jesu li vam navlakači prodavali dionice dok su vam ovdje tjednima pisali bajke o "fantastičnoj prilici za ulaganje"!!!

Pa pusti te prazne priče i navlakačke gluposti!
Dioki i Dina će opstati i trajati stotinu godina a za mnoge se to ne može sigurno tvrditi.
Dovoljno je reći da je AdriaOil SpA SVA SVOJA POTRAŽIVANJA od Dine petrokemije cesijom prenio na svoje vjerovnike!
A njegovi vjerovnici su sve internacionalne kompanije i banke – pa kada oni vjeruju u ovo što ja pišem ne treba bolji signal o budućnosti kompanije!!!!

lacoste@
zaradio si kosturka zbog onog gapa ako se dobro sjećam kad vidi došlo na tu razinu

@Mecka

ma to me ne opterećuje ,jer mislim da su to gluposti za malu dijecu ,a to da moderator ne razumje TA-nebih ni komentirao-može staviti još jedan,ja sam upozoravao na vrijeme,..a sada isto tako upozoravam da ovdje slijedi rast -do 24-25 kn..

Ako je BNL-BNP Paribas prenio svoja potraživanja s AdriaOila na Dinu cesijom sve je tu jasno!!!!!

New Report

Close