DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@lacoste
to je članak od prije 5 mjeseci, da ne govorimo da je ovdje citiran valjda 20x
pa nisi valjda u toj fazi očaja da ga opet ponavljaš? [emo_beztona]

Ne,zašto bi bio???

Očito su neki trebali posjetu,pa sam izašao u susret sa tekstom..

nije zgorega..

A koliko po tebi ispada da Čermak nudi po dionici ako nudi 27 milijuna eura?
Ili tih 27 milijuna eura nudi za zemljište koje mu je potrebno za terminal obzirom kojim se businessom bavi?

Gdje ti vidiš da on nudi 60 kn za dionice??? Tih 27 milja EUR može imati razne namjene: dokap radi stjecanja udjela izdavanjem novih dionica, otkup zemljišta za LNG, ulaganje u obnovu pogona radi otvaranja 500 radnih mjesta koje je najavio itd. Svašta je moguće osim da se s tih 27 milja EUR otkupiti dionice po 60-ak kuna jer Čermak ne spada u skupinu slikara naivaca!
[/quote]

Ja vidim samo da vi ponavljate iste stvari, bez ijednog argumenta. Pročitajte koju stranicu unazad, ja sam vam napravio kratak izračun za “moguću” dokapitalizaciju. Ne volim sam sebe citirati, pa ukratko:

da bi postao većinski vlasnik Čermak mora dokapitalizacijom postati vlasnik 4 042 059 dionica, 50 % + 1 dionicu. Za to nudi (ulaže, plaća, daje), zovite vi to kako god želite, ali njega to košta cca 51 kn po dionici.

I nakon toga firma posluje profitabilno, ja vjerujem u njegovu poslovnu procjenu a vi kako želite. Ako će on riskirati 27 mil eura, i ja ću svoj kapital po 2.5 puta nižoj cijeni. Ja sa svojim malim udjelom mogu uvijek izaći po cijeni nešto nižoj nego što on ulazi (kad bi firma počela propadati, što ne smatram vjerovatnim), a on sa svojim velikim udjelom ne može.

Ako imate išta za reći, slobodno me ispravite, inače ne ponavljajte potraživanja i ostalo, Čermak to bolje zna nego ja ili vi, pa svejedno daje ponudu.

samo vi laprdajte cijena dionice je 20kn …sad vam je ulazak skup

pa je, skupo je po 20 kn, tu se slažemo [emo_smijeh]
[/quote]
kako možete bit tako zglobni
ako nemaš dionice
šta radite tu

ako nemaš dionice
šta radite tu

pa čekam da postanu jeftine, tamo oko 10 kn..a dok čekam kratim vrijeme ćaskajući ovdje s vama, pa gdje ćeš ljepše! [emo_smijeh]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

još malo na ovim razinama skupljam i spremam se za warp

ako nemaš dionice
šta radite tu

pa čekam da postanu jeftine, tamo oko 10 kn..a dok čekam kratim vrijeme ćaskajući ovdje s vama, pa gdje ćeš ljepše! [emo_smijeh]
[/quote]
samo ti cekaj i budi u kešu
ja cu ti prodat jedan dio iznad 50kn

rader
neznam stvarno sto ti reci,a da te ne uvrjedim.samo me interesira da li znas sto ce se desiti ako dioki kojim slucajem dode na 10?

EUoptimist možeš li mi izračunati kako stvari stoje ako je Čermak poželio imati 90 posto plus 1 dionicu

Gruba što će se desiti???

koc
STECAJ!!! u tom slucaju dioki ce biti svega par desataka lipa.sjeti se vlds.pozdrav

EUoptimist možeš li mi izračunati kako stvari stoje ako je Čermak poželio imati 90 posto plus 1 dionicu

Poželio imati [emo_smijeh] , evo i ja poželio Ferrari, haha.

Pa to ne bi bila ponuda za većinski udio, nego za skoro cijelu firmu. Pa onda bi rađe dodao još 2,7 milijuna pa kupio cijelu firmu nego imao posla sa suvlasnicima.

Ali ima on trenutno i drugih velikih investicija, ne može se baš razbacivati milijunima eura, pa da misli da može dobiti 90 % za 27 mil eura, onda bi prije ponudio 16 mil eura za 51%.

Samo logično zaključujem…

New Report

Close