DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da napomenem ovdje se još k tome radi o proizvodnji i izvozu

i kakve to ima veze s forumaškim lažima koje se danas ovdje objavljuju da čermak nudi 60 kn po dionici????
[/quote]

Od kada je počela kriza u Diokiju i Dini stalno se barata s dionicama koje su pod kontrolom RJ u Švicarskoj – 75,91% ili oko 3 milijuna dionica.
Dakle ponuda je oko 9 eura po dionici ili 68 kuna.

Od kada je počela kriza u Diokiju i Dini stalno se barata s dionicama koje su pod kontrolom RJ u Švicarskoj – 75,91% ili oko 3 milijuna dionica.

opet izmišljaš! barata se s cijenom od 10 kn u dokapu!!! čermak NEĆE ponuditi taj novac za otkup postojećih dionica nego izgledno za dokap po 10 kn i stjecanje većinskog udjela u firmi!!!!!

opet izmišljaš! barata se s cijenom od 10 kn u dokapu!!! čermak NEĆE ponuditi taj novac za otkup postojećih dionica nego izgledno za dokap po 10 kn i stjecanje većinskog udjela u firmi!!!!!
[/quote]
Po tome će dionice nas malih dioničara vrijediti i manje od 10 kuna pošto većinskom vlasniku nismo bitni.

Da napomenem ovdje se još k tome radi o proizvodnji i izvozu

i kakve to ima veze s forumaškim lažima koje se danas ovdje objavljuju da čermak nudi 60 kn po dionici????
[/quote]

[/quote]

Odlična vijest,u koju ne vjerujem.
Ali ne može sve u propast.Nešto bi trebalo i spasiti.R.J. štiti svoju imovinu,
usput i male dioničare.Ovo nije nemoguće,ali tada i ovakva predstećajna nagodba nema smisla.Neće valjda Čermak kupovati tri milijuna dionica od R.J.
još jedan milijun od ostalih dioničara jer će nastati obvezujuća ponuda.
I tada Čermak ima 4 mil dionica,a u predstećajnoj nagodbi je očito da se štampa
još tridesetak milijuna dionica po 10 pa Čermak plaća preko 35 mil EURA za
12% vlasništva.
Nema logike.Ali ima logike ako u predstećajnoj nagodbi vjerovnici naprave dokapitalizaciju po istoj cijeni tj po 68,a Čermak napravi dodatnu dokapitalizaciju radi otvaranja novih radnih mjesta.
Dakle,sadašnji prijedlog predstečajne nagodbe je kukavičje jaje?

Ipak,.ne ulazim,mislim da će dokapitalizacija biti po 10.A volio bih da bude
68 jer bi vaš uspjeh bio i naš uspjeh.Nemam korist od vašeg gubitka i želio bih da vi puno zaradite.To bi bio veliki poticaj za tržište kapitala.Milijuni EURa,ne kuna i to trejderskih.

U DIOKI će biti ili opa ili tropa.

E lopina moj ,fulao si fudbal,plovi na valovima ,pusti se matematike i izračuna.

koji jal je prisutan,svaki pozitivni post koji se napiše ,ocijenjuje se jedinicama,od drukera koji su zakasnili na akumulaciji.

Što će tek sutra biti kada sva glasila ,novine,portali objave cijenu dionice,i moguća riješenja.

Čudno kako prodaja odjednom buja, i to na krilima ovako fenomenalnih vijesti. [emo_zacudjen]

[/quote]

Ne znam na koji će način točno ići kupnja, da je na već spomenuti, to daje iznad 60 kn po dionici. Da je dokapitalizacijom, ajmo izračunati tko izmišlja:

– da je dokap po 40 kn (a ne 10 kako vi kažete), u eurima 27 000 000 x 7,6 kn = 205 200 000 kn. Da je dijeljeno 40 kn, dobiva 5 130 000 dionica, te uz postojećih 4 042 058 dionica, postaje večinski vlasnik svega sa 56 %

– da je dokap po 51 kn, 205 200 000 kn dijeljeno 51 = 4 023 529 dionica. Time postaje večinski vlasnik sa nešto manje od 51 % dionica.

Znači najgora varijanta, dokapitalizacija po 40, mi ne izgleda realno jer postaje vlasnik većeg udjela nego što traži, ali i dalje je duplo od ove cijene.
Koliko ja znam čitati, spominje se kupnja večinskog udjela, a ne cijele firme.
Kad bi dokapitalizirao po 10, pa kupio bi skoro cijelu firmu za 27 mil eura !!!
Zajedno sa Dinom i svime ostalim u posrednom ili neposrednom vlasništvu Diokija. Evo vam citat:

“Konzultant Emanuel Vlačić podsjeća da je Dina petrokemija d.d. u stopostotnom vlasništvu DIOKI-ja d.d., te da to znači da je svaki dioničar (suvlasnik) DIOKI-ja d.d. ujedno i suvlasnik Dina petrokemije d.d. (posredno i proporcionalno)… “

EUoptimist
evo post… je star al vrijedi procitat radi raznih špekulacija i varijanti
http://danas.net.hr/hrvatska/izdvajanje-dine-sto-ce-biti-s-dionicama-dioki-ja

Pozdrav svima! Mali sam, stvarno mali dioničar i uopće ne znam što bih pametno rekao na to sve. Ali bio je jedan dobar komentar tipa: Da li je trebalo propasti, je! Da li je propalo, nije! Na to se svodi. Izgleda da ta zemljišta vrijede, a i sama proizvodnja jednom kad i ako se uspostavi. Čak i da je dokap na 10 kn vrijedit će opet bitno više kad firma dođe sebi.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Od svih ovih dosadasnjih predstecajnih nagodbi ovo je jedina gdje se spominje netko tko ce preuzet poduzece za “pravi” novac ili da budemo jasniji platit za to 200 mil kuna…ne kunu…ne dobit dionice za potrazivanja..vec otkupit vlasnicki dio za kako rekoh 200 mil kuna i krenut u obnovu proizvodnje i nagodbe sa vjerovnicima..Kako ce to on rjesavat..?..jedan nacin je sigurno i prodaja zemljista iz cije ce se cijene kako kaze isplatit radnici…a sigurno ce nesto ostat i za druge…Vjerovnici koliko se sjecamo nisu bili za varijantu ulaska u vlasnistvo pa vjerujem da nisu ni sad vec im sigurno vise pase da netko drugi misli i radi i njima vraca dugove. Drzava se odrice 5 miliardi kuna od kamata sto nisu platili porezni duznici pa ce se odrec i ovih 40 mil ili ako ne svega onda barem 70% sto je i u prvom i u drugom slucaju sitnica za cjelokupan posao i vrijednost koju ova firma svima donosi ako pocne zaradjivat…
A sto se tice omjera kupnje prodaje…?..pa kolega cemu spominjat prodaju koja je trenutno dobrih 10 posto visa od prekjucerasnje a ne spomenut kupnju na kojoj se “naredalo” nista manje nego preko 14000 dionica iznad 19 kuna koje su prekjucer bile dno prodaje..?

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Od svih ovih dosadasnjih predstecajnih nagodbi ovo je jedina gdje se spominje netko tko ce preuzet poduzece za "pravi" novac ili da budemo jasniji platit za to 200 mil kuna…ne kunu…ne dobit dionice za potrazivanja..vec otkupit vlasnicki dio za kako rekoh 200 mil kuna i krenut u obnovu proizvodnje i nagodbe sa vjerovnicima..Kako ce to on rjesavat..?..jedan nacin je sigurno i prodaja zemljista iz cije ce se cijene kako kaze isplatit radnici…a sigurno ce nesto ostat i za druge…Vjerovnici koliko se sjecamo nisu bili za varijantu ulaska u vlasnistvo pa vjerujem da nisu ni sad vec im sigurno vise pase da netko drugi misli i radi i njima vraca dugove. Drzava se odrice 5 miliardi kuna od kamata sto nisu platili porezni duznici pa ce se odrec i ovih 40 mil ili ako ne svega onda barem 70% sto je i u prvom i u drugom slucaju sitnica za cjelokupan posao i vrijednost koju ova firma svima donosi ako pocne zaradjivat…
A sto se tice omjera kupnje prodaje…?..pa kolega cemu spominjat prodaju koja je trenutno dobrih 10 posto visa od prekjucerasnje a ne spomenut kupnju na kojoj se "naredalo" nista manje nego preko 14000 dionica iznad 19 kuna koje su prekjucer bile dno prodaje..?

Pozdrav

ma pusti ih izašli su pa sad cendraju
a rekao sam im ljepo da ce im bit skup ponovni ulazak

…otkupit vlasnicki dio za kako rekoh 200 mil kuna i krenut u obnovu proizvodnje i nagodbe sa vjerovnicima..

Gdje to piše???
Ako ide u dokap ne otkupljuje ništa nego se izdaju nove dionice, a to je velika razlika!

p.s. ulagači više ne nasjedaju na bajke, malo prije je bilo iskipavanje do 20,32 kn i prodaja se sve više spušta prema dolje!

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

New Report

Close