Također sam u ovoj korekciji dokupio DIOKI, pa da pitam kolege, kakva su očekivanja uz buduće poslovanje; prvenstveno mislim na iduću godinu?
hvala
@ matrix
što se poslovanja tiče, ne očekuj velike pomake sljedeće godine jer je dioki u investicijama koje će dati rezultate tek tijekom 2009. godine.
no priča o LNG-u (ako se dogodi ono najvažnije do kraja godine – izbor lokacije i dogovor oko konzorcija) promijenit će sve iz temelja. ne treba smetnuti s uma i da će prodaja zemljšta u omišlju ( za terminal)vjerojatno ući u dobit za 2008. godinu u kojoj će, doduše jednokratno zbog izvanrednih prihoda, dramatično (u pozitivnom smislu) porasti svi pokazatelji profitabilnosti.
sve u svemu, dioki je dugoročno very success story.
a da bi moglo bit i jeftinijeg dokupa ovih dana (što željno očekujem) – moglo bi.
[color=blue]ADRIA LNG d.o.o. za izradu studija[/color]
Dana 06.11.2007. godine osnivači društva su u cijelosti uplatili preostale iznose njihovih preuzetih temeljnih uloga, kako slijedi:
(1) društvo E.ON Ruhrgas AG je uplatilo iznos od 8.877.750,00 kuna;
(2) društvo OMV Gas International GmbH je uplatilo iznos od 7.290.300,00 kuna;
(3) društvo RWE Gas Midstream GbmH je uplatilo iznos od 4.756.650,00 kuna;
(4) društvo Total Gas & Power Ventures S.A.S. je uplatilo iznos od 7.290.300,00 kuna i
(5) društvo Geoplin d.o.o. Ljubljana je uplatilo iznos od 285.000,00 kuna.
dobro nam došao matrix90. mi ovdje imamo velika očekivanja. trenutno ne cvatu ruže dioki-u jer je zadnje izvješće jako loše, dužni su gradu Zagrebu za otpadne vode (sa još 2 velike firme) oko 80.000.000,00 kuna, ali radi se na tome da se to podmiri jer dioki ima svoj pročistač. proizvodnja je dobra, većina se izveze, nešto sitno ostaje u RH, kojih 2%. to je bez LNG-a, a sa LNG-om stvari će biti drukčije jer će dioki imati jeftiniji plin u slučaju da rusi zavrnu ventile. Zato sam ja unutra.
caymane, LNG je 15 – 30 posto skuplji od običnog prirodnog plina.
prema tome, zaboravi da će DIOKI imat jefitniji plin u Omišlju (jedino što neće plaćati jesu troškovi transporta).
no nešto je drugo interesantno za DIOKI u LNG-u…
***obrisano***
caymane, LNG je 15 – 30 posto skuplji od običnog prirodnog plina.
prema tome, zaboravi da će DIOKI imat jefitniji plin u Omišlju (jedino što neće plaćati jesu troškovi transporta).
no nešto je drugo interesantno za DIOKI u LNG-u…
***obrisano***
Zašto bi DINA plaćala skuplji plin, ako će plinovodom Kukuljanovo – Omišalj najkasnije za cca 18 mjeseci imati prirodni plin u svom proizvodnom ciklusu!
Uhvatio sam se jučer igrat s forumom, ne cartmann.com jer tog mislim pobrisat (nema članova), već drugim kojeg ne mislim aktivirat (jer neće bit članova), ali može poslužit za anketu, s obzirom da je ovdje ne mogu stavit, a na mojnovac ne mogu glasovat svi odavde i ne znam da li bi moderator pristao..
pa ako imate vremena/volje..
Evo, ja glasal za dioki, pozdrav svima na Polietilenu II
Zašto bi DINA plaćala skuplji plin, ako će plinovodom Kukuljanovo – Omišalj najkasnije za cca 18 mjeseci imati prirodni plin u svom proizvodnom ciklusu!
zato što u kubiku LNG-a nema samo plina, već i nečeg drugoga…[smiley11]
sava:
”
”
zato što u kubiku LNG-a nema samo plina, već i nečeg drugoga…[smiley11]
To na što ti misliš možda bude namjenjeno Luci Rijea!