Skup manjeg broja radnika Dioki-ja održan je jučer u 11 sati u prostorima NK Utrine. Skupu je prisustvovao odvjetnik Zdenko Belanović iz Katančićeve 3 u Zagrebu. Kako je financijska situacija bivših ali i sadašnjih radnika u Dioki-ju i dalje katastrofalna, bez primanja, bez isplaćenih zaostalih plaća i otpremnina došlo se na ideju kako bi se za efikasnije utjerivanje tražbina trebalo angažirati nekog odvjetnika.
Kako je gore spomenuti uspješno vodio i dovršio postupke naplate u bivšem Zagrebplastu, vjeruje se da bi isti mogao učiniti nešto više za radnike Dioki-ja nego oni sami.
Važno je spomenuti da danas postoje najmanje tri skupine oštećenih radnika u Dioki-ju: prva skupina onih koji su dobili otkaz a nisu primili plaće ni otpremnine, drugi koji su dalje u radnom odnosu a također nisu primili ni kune i treći koji su već ranije otišli. Svaki radnik osobno treba odlučiti hoće li angažirati odvjetnika ili ne, no žalosno je i to da su pojedinci i dalje neodlučni, da zrače ‘optimizmom iz očaja’ i samo se zavaravaju čekajući završetak predstečajne nagodbe, pojavu fantomskog investitora ili početak stečaja, kao da čekaju Godota ili pak da i dalje vjeruju kako će im netko ili nešto (država, firma, većinski vlasnik…) ‘isplatiti plaću’, no malo je vjerojatno da će do toga doći na lijepe oči već da će to morati potraživati a to će koštati i vremena i novca… po svemu sudeći neka sami odluče što je manje zlo, gube li jedan određeni dio potraživanja ili sve, no neka svi znaju na kraju i to da odvjetnik drugačije nastupa za 300 ljudi a drugačije za 30-tak.
Ispravak, odvjetnik Zdravko Balenović
Zdravko Balenović se hvali kako je uspješno doveo do kraja agoniju u ZAGREBPLASTU što uopče nije istina.Ako je uspjeh dobiti 12.000,00 od potraživanih 70.000,00kn onda je to stvarno uspjeh iako ni to nije njegova zasluga jer je firma otišla u stečaj i kad se sve rasprodalo radnici su dobili mizeriju.Toliko o njemu.Strpimo se još malo da vidimo što če se desiti 4.4.ako se uopče ročište i održi.
Insider007
Poštujem svaku inicijativu, u svrhu ostvarivanja naših ciljeva, pa tako i ovu.
Ljudi su očajni, i traže slamku spasa.
Do sada, svaka naša akcija, vodila je, ka gubitku nečega. Tako i ova.
Mnogi su već toliko očajni, i u toliko bezizlaznoj situaciji, da bi sad pristali na sve.
Razumjem te ljude. I ja sam, jedan od tih.
Ne sumnjam u sposobnost odvjetnika.
Imao sam posla s njima.
Jedno, ipak ne stoji.
Pravo je isto, za jednog, i za tristo njih.
Zarada nije.
Kolega, znamo se. Poštujem te.
Stalno nam serviraju priče.
I ovo je jedna od njih.
Bude li potrebno, platit ćemo.
P/B -1,39
ne mogu vjerovati ,pa ovo zbilja zvuči jeftino ja sam mislio da je suprotno posto je
BVPS -14,95 4/12
ja sam mislio da je p/B na 2,o booka
mislio sam da znam nešto al vidim da ne znam ništa
zanima me ako damo odvjetniku papire i novce hoćemo li dobit i odnosno hoće li tražit i kamate za ovo cijelo vrijeme
@joka 14
što se više bliži dolazak izaslanstva iz Azije u Rijeka,sve će biti više nervoze,i podizanja ljestvice….
ASK je povlaci prema gore
mogli bi lagano do 21
Kako se ask povlači kad je duplo više dionica na prodaji do 21 kn, nego što ih ima na kupnji iznad 20 kn?!?
Kako se ask povlači kad je duplo više dionica na prodaji do 21 kn, nego što ih ima na kupnji iznad 20 kn?!?
[/quote]
apoteka uzmi bar nekakav spread cijene cca 10% pa ispadne na kupnji do 18,5 cca 24500 a na prodaji do 22,5 cca 17000