@rade6
Tko je rekao da ću prodavat,rekao sam da se treba popuniti gap na 18 kn,razumješ hrvatski ili ne….nakon toga na 24-25-30 kn…
@rade6
Tko je rekao da ću prodavat,rekao sam da se treba popuniti gap na 18 kn,razumješ hrvatski ili ne….nakon toga na 24-25-30 kn…
da bi se taj tvoj izmišljeni gap popunio, netko treba žrtvovati dionice i udriti po bidu! oćeš ti dati svoje dionice jer ja svoje neću???ako tvrdiš da je na 18 kn gap, pa ajde daj udri prema 18 kn i svi sretni [emo_plazi]
Najavljeno rušenje pogona etilena!
Jedan od prepoznatljivih simbola nekadašnje tvornice INA-OKI, zagrebački pogon etilena i njihovih peći za pirolizu biti će uskoro uklonjen zajedno sa pogonom energane nekadašnjeg OKI-ja
@rade6
Ne komentiram ništa više ,ako bude popunjen sijeti se upozorenja.
neda mi se gledati da mi se svaka poruka pobriše…
Najavljeno rušenje pogona etilena!
Jedan od prepoznatljivih simbola nekadašnje tvornice INA-OKI, zagrebački pogon etilena i njihovih peći za pirolizu biti će uskoro uklonjen zajedno sa pogonom energane nekadašnjeg OKI-ja
Jbg… konačan pad i put bez povratka. Sad ce se ostatak ili dio ostatka odrzavat koju godinu i to je to, ode jedna industrijska grana u nepovrat. A onda cemo i dalje zazivati kojekakve investitore koji, normalno, nece doci. A ono sto imamo, toga se olako rjesavamo. Ne valja…
Čekat cemo sluzbenu obavijest,svako malo netko ide rušit taj pogon…
pa normalno, zašto bi netko sad išao bilo šta rušiti (i skojim novcima???) kad je postupku preuzimanje DIOKIa od strane čermaka?!
@gismund
popunjavanje gapa na 18 kn je potrebno za rast,dali će newtko prodavati ili ne ,njegov odabir…
ja sigurno neću…ne želim riskirat da zbog možebitne uštede od cca 1,50kn za par dana lovim po skupljoj tarifi i propustim rast…
Nemate potrebe se hvatati za moje postove,sami odlučiote ,ja osobno svoje kupnje od 15 kn naprijed,
Kliring
naravno da hoce,nebi Cermak na sljepo ulazio u takvu investiciju
i vidi se po kupnji
Koliko slijepo Čermak i njegovi "inženjeri" ulaze u investicije govori slijedeći članak:
http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/u-energetskoj-utrci-ugljen-ipak-pobjeuje-plin-235215
Htio je u Brodu sagraditi kopiju elektrane Irsching 5 koju Eon upravo zatvara zbog neprofitabilnosti.
Nije najgore što mi stručnjaci to odavno znamo, nego je najgore što nas špekulanti uvijek nadglasavaju, a poslije se čude zašto u Hrvatskoj (i u svijetu) sve propada.
P.S. Da mi ne bi rekli da sam general poslije bitke pronađite moj post na ovom topicu stariji više od pol godine u kojem piše da plin ne može konkurirati ugljenu.
[/quote]
Puno je tu faktora u igri – od stakleničkih plinova pa do regulacije EES-a!
I svi ti faktori – uz početnu cijenu investicije – pretežu na stranu prirodnog plina.
Emisija, kgCO2/GJ je oko 100 za ugalja a za priodni plin oko 56 – dodatno je proces s plinom oko 50% efikasniji.
Emisija g NOx/GJ za ugalj je oko 1,5 grama a za plin je 15X manja.
Emisija g SO2/GJ za ugalj je oko 1000 a za prirodni plin 0!
Emisija g čestica/GJ za ugalj je oko 180 a 0 za plin!
Kako je riješeno na Dalekovodu – valjda će i na Diokiju isto tako – Dioki vrijedi 200 kuna!
ako gledamo fundamente onda bi u usporedbi s dlkv nakon predstecajne svaki dionicar jos trebao platiti 60 kn nekome da taj postane vlasnik…
srecom to ipak nemogu izvesti…
dakle ,da ponovim,vrijednost diokija je ispod nule…
kako to ispod nule kad zadnjih 10 dana milioni kuna upumpavaju se u dioki, kupnje ne fali.