[smiley2]
Svoditi fundamente na book je, po meni, jednostrano.
Trebali bi nas zanimati i ostali pokazatelji.
DIOKI ima dobru perspektivu glede prihoda,
ali ono što škripi je dobit.
Koju može katapultirati LNG terminal.
p.s. Nekoliko zadnjih postova me asociralo na aforizam:
Smiješite se, bit će još gore.[smiley2]
opet novi tekst u novinama, sutra novi u poslovnom, sve naravno ima veze indirektne s dioki-em i zato je očito da će cijena padati. tako je bilo i prošli put sa plominom i ostalim glupostima. bit će dokupa za vas koji imate love…ja ga više neću dokupljivati jer ga imam i previše…samo morate čekati jer vidite da paničari opet kolo vode.
*** obrisano ***
mislim da si u pravu što se tiče dokupa na nižim razinama. nisam se bojao paničara u diokiju, ali ovo s crobexom ne miriše na dobro. predmnijevam da bi sljedeći tjedan mogao biti “red than Polancec’s face”. [smiley6]
iskreno, u cashu sam više od 50 posto pa mi paše, ali ne volim gledat svoje uzdanice, DIOK i ATPL, kako poniru slobodnim padom…
ljudi držimo se fiksnih točki, a fiksne točke su LNG terminal će biti na Omišlju, u tome će sudjelovati naše i strane kompanije, a sve ostalo kao i razni članci po novinama su manevri i međusobno ucijenjivanje između velikih radi zauzimanja što bolje pozicije.
ljudi držimo se fiksnih točki, a fiksne točke su LNG terminal će biti na Omišlju, u tome će sudjelovati naše i strane kompanije, a sve ostalo kao i razni članci po novinama su manevri i međusobno ucijenjivanje između velikih radi zauzimanja što bolje pozicije.
*** obrisano *** bit će ovdje turbulencija, ali to ćemo sve izdržati i preživjeti. što se mene tiče, može cijena još dolje padati, ali znamo da će za koju godinu cijena biti sigurno 1000 kuna i više, a to je više nego realno.
Veliš Caymane za koju godinu 1000 kn, pa stvarno si skroman.
Evo moje za koju godinu: prihod 5 mlrd., dobit 10% = 500 mil., a to je zarada po dionici 125 kn, a to daje realnu tržišnu cijenu 3.000 kn. A gdje su još dodatne pozitvne, a sada nepredvidljive mogućnosti tipa prodaje Diokija i sl.
Doduše treba računati i na moguće negatvinije događaje tipa poreza na kap. dobit i sl.
U svakom slučaju ovako dinamična tvrtka kao Dioki podrazumijeva i dinamično kretanje dionice u narednim godinama. Za mene je 2.5 soma potupno neupitno, a naravno da se nadam i više.
Veliš Caymane za koju godinu 1000 kn, pa stvarno si skroman.
Evo moje za koju godinu: prihod 5 mlrd., dobit 10% = 500 mil., a to je
zarada po dionici 125 kn, a to daje realnu tržišnu cijenu 3.000 kn. A
gdje su još dodatne pozitvne, a sada nepredvidljive mogućnosti tipa
prodaje Diokija i sl.
Doduše treba računati i na moguće negatvinije događaje tipa poreza na
kap. dobit i sl. U svakom slučaju ovako dinamična tvrtka kao Dioki
podrazumijeva i dinamično kretanje dionice u narednim godinama. Za mene
je 2.5 soma potupno neupitno, a naravno da se nadam i više.
Kad bi burza bila matematička znanost, onda bi svi ljudi na svijetu bili bogati jer bi svatko izračunao dobit u predstojećim godinama. Kažem 1000 bez LNG-a, a do 2000 uz LNG, a tvoje brojke su pretjerivanje. Mada, ne bih se bunio da tako bude, no zadovoljit ću se sa 1000 kuna ovdje , obzirom da sam ulazio na 90, dokupio na 250 i 450. Sasvim dovoljno za mene. Ne volim davati prejake prognoze jer nikad ne bude tako, pa tako mislim da će dioki koštati 3000 kn tek za nekih 10tak godina.
Kad bi burza bila matematička znanost, onda bi svi ljudi na svijetu bili bogati jer bi svatko izračunao dobit u predstojećim godinama. Kažem 1000 bez LNG-a, a do 2000 uz LNG, a tvoje brojke su pretjerivanje. Mada, ne bih se bunio da tako bude, no zadovoljit ću se sa 1000 kuna ovdje , obzirom da sam ulazio na 90, dokupio na 250 i 450. Sasvim dovoljno za mene. Ne volim davati prejake prognoze jer nikad ne bude tako, pa tako mislim da će dioki koštati 3000 kn tek za nekih 10tak godina.
[/quote]
Priznajem da je u ovoj oštroj korekciji deplasirano iznositi razmišljanja poput mojega, ali htio sam reći da je Dioki vrlo dinamična firma i to je njegova snaga. A moje procjene su i išle za godine unaprijed i to za 5.
Istina je, do tada tko živ tko mrtav. Prije svega treba preživjeti ovu krizu na tržištu. Kad bolje promislim logična je. Ove su godine ulazili i svećenici na burzu i otišle su cijene malo previše…
[/quote]
djelomicno se slazem a ne nisam bas pratio ovo poduzeće ali nije li još ostala privatizacija radnicima?
kad penzić kupi po 150-200 koliko će tražiti za nju kroz godinu dana?
kažem da će se sa 400 zadovoljiti a za 10 godina tko živ tko mrtav
[smiley1]
djelomicno se slazem a ne nisam bas pratio ovo poduzeće ali nije li još ostala privatizacija radnicima?
kad penzić kupi po 150-200 koliko će tražiti za nju kroz godinu dana?
kažem da će se sa 400 zadovoljiti a za 10 godina tko živ tko mrtav
[smiley1]
Već je prodavano radnicima po 151 komad [smiley2]